Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Lyžovala jsem ve 12tt , bylo mi 35let, jezdila jsem opatrně-aby mě někdo nesejmul,sobě jsem věřila, nijak jsem nedivočila. A bylo to v pohodě.
Ahoj já učila svého prvního syna lyžovat tahala jsem ho na laně zdvihala ze země a byla jsem ztahaná a zpocená jako pes .Večer jsem se hrozně divila že jsem tak strašně unavená.Přijela jsem domu a test ukázal že jsem těhotná.Moje děti se mě drželi jak klíštata oba jsou narozený ve 43týdnu.Pokud je všechno v pořádku tak to zvládneš cau ZUZAN.
lyžovala sem do 8týdné,nevěděla sem že sem těhotna,lyžování mě z mahalo a měla sem co dělat abych udržela krok s ostatníma hrozne mě bolelo v kříži a večer sem totalně odpadla.Po návratu z hor sem usla v 17ho večer,a vzbudila se další denn v 16hod.To odpoledne sem si udelala test a od ty doby nelyžuju,bojím se padu a hlavně toho že do mě někdo vrazí na sjezdovce ,už se my to parkrat stalo.
Já sem lyžovala cca ve třetím měsíci..a bylo to naprosto v poho…když už sem cítila, že to nohy nezvládají, dala sem si jízdu dvě pauzu nebo to zabalila… ale je fakt, že sem si dávala daleko větší pozor na ostatní kolemjedoucí…hlavně na lachtany snowboardisty… ![]()
Ahoj těhulka a všichni ostatní , dlouho jsem tu mezi Vámi nebyla , čas strašně letí a těhotenství taky , tak koukám co probírate , a přidávám svoji skušenost … před 14 dny jsem se vrátila z lyží v rakouských alpách , jsem docela náruživý lyžař , ale i tentokrát jsem si to parádně užila - přelom 24-25 tt.
bez problému , jen jsem si dával pozor , aby do mě někdo nevrazil , ale jinak jsem vydržela lyžovat od začátku do konce celý týden , super jak pro mě tak prcka..... myslím že si liboval.
mějte se a nebojte se , pokud vše OK , těhotenství je fyziologický stav pro tělo.
Píďala
Já bych určitě jela,ale asi nelyžovala.Jenže já nejsem zas tak zdatný lyžař.Jinak si myslim, že když má být vše o.k. , tak bude.A když ne, tak nemusíš dělat nic nebezpečného a stejně ti to nepomůže.My předělávali barák, celkem jsem i nosila těžké věci a dobrý.Ale raději vol opravdu méně náročné sjezdovky
Já být na tvým místě, tak bych určitě jela - vím, že lyžovat umím a ikdyž je možnost, že mě srazí nějaký vůl, tak je možnost, že na mě cestou do práce spadne z jedné mnoha staveb - okolo kterých denně chodím - třeba cihla, nebo mě přejede auto, uklouznu v koupelně apod… to bys přece nemohla dělat nic, no ne?
Třeba srovnání s jízdou na koni mi přijde neadekvátní, protože na to jsou vždycky dva - kůň a člověk, na lyžích se řídíš podle sebe, takže pokud jsi dobrá lyžařka a nejsi skalní přívrženec freeride (mimo sjezdovku) tak s chutí do toho. Jen si dávej většího bacha a delší pauzy na opalování ![]()
Příspěvek upraven 24.08.20 v 09:29
sandrik píše:
já být na tvým místě, tak bych určitě jela - vím, že lyžovat umím a ikdyž je možnost, že mě srazí nějaký vůl, tak je možnost, že na mě cestou do práce spadne z jedné mnoha staveb - okolo kterých denně chodím - třeba cihla, nebo mě přejede auto, uklouznu v koupelně apod … to bys přece nemohla dělat nic, no ne?
Třeba srovnání s jízdou na koni mi přijde neadekvátní, protože na to jsou vždycky dva - kůň a člověk, na lyžích se řídíš podle sebe, takže pokud jsi dobrá lyžařka a nejsi skalní přívrženec freeride (mimo sjezdovku) tak s chutí do toho. Jen si dávej většího bacha a delší pauzy na opalování
Sandra
Pokud Tě srazí nějaký magor tak na to musí být taky dva…
Píďala: Nevím jak si chceš při sjezdu dolů dávat pozor aby tě někdo nesrazil, nevím jak ty, ale já oči na bocích hlavy ani vzadu nemám…
Zrovinka o víkendu přijel dosti pochroumaný náš rodinný přítel, který je špičkový lyžař, pozor si určitě dává neb je to velmi rozumný pán a stejně ho nějakej blbeček na prkně sejmul…
Ahoj, já jsem lyžovala v ranném těhu a byl to pro mě docela záhul
Ale nic se mi ani malé nestalo. Tak je to hlavně na tobě. Pa ![]()
Ahoj obnovuji tuto diskuzi s otázkou pro maminky lyžařky. Chtěla bych se zeptat, máme 3,5letého syna a chtěla bych, aby se naučil lyžovat, já nelyžuju, bojím se. Určitě bych ho dala do lyžařské školky, ale přemýšlím jestli mu lyžařský set koupit(třeba bazarový)nebo si je půjčovat v půjčovně.
Ještě bych se chtěla zeptat, kdybychom se je rozhodli koupit, nevíte o nějakém šikovném obchodu, kde by se použité lyže a lyžáky dali koupit? A v jaké velikosti, malej ma cca 110cm. Je to moc otázek, že? Ale sem laik.
Možná popvé pojedem na hory a pozeptáme přímo nějakého instruktora.
A ještě jeden dotaz, je tu někdo, kdo se učil lyžovat v lyžařské škole až dospělej? Jak dlouho trvá, než se tak nějak zhruba naučí dítko nebo dospělý lyžovat, nemyslím na profesionální úrovni.
Děkuji že ste to dočetli až sem, a ještě víc děkuji za případné odpovědi.
@janinka606 Syn začal v sedmi letech, na učil se lyžovat za čtyři dny v lyžařské školce i jezdit sám na vleku
(nás poslouchat nechtěl)
Moje mamča se učila ve 35 letech a za rok, dva v pohodě zvládla alpy ![]()
Záleží na tom, kdo tě učí, na tvé vůli naučit se to ![]()
Já lyžuju od 4, taky nás naši dali do lyž. školičky. Přece jen dítě lépe spolupracuje s někým cizím.
Půjčení vs. koupě záleží kolikrát pojedete za sezonu na hory. Pokud jednou, dvakrát, tak nemá smysl investovat do vybavení. Pokud pojedete třeba jednou měsíčně od prvního sněhu do jara, tak se vyplatí set koupit vlastní. Ideálně bazar lyže a nové lyžáčky, aby je mělo dítko potom vytvarované na vlastní nožku a byly mu pohodlné.