Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem,
jsem na začátku 33týdnu a včera na kontrole mi bylo řečeno,že se to tam už připravuje mám CS2,tak mám ted strach abych předčasně neporodila,nemáte někdo podobnou zkušenost?
Děkuji
ahoj
to ještě nemusí být předčasné.. U třetího mi v 34tt řekli CS 6 - a rodit prý můžu kdykoliv.. Chvíli jsem byla i v nemocnici (ale nic k tomu) a porodila jsem v 39tt.
Takže hlavně klid, hodně se šetři, zkus více ležet a bude to dobrý… Držím palečky…
Věra
Ahoj,
myslím, že se nemusíš ničeho bát, CS 2 je ve 33.tt úplně normální (jako kritická je hodnota 5 - viz. graf v těhuprůkazce). Pan doktor/doktorka tě určitě nechtěla vystrašit, ale asi ses měla hned ozvat, aby ti to lépe vysvětlila. Já jsem na tom s hodnotami byla v prvním těhotenství podobně jako ty (teď ve druhém těhu taky) a porodila jsem normálně v termínu. Taky to CS může už zůstat stejné několik dalších týdnů, prostě to není nic, co by postupovalo pravidelně.
Měj se fajn, ahoj
Díky moc,věděla jsem proč sem napsat…hodně jste mě uklidnili,jak čekám první mimčo,tak jsem z toho vyplašená,aby bylo vše o.k
Pěkný den a ještě jednou díky
Ahoj,
Ja mela CS 2 v druhem tehu uz ve 28tt. Vesele jsem tahala prvni ditko, chodila s ni cvicit a plavat i pres obr bricho a porodila jsem 3 dny pred terminem. Ale je fakt, ze jsem poslouchala sve telo. Kdyz jsem citila unavu nebo tvrdnuti, tak jsem zvolnila (zpomalila pohyby).
Terik
Ahoj, nenech se vystrašit doktorem, kámošce tohle řekli taky kolem 34. tt a stejně pak přenášela
- což jsem jí předpovídala! Dělala pak ještě psí kusy, aby už konečně porodila ![]()
Jak píšou holky hodně lež a odpočívej mě taky Mudra strašila už ve 28týdnu že budu za chvíli rodit a taky to byl šok když mi sestřička s vážnou tváří oznámila,že by bylo dobré kdybych vydržela aspoň do 34týdne a na konec se sice miminko narodilo dřív ale až ve 38týdnu.
Díky Vám všem:-)uklidnila jsem se po přečtení všech zpráviček od Vás:-)
ahoj já myslím taky že je to úplně normální nález ve 33.tt . Když jsem čekala prcky, tak ve 23.tt jsem měla CS 3 a to mě hnali teda hned do nem. Během 4 týdnů se to pak sice ustálilo, ale chtěli mě mít pod dozorem,ležela jsem tam až do porodu, ale s dvojkama je to přece jen něco jiného, ale pak jsem v tom 38.tt měla dokonce CS5, což bylo úplně úžasný. Opravdu si myslím, že se nemáš čeho obávat.
ahoj, tak myslim, ze to co rikaji holky je velka pravda, ale ikdyby to tak bylo tak se vubec neboj, je to v pohode, ja jsem porodila ve 34+4 v naprostem klidu a oba jsme byli v poradku, jen nas vice hlidali a za to jsem byla nakonec i rada, takze fakt bud v nejvetsim klidu a nestresuj se pac nemas opravdu cim.
souhlasím, já byla dle lékaře úplně v pohodě - v po na kontrole a v pátek jsem předčasně porodila (odtekla mi plodová voda), sice mě tedy nikdo nestresoval, ale porod proběhl bohužel ve 33tt+5. Máme teď 4.měsíce, malý se má čile k světu, oba jsme zdraví, charakterizovali jej jako slabě nezralého a jen chodíme na pravidelné kontroly, aby se náhodou něco nezanedbalo. Motoricky se vyvíjí zcela normálně. Určitě porodíš v termínu, a pokud ne, tak se vážně nestresuj - lékaři tvrdí, že od 34 tt je dítě již zcela vyvinuté (před 34 tt dozrávají plíce), následné vady (např. oční - slabozrakost atd.) jsou pouze u 5% takto narozených dětí a vždy jsou to vady odstranitelné, takže panika není na místě - i kdyby se to náhodou stalo dřív. Adaptace takto narozených dětí je bezproblémová, většinou se vše srovná do 1 roku dítětě.(prostě to doženou) A propo - ten porod byl na prvorodičku velmi rychlý a bezproblémový. (alespoň nějaká výhoda:-))
Souhlasím s tím, že tělo si řekne - odpočívat a odpočívat (já ten týden tomu moc nedala…), příště si raději lehnu:-))