Předčasný porod

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
159
27.2.07 10:41

Předčasný porod

Ahoj všem,
jsem na začátku 33týdnu a včera na kontrole mi bylo řečeno,že se to tam už připravuje mám CS2,tak mám ted strach abych předčasně neporodila,nemáte někdo podobnou zkušenost?
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
808
27.2.07 11:51

ahoj

to ještě nemusí být předčasné.. U třetího mi v 34tt řekli CS 6 - a rodit prý můžu kdykoliv.. Chvíli jsem byla i v nemocnici (ale nic k tomu) a porodila jsem v 39tt.

Takže hlavně klid, hodně se šetři, zkus více ležet a bude to dobrý… Držím palečky…

Věra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
27.2.07 11:51

Předčasný porod

Ahoj,

myslím, že se nemusíš ničeho bát, CS 2 je ve 33.tt úplně normální (jako kritická je hodnota 5 - viz. graf v těhuprůkazce). Pan doktor/doktorka tě určitě nechtěla vystrašit, ale asi ses měla hned ozvat, aby ti to lépe vysvětlila. Já jsem na tom s hodnotami byla v prvním těhotenství podobně jako ty (teď ve druhém těhu taky) a porodila jsem normálně v termínu. Taky to CS může už zůstat stejné několik dalších týdnů, prostě to není nic, co by postupovalo pravidelně.
Měj se fajn, ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
27.2.07 12:06

Díky moc,věděla jsem proč sem napsat…hodně jste mě uklidnili,jak čekám první mimčo,tak jsem z toho vyplašená,aby bylo vše o.k
Pěkný den a ještě jednou díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
27.2.07 12:52

Ahoj,

Ja mela CS 2 v druhem tehu uz ve 28tt. Vesele jsem tahala prvni ditko, chodila s ni cvicit a plavat i pres obr bricho a porodila jsem 3 dny pred terminem. Ale je fakt, ze jsem poslouchala sve telo. Kdyz jsem citila unavu nebo tvrdnuti, tak jsem zvolnila (zpomalila pohyby).

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
27.2.07 13:29

Ahoj, nenech se vystrašit doktorem, kámošce tohle řekli taky kolem 34. tt a stejně pak přenášela :roll: - což jsem jí předpovídala! Dělala pak ještě psí kusy, aby už konečně porodila :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2245
27.2.07 14:26

Jak píšou holky hodně lež a odpočívej mě taky Mudra strašila už ve 28týdnu že budu za chvíli rodit a taky to byl šok když mi sestřička s vážnou tváří oznámila,že by bylo dobré kdybych vydržela aspoň do 34týdne a na konec se sice miminko narodilo dřív ale až ve 38týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
27.2.07 15:51

Díky Vám všem:-)uklidnila jsem se po přečtení všech zpráviček od Vás:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
27.2.07 16:12

ahoj já myslím taky že je to úplně normální nález ve 33.tt . Když jsem čekala prcky, tak ve 23.tt jsem měla CS 3 a to mě hnali teda hned do nem. Během 4 týdnů se to pak sice ustálilo, ale chtěli mě mít pod dozorem,ležela jsem tam až do porodu, ale s dvojkama je to přece jen něco jiného, ale pak jsem v tom 38.tt měla dokonce CS5, což bylo úplně úžasný. Opravdu si myslím, že se nemáš čeho obávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.2.07 21:53

ahoj, tak myslim, ze to co rikaji holky je velka pravda, ale ikdyby to tak bylo tak se vubec neboj, je to v pohode, ja jsem porodila ve 34+4 v naprostem klidu a oba jsme byli v poradku, jen nas vice hlidali a za to jsem byla nakonec i rada, takze fakt bud v nejvetsim klidu a nestresuj se pac nemas opravdu cim.

• Citovat
  • Upravit
1490
6.3.07 11:42

předčasný porod

souhlasím, já byla dle lékaře úplně v pohodě - v po na kontrole a v pátek jsem předčasně porodila (odtekla mi plodová voda), sice mě tedy nikdo nestresoval, ale porod proběhl bohužel ve 33tt+5. Máme teď 4.měsíce, malý se má čile k světu, oba jsme zdraví, charakterizovali jej jako slabě nezralého a jen chodíme na pravidelné kontroly, aby se náhodou něco nezanedbalo. Motoricky se vyvíjí zcela normálně. Určitě porodíš v termínu, a pokud ne, tak se vážně nestresuj - lékaři tvrdí, že od 34 tt je dítě již zcela vyvinuté (před 34 tt dozrávají plíce), následné vady (např. oční - slabozrakost atd.) jsou pouze u 5% takto narozených dětí a vždy jsou to vady odstranitelné, takže panika není na místě - i kdyby se to náhodou stalo dřív. Adaptace takto narozených dětí je bezproblémová, většinou se vše srovná do 1 roku dítětě.(prostě to doženou) A propo - ten porod byl na prvorodičku velmi rychlý a bezproblémový. (alespoň nějaká výhoda:-))
Souhlasím s tím, že tělo si řekne - odpočívat a odpočívat (já ten týden tomu moc nedala…), příště si raději lehnu:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí