Z čeho pálí žáha?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1234
23.2.07 20:15

Z čeho pálí žáha?

Ahoja,
netušíte některá, z čeho pálí žáha? Jestli je to nějakým jídlem, nebo prostě „jen“ těhotenstvím? Ráda bych věděla, jestli jí můžu nějak předcházet. Co na ni vím, ale moc na to cucání nejsem.
A ještě jeden dotaz: Co vlastně pálení žáhy způsobuje? Jaké změny v těle?
Moc díky M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2704
23.2.07 20:28

Ahoj!
Pokud jsi na to dřív netrpěla, tak je to těhotenstvím :wink:
Laicky řečeno - pálí tě žaludeční šťávy, protože miminko tlačí na žaludek.
Mně nejvíc pálila žáha po čokoládě.
Ze začátku na to pomáhalo rozkousat neloupanou mandli nebo sníst jablko. Později Rennie a ke konci těhoteství už nic :roll:

Prý to znamená, že miminko bude vlasatý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
23.2.07 20:31

Ahoj,

pokud jsi tehu, tak to moc jidlem neovlivnis. Tedy aspon me palila v tehu zaha temer nepretrzite. Pomahal obcas Rennie, ale nechtela jsem se tim cpat porad. Zkus se o tom zminit u Dr., treba ti neco poradi…

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6927
23.2.07 20:39

Ahoj,

paleni zahy vznika navratem zalidecnich stav ze zaludku do jicnu, coz zpusobuji drazdive potraviny, kofein, kynute testo aj. Dochazi k vetsi produkci kyseliny chlorovodikove coz je normalni slozka zaludecnich stav.
V tehu me palila ikdyz jsem se koukla na sklenicku s vodou. nejdriv jsem si myslela, ze mam zanet zaludku a pak jsem zjistila, ze jsem tehu a nezbavila jsem se toho cele tehu.
Me hodne pomahal Renie,ke konci jsem ho mela jak prasek na spani. Mlecne vyrobky neutralizuji kysele stavy.
Nekomu poaha jedla soda.
Pripravku je hodne, ale ne vsechny se muzou v tehu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
23.2.07 20:48

Joj, díky moc. Já jsem při prvním těhu pálení vůbec neměla, tak proto mě to teď tak zaskočilo. Myslela jsem si, že něco špatného jím.
Tak já budu pít mlíčko a zkusím to Rennie.
A jestli je to po čokoládě, tak potěš, ta mi te´d taky nějak moc chutná… :lol:
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3006
23.2.07 21:24

Ještě doplním,že žalud. šťáva se vrací, protože těhu hormony uvolňují napětí v trávicí trubici…tj, tolik netěsní „záklopka“ mezi žaludkem a jícnem. Na začátku těhu nepálí žáha proto, že by mimi tlačilo na žaludek (to až když je opravdu velké). Stejně tak i proto je zácpa…střevo je míň napjaté (líné). :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
23.2.07 22:12

Ahoj,
mně na pálení žáhy pomáhala vždycky mrkvová šťáva (čistá mrkvová). Mojí mamce zase pojídání jablek.
Je mi ale jasný, že každý mrkvovou šťávu nemusí :roll: já ji teda skousla a pomohla. A opálenější jsem vypadala, po chvilce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
23.2.07 23:18

Meduzo, ja tim teda v tomto tehu trpela desne. Pomahalo mi na to mliko (muselo byt z lednicky), tolik mlika co jsem vypila, jsem snad nemela za celej zivot :-) Ted posledni mesic jsem si davala Rennie, uz jsem byla fakt zoufala. Nejhur mi vzdycky udelalo kafe (bohuzel :cry: ), cokolada, ale treba i pomerance nebo ovocny caj, obcas i med a pecivo, clovek fakt nevedel, co ma jist… Ted me trochu kleslo bricho a je to lepsi. Jinak to pry muze byt i stresem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
24.2.07 11:02

Ahoj, mě na pálení žáhy pomáhala jedlá soda. Ale lepší než tabletky je prášek, který rozpustíš v trošce vody a na ex vypiješ. Je to hnus ale do 10 minut je úžasná úleva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xionex
14.12.11 13:38

precetl jsem si hodne clanku o paleni zahy a cim to je. pijte hooodne vody obycejne z kohoutku muzete si ji i prefiltrovat v nejakych prodavanych konvicich na nasem trhu.dodrzujte pitny rezim 2litry minimalne za 24 hodin a vice. Pozor; za vodu se nepovazuje pokud je ve vode cokoliv rozpusteno a nebo prevarena voda se nepovazuje za vodu lecivou.

• Citovat
  • Upravit
17629
14.12.11 13:44

pití vody mi teda fakt nepomohlo, žáha mě pálila často a nejvíc v noci, probudit se pálením žáhy je hnus, zhoršovalo mi to sladké

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.20 22:45
@Shari píše:
Ahoj!
Pokud jsi na to dřív netrpěla, tak je to těhotenstvím :wink:
Laicky řečeno - pálí tě žaludeční šťávy, protože miminko tlačí na žaludek.
Mně nejvíc pálila žáha po čokoládě.
Ze začátku na to pomáhalo rozkousat neloupanou mandli nebo sníst jablko. Později Rennie a ke konci těhoteství už nic :roll:Prý to znamená, že miminko bude vlasatý.

Mohu vědět zda mimi bylo vlasate a na pohlaví?

• Citovat
  • Upravit
37125
7.5.20 23:25
@Anonymní píše:
Mohu vědět zda mimi bylo vlasate a na pohlaví?

Jestli ti muzu odpovedet, tak me u prvniho syna nepalela vůbec, do druheho tehotenstvi sem ten pocit ani neznala, u druheho to byla kolikrat muka a oba synove úplně plesati :D takze to asi nesedi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256
7.5.20 23:35

Mě pálila brutálně žáha u holky… Nemohla jsem skoro nic jíst…a byla strašně vlasatá. U syna jen pár týdnů před porodem a byl tak normálně vlasatý.
Mě hodně vadilo cokoliv kde byl kypřící prášek nebo droždí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
8.5.20 01:02

Pálila mne žáha a hrozně jsem krkala - způsobuje to i diastáza, ta záklopka pak nedomyká. Bohužel mám trochu problém dosud a distázu teda taky. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí