Užívání kortikoidů v těhotenství

4
21.2.07 13:30

Užívání kortikoidů v těhotenství

Ahoj holky, jsem v 16. týdnu těhotenství a mám od mala dětský ekzém, který se mi teď akutně zhoršil. Doktorka mi na to dala Locoid krém s kortikoidy. Chtěla jsem se zeptat zda jste někdo tuto mastičku či jiné kortikoidy používali i v těhotenství? Bojím se aby to neuškodilo mimču! Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
664
21.2.07 14:15

Ahoj, mě opustil ekzém v pubertě, bohužel se objevil po porodu, takže jsem stejnou mastičkou mazala při kojení, jasně že co nejmíň, no ale musela jsem. Teď plánujem na jaře další dítko a já stále musím občas mazat, tak budu řešit to co ty. Jinak naše dcerka měla ve 2m tak strašný ekzém, jezdili jsme do nemocnice a taky museli mazat, naštěstí stačilo málo a dnes po ekzému ani památka, ťuk ťuk. Takže myslím, že když to může dostat malé miminko na tělo, že přenosem přes tebe se nic nestane. Ovšem je to můj laický názor. Já nevzala ani Paralen, ale tohle jsem musela. Chápe jen ten, kdo ekzém má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7095
21.2.07 14:33

Ahoj, taky tě chápu. :wink:
V těhotenství se mi ekzem strašně zhoršil, používala jsem kortikoid mast Dermovate, zkusila jsem i alternativy, různé oleje, Menalind přírodní kosmetiku, ale nic nepomohlo. Takže jsem mazala i v těhotenství, ale snažila jsem se co nejmíň. Nejhorší je to prý ale první tři měsíce, ty už máš stejně za sebou. Přeju pevné nervy a ať se to zlepší co nejdřív :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
21.2.07 18:50

Tak me doktorka (gynekolozka) primo doporucila krem s kortikoidy. Akorat rikala, ze mazat hodne tenkou vrstvicku 5 max. 7 dni. Takze se to asi muze, ale nesmi se to prehanet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.2.07 18:50

měla jsem stejný probém, mám silný atopický ekzém od narození, zmizel ve dvaceti a objevil se v nejhorší míře, jaké jsem kdy měla, v těhotenství. Po konzultaci jak s kožním lékařem tak s gynekologem, bylo lepší léčit si i během těhotenství kortikoidy a nenechat ho rozjet. To by prý mělo daleko horší vliv. I tak mám dodnes po atopickém ekzému v těhotenství jizvy po celém těle. Proto neboj se, Locoid je jeden z nejslabších kortikoidů a musela byses mazat dlouhodobě na více než 2/3 těla, aby to mělo nějaký vliv na plod (tak mi bylo sděleno lékaři). Ps. Můj stav se o moc nezlepšil ani po porodu a kojení, ale dcera TUK, TUK, je zatím zcela čistá… Tak snad to vydrží a tobě držím moc palce, at te ekzém příliš netrápí a užiješ si v klidu těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
21.2.07 20:12

Moc díky za odpovědi, hned se mi maže s lehčím srdcem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
1.3.07 22:21

Ahoj,
mě dr. zakázal kortikoidy úplně totálně 8O A to mám ekzém jen na rukou (na malé ploše 3 prstů a hřbetu ruky). Takže používám různé alternativní mastičky, himálajskou sůl na koupele, co nejmíň máchám ruce ve vodě apod. Ale je fakt, že to moc nepomáhá, ekzém svědí a je hnusný :( Tak mě překvapuje, že tolika z vás kortikoidy povolili!!! A co při kojení? Taky bych už se toho chtěla zbavit, dr. mě teda vyděsil tak, že jsem byla poslušná celé těhu (jsem 38 tt). Teď, jak to tak čtu, na to asi máznu nějaký kortikoid a za 2 dny je klid :wink:
 Tutu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.3.07 08:30

Tutu, jestli máš ekzém jenom na rukou, tak bych to asi vydržela… Já jsem ho měla po celém těle - DOSLOVA - a i přes používání kortikoidů mi zůstaly jizvy a v podstatě dodnes se s tím trápím, i když v daleko menší míře, protože se zřejmě uklidnily hormony.. Stejně jako epileptičky musí brát kortikoidy během těhotenství a určitě i spousta jiných žen, které mají vážné nemoci, i v našem případě doktoři volí menší zlo. Prostě rozjetý ekzém v těhotenství může mít daleko horší vliv na plod než použití kortikoidů.. Popravdě, skoro žádné léky by se v těhotenství neměly moc používat, takže žádný doktor ti je vyloženě nedoporučí, ale jak mi bylo řečeno - v rozumné míře, ne víc jak na 2/3 těla a rozhodně ne dlouhodobě. Při kojení je to stejné jako v těhotenství, mě to bohužel přinutilo přestat kojit (vydržela jsem půl roku), abych se mohla pořádně namazat, ale v t vém případě bych to fakt asi moc nehrotila. A když tě to bude moc trápit, v tenké vrstvě a ne silný kortikoid - asi bych se tolik nebála..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
9.3.07 16:29

ja beru kortikoidy na astma,a doktor my vysvětlil že se nemusím bat vlivu na plod ,že vliv na plod to muže mít ale až při vysokých davkach a navíc že větší zlo by to bylo nebrat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
9.3.07 21:52

Ahojky, mám ještě jeden dotaz, nejenže mám ten otravný ekzém ale ještě se mi k tomu připojila nějaké alergie (něco jako kopřivka) a svědí mě nejen ty místa kde mám ekzém ale i celé tělo! Tak jsem dostala od kožní doktorky Dithiadem a stačí jeden na noc a je mi lépe ale bojím se aby toho na prcka nebylo moc - kortikoidy a ještě prášky na alergii!! Ale je pravda že s tím souhlasí i gynekolog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
1.5.12 21:09

Užívání Medrolu od začátku těhotenství

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, zda-li nemá někdo z vás zkušenosti s braním léků (Medrol - 16 mg denně)v průběhu těhotenství? Mám problém s tím, že se mi dělá opakovaný zánět na očním nervu, takže bez Medrolu nemůžu vůbec existovat. Gynekolog mi sice řekl, že Medrol nevadí, ale to jsem brala tehdy cca 4 mg denně. Bohužel těhotenstvím se mi zral velmi zhoršil, takže jsem musela přidat dávky právě na 16 mg denně. Mám velký strach o miminko, čekali jsme na něj skoro 5 let. Jsem teprve v 7. týdnu těhotenství. A ještě mám jednu otázku - netušíte někdo, od jakého měsíce se dají udělat testy, zda-li je miminko v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
1.5.12 23:55

Tak o medrolu nevim, testy se daji udelat v ramci prvotrimestralniho screeningu, nekdy okolo 12 tt utz a predtim krev. Chtela bych to na certifikovanem pracovisti a ne treba jen u sveho gynekologa, krery ma program v pocitaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
2.5.12 09:09

Perfektní, tak snad to klapne a miminko bude v pořádku. Na nějaké testy, kde mi budou odebírat krev bych měla jít v 10 tt a pak lékař říkal něco v tom smyslu, že mě objedná na genetické vyšetření - vůbec netuším co to obnáší, ale asi to bude možná to, co jsi psala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
2.5.12 16:28

To bude asi ono, kdyby se jim tam neco nezdalo, tak te poslou na genetiku a ev. na amnio, ale to delaji az okolo 16tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
4.5.12 09:20

No, každopádně dám vědět, až budu mít po vyšetření, jak to dopadlo … Díky za povzbuzení, budu ho potřebovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí