Užívání kortikoidů v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5514
25.5.15 09:26

U astma je preventivní pravidelna léčba proste to menší lepší zlo :hug: neboj se toho. Zavolej tam, nech si napsat dychatko, opravdu pravidelne ho uzivej a to je to nejlepší co můžeš pro sebe a miminko udělat :kytka: navíc sama uvidíš ze budeš mnohem min často dušná :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
25.5.15 09:45

@Betusak Naprostý souhlas.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.5.15 09:55

@Betusak No tak když jsem ale měla zvýšenou hodnotu a kotrikoidy odmítla, s tím, že ona nebyla zase nějak proti, tak mohla říct, ať přijdu třeba za měsíc, ať vidíme, jak se FENO změnilo. Všude čtu, jak jsou astmatičky v těhotenství hlídané (já teda nejsemm astmatička, no…) a tady prostě nic. Ale já se v našem zdravotnictví nedivím už ničemu. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.5.15 09:56

Ale jo, zavolám tam a jdu si pro ně. Je jasný, že chci pro miminko i pro sebe to nej. A to bylo v první řadě, vyhnout se kotrikoidům.

• Citovat
  • Upravit
pavlats
25.5.15 10:04
@Anonymní píše:
Ale jo, zavolám tam a jdu si pro ně. Je jasný, že chci pro miminko i pro sebe to nej. A to bylo v první řadě, vyhnout se kotrikoidům.

To je samozřejmé - jenže v tomhle případě je pro miminko to „nej“ hlavně Tvé bezproblémové dýchání - a to znamená kortikoidy. Ze dvou zel je vždy nutné vybírat to menší. Když budeš dobře dýchat, bude mimčo v pořádku, neboj se :hug:

• Citovat
  • Upravit
5514
25.5.15 10:04
@Anonymní píše:
@Betusak No tak když jsem ale měla zvýšenou hodnotu a kotrikoidy odmítla, s tím, že ona nebyla zase nějak proti, tak mohla říct, ať přijdu třeba za měsíc, ať vidíme, jak se FENO změnilo. Všude čtu, jak jsou astmatičky v těhotenství hlídané (já teda nejsemm astmatička, no…) a tady prostě nic. Ale já se v našem zdravotnictví nedivím už ničemu. :nevim:

Ale feno se za měsíc bez léčby holka nezmění :( Je to smutný, je to otrava, ale taky je to fakt :( to je tim ze je to pro tebe nove :hug: ja tim trpím od malička a už vím že tyhle hodnoty se není desne pomalu a nikdo s tim nic neudělá. Skutečne muže pomoct jen pravidelna prevence :) ten systém je v tomhle případe opravdu nastaveny spravne :) není to zdravotnictvím. Tahle nemoc proste je takova a nemá smysl byt pod kontrolou v rámci týdnu. Jednou za čtvrt roku je to vic než často :) normalne se chodi po půl roce spis po roce a jen si nechavas předepisovat léky. Dřív výsledky léčby vidět nejsou na hodnotách. Jen se budeš cítit lip což je dobře :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5514
25.5.15 10:08
@Anonymní píše:
@Betusak No tak když jsem ale měla zvýšenou hodnotu a kotrikoidy odmítla, s tím, že ona nebyla zase nějak proti, tak mohla říct, ať přijdu třeba za měsíc, ať vidíme, jak se FENO změnilo. Všude čtu, jak jsou astmatičky v těhotenství hlídané (já teda nejsemm astmatička, no…) a tady prostě nic. Ale já se v našem zdravotnictví nedivím už ničemu. :nevim:

Co se tyce hlídání astmaticek v těhotenství tak je to pravda :mrgreen: taky chodim na kontrolu po třech měsících a ne po roce :) a poslední kontrolu budu mit ted před porodem :) pak už zase normalne po půl roce az roce podle potíží :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
7.11.16 10:19

Ahoj holky, jsem 27 tt a začaly mi otékat oči ale hrozným způsobem, doktorka mi napsala kortikoidy ale mě se to moc nelíbí, máte někdo zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
19.3.17 21:34
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.17 07:48

Ahoj, chtela bych se zeptat, zda nevadí pokud bychom se začali snažit o miminko když se partner teď maže kortikoidy (prave intimní místa). Doktora se zapomněl zeptat :roll: děkuji

• Citovat
  • Upravit
232
22.9.17 08:19

Já když brala kortikoidy, tak se mi úplně srovnal do té doby strašně nepravidelný (absence MS i několik měsíců) menstruační cyklus a od té doby to mám pravidelné (brala jsem to na jinou nemoc). Doktorka mi tenkrát řekla, že se někdy užívají i při léčbě neplodnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1846
22.9.17 08:50

To bych vůbec neřešila. Jen si to maže na kůži. To je zanedbatelná dávka a je to chlap, spermie to nepoškozuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
22.9.17 08:53
@Anonymní píše:
Ahoj, chtela bych se zeptat, zda nevadí pokud bychom se začali snažit o miminko když se partner teď maže kortikoidy (prave intimní místa). Doktora se zapomněl zeptat :roll: děkuji

Tak předpokládám, že když se zrovna snažíte o miminko, tak namazanej není, naopak je vysprchovanej, takže tam budou jen nějaké stopový zbytky, pokud si ho umí pořádně umejt. Pokud je to zevní použití a dodržuje hygienu intimních míst před stykem, tak je velmi málo pravděpodobné, že by to znamenalo nějaké ohrožení pro početí nabo plod.
Popravdě horší než pohlavní styk je v tomto případě orální sex.
Hodně štěstí a ať je vše ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.17 09:40

@Premek_Orac @Lerista @Aristolochia Děkuji vám moc za reakce, partner se má mazat měsíc Triamcinolonem, kde se právě v pribalovem letáku píše, ze se nemá užívat v těhotenství kvůli poškození plodu, ale o mužích, jaký má vliv na spermie nic nepíší, tak snad to bude ok. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Janli
22.9.17 11:34

Triamcinolonu se neboj. Mě ho gynekoložka napsala v těhotenství. Měla jsem po IVF estrogenové náplasti na břicho a jsem bohužel alergická na to lepidlo. Ta vyrážka byla šílená! Probírala jsem to s ní, protože tuhle mast jako lupenkář důvěrně znám a zarazilo mě to. V malém množství na kůži se užívat může, nesmíš se s tím tedy natírat od hlavy k patě a samozřejmě nejíst :mrgreen:. Varování na krabičce vychází z obecných účinků kortikoidů. Prostě farmaceutická firma se tím sychruje a nemusí platit drahé testování na účinky v těhotenství.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky