Užívání kortikoidů v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3571
26.7.18 11:40

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na zkušenosti užívání Medrolu a Sulfasalazinu v těhotenství?Mám bolesti kloubů a revmatoložka mi předepsala tyto dva léky s tím, že to v průběhu těhotenství neublíží… Snažíme se s manželem o mimčo, tak by mně zajímaly zkušenosti a rady? Předem moc děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1846
26.7.18 12:27

Já měla brát Medrol, ale vykašlala jsem se na to. Ať si doktoři říkají co chtějí. Já se budu léčit do konce života a mnohem horšími léky než kortikoidy. Tak těch 9 měsíců je jen chvilka v porovnání s délkou života. Chtěla jsem brát v těhotenství co nejméně léků. Stejně mi ho dali jen 4 mg/den, to je tak mini dávka, že už není rozdíl v braní tohohle a ničeho. (Mám zkušenosti s dávkami 5000 mg za 5 dnů)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
26.7.18 12:29

mám artrozu, trpím jako zvíře od prvního snažení a ortoped si nic nelajzne :nevim: Četla SIS přibalák? Ovlivňuje to růst dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
26.7.18 12:37

ten sulfa brání vstřebávání kyseliny listové, tak lékař zřejmě expert :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3571
26.7.18 12:46

@Bubla_Bučková četla jsem to, ale tak třeba než otěhotnim,tak bych ho mohla užívat a pak vynechat… mám od května bolestí že kolikrát nemohou vstát z postele,miminko chci, takže musím najít nějaký kompromis.O listovce jsem se nikde nedočetla, že by narušovala vstřebávání.Jinak je to revmatoložka s x letou praxí tak asi zkušenosti nějaké ma
:think: mám taky dávky 4 mg za den.Dočetla jsem se, že by to mohlo těhotenství i „podpořit“ že se dává buď.to nebo prednison myslím,nejsem si jistá názvem.

Jinak Medrol mám 1 (4mg) na den
Sulfasalazin zatím jen 1 ráno, druhý týden mám 1-0-1. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3571
26.7.18 13:09

Našla jsem tento článek…
:think:
https://www.revmaticke-nemoci.cz/…tenstvi-1030

A ještě viz.foto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.7.18 19:20

@saiimona Medrol v těhotenství neškodí. Záleží samozřejmě, v jakých dávkách. Já ho brala na autoimunitní onemocnění do 4. měsíce, pak se nějakým zázrakem příznaky nemoci utlumily díky placentárním hormonům, takže teď ho mám vysazený (jsem v 7. měsíci). Každopádně miminko se vyvíjí podle všech ultrazvuků a měření naprosto v pořádku, takže Medrol neublížil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.8.18 17:37

Ano nebo ne kortikoidy

Ahoj děvčata, mám otázku… jsem cca v 6 týdnu těhotenství a nikdy jsem se nevyskytla s žádnou kožní infekcí. Změna hormonů mi naskákali po celém těle rudé fleky (exém) po kotrole u doktorky mi předepsala mast s kortikoidy… mám počkat na pana gynekologa kam jdu v pondělí 13.8? Nebo se mám začít v menší míře už mazat teď. Jsem zoufalá, v noci nespím… v práci hořím… díky za každý info! :,( :(

• Citovat
  • Upravit
7.8.18 08:52

Beru

Ahojky, kortikoidy beru v tabletách, kvůli mým nemocem. Nyní 10mg/denně. Jinak bych těhotenství nevydržela. Ostatní léky jsme vysadili půl roku před snažením…tedy před IVF.
Miminku by to nemělo ublížit…trochu to zpomaluje vývoj plic miminka, po porodu ale prý vše rychle dožene. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí