Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky,
chtěla bych se zeptat, zda máte některá zkušenosti s cestováním k moři s bříškem. Rádi bychom se podívali na konci května do Turecka - to bych byla 19tt -20tt těhotná. Mám z toho docela obavy - co kdyby se něco stalo ![]()
když už jsme u toho Turecka - nebyl tam někdo z vás?
Moc díky,
Lucka
Ahoj!
Jen jeď. Když se budeš cítit dobře, není problém. Kolem dvacátého týdne jsem se cítila báječně, odezní případné nevolnosti, břicho ještě není velké..Předpokládám, že budete bydlet v nějakém slušném hotelu a nebudete podnikat nějaké dobrodružné výpravy…
Já jsem byla u moře ve 12 tt, kolem 20tt chodila na túry v Tatrách a ještě v 27tt jsem letěla do Paříže. Jen pozor- cestovní pojištění se tuším po 25 tt těhotenství už nevztahuje na případný porod.
Ahoj, já bych si jen dala pozor na stravu a hlavně si za žádnou cenu nekupovala nic na ulici. Hlavně spousta lidí má v tutěch zemích průjem, tak toho bych se možná v těhotenství bála…A nebylo by lepší zvolit jinou zemi?
Majusko, ještě jsme mysleli Djerbu, ale v Tunisu jsme byli, takže bysme chtěli za teplíčkem v květnu jinám
V tom Tunisu strašili taky průjmem a ani jeden jsme ho neměli, tak snad to bude dobrý i tady. Stejně ale mám obavy ze všeho a určitě to nakonec dopadne tak, že pojedeme na Slovensko
.
L.
V květnu je to blbý, to eště neni nikde moc teplo. Ale tak se poraď s gynekologem, ať Ti řekne jaký léky na průjem s sebou, co můžou těhotný a vůbec ať Ti řekne, na co si dát pozor. Nebo pak mě eště napadlo se informovat v nějakym centru cestovní medicíny. Jinak souhlasim s Shari, že neni třeba se nějak výrazně omezovat, pokud seš na tom zdravotně dobře. My se taky chystáme v dubnu nebo v květnu na pár vejšlapů do Česko-saskýho Švýcarska.
Ahoj, já bych se toho moc nebála, dej si pozor na jídlo, kupuj si balenou vodu, ať tě mudr. před odjezdem prohlédne, nebo to s ní alespoň zkonzultuj. Nakup si léky vhodné pro těhotné (třeba i na bolesti v krku a teplotu, může tam foukat). Také pořiď vysoký ochranný faktor v opalovacím mléku. Jo a zeptej se dr. na nějaký vaginální gel, kdyby jsi něco nedejbože chytla v bazénu.
Přeji štastnou cestu ![]()
Neporadím, protože nevím, ale gratuluju k těhotenství
… a hned tě jdu prásknout holkám. ![]()