Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj Maminy, chtěla bych se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s kojením a lyžováním. Přítel za mnou přišel, že bych mohla jet na jeden den lyžovat. Mléko mám odstříkané v mražáku a malá dokonce nemá problémy s flaškou a pak si zas vzít prso. Jenže představa, že si celý den mléko neodsaji nepřipadá v úvahu a aby mě někdo okukoval v autě ani veřejné WC nebo WC v restauracích mě opravdu neláká. Takže asi zůstanu doma… ![]()
A nejde vzít dcerku s někým na hlídání sebou? Pokud je tam možnost zajít do nekuřácké restaurace, kde bys jí kojila
MOhla by být s hlídačkou chvilku venku, chvilku v té restauraci ![]()
No, o víkendu jsem kojila v závěji na Jizerské magistrále, malého vozím ve vozíku na běžkách a backcountry lyžích. Už prostě hlady nemohl dál. Bylo to docela zábavné
, hlavně pro projíždějící lyžaře
Na sjezdovkách máme malého sebou a střídáme se. Ale on gumovej cecík striktně odmítá.
Tak jen držím palce
a užij si lyže.
Hlídat bude doma přítel. V autě už není místo. Muselo by se vzít další a to už se mi zas nechce-jen na jeden den ![]()
Sylk píše:
Hlídat bude doma přítel. V autě už není místo. Muselo by se vzít další a to už se mi zas nechce-jen na jeden den
Aha, já myslela, že jedete spolu s přítelem ![]()
Ne, ne . Přemýšlím nad tím celej den. Ale asi budem muset počkat na příští rok nebo jet oba, ale to bych brala na dýl. Jenže ten můj sníh moc nemusí.. Je spíš na moře… ![]()
My chtěli jet, ale nakonec jsme to nechali plavat. Nechat někde miminko celý den, to jsem nechtěla a tahat ho s sebou s dalším hlídacím doprovodem taky ne. Holt si počkam, až děti odrostou a pak se budu asi znova učit s nima ![]()
Štuclíček píše:
No, o víkendu jsem kojila v závěji na Jizerské magistrále, malého vozím ve vozíku na běžkách a backcountry lyžích. Už prostě hlady nemohl dál. Bylo to docela zábavné, hlavně pro projíždějící lyžaře
Na sjezdovkách máme malého sebou a střídáme se. Ale on gumovej cecík striktně odmítá.
Tak jen držím palce
a užij si lyže.
Háta_x píše:
My chtěli jet, ale nakonec jsme to nechali plavat. Nechat někde miminko celý den, to jsem nechtěla a tahat ho s sebou s dalším hlídacím doprovodem taky ne. Holt si počkam, až děti odrostou a pak se budu asi znova učit s nima
Ahoj, přesně tak jsme to dělai celou loňskou zimu, malé bylo kolem půl roku. Manža s ní šel na prochajdu a pak do restauračky, já jí tam nakojila ajezdila dál. Později už přes poledne měla příkrm, takže jsem jí hodně nakojila před obšdem a pak na několik hodin trádáá lyžovat. Moc super. Manža mi to taky nabídl a krásně jsem si odpočinula. Jinak ještě studuji VŠ, začala jsem ihned po narození dcery, do 7 měsíců byla plně kojena, takže s odstříkáváním na wc či v koutě na školní zahradě mám taky dost zkušeností…Ale jede to, kašli na ostatní. Já měla ruční odstříkávačku a co 2 hodiny jsem se na 10 min zavřela na wc a odstříkala. Malá měla doma v mrazáku. Když to šlo, kroužil s ní někdo kolem školy, ale ne vždy to bylo možné a pohodlné. (hlavně přes zimu). Takže neboj - vem odstříkávašku, nebo stačí ruce a vyraž. Opravdu nikdo nebude řešit co na tom wc děláš. Nebo vem i manžu s holčičkou a za 2 hoďky si dejte spicha v restauračce. A máš to
![]()
Já nebyla 3 roky, furt těhotná nebo plně kojené mimino. Letos beru dceru sebou (na delší pobyt), v březnu by měla mít už 2 příkrmy, tak to s hlídáním nějak snad zvládnem.
Tak ja kdyz jsem byla celej den ve skole,tak jsem odsala rucni odsavackou na wc.Za 10 minut hotovo.ja bych jela.
Otěhotněla jsem 2009, takže poslední lyžovačku jsem si užila na začátku roku 2009. No co, ono se to nepo
Než někam tahat mimino, nabourávat mu denní režim, mačkat ho v autosedačce, pak celej den v kočáru, doprovod s sebou…to se nám nechtělo. Teď ještě tuhle sezonu a příští rok se uvidí, jak to dopadne. Každopádně ten další rok už by malá mohla na lyžičky taky, takže se určitě dočkam
![]()
Sylk píše:
To asi ano. Hurá do lyžařské školy. Nebyla jsem ani loni. Měla jsem strach, abych malé nějak neublížila.Háta_x píše:
My chtěli jet, ale nakonec jsme to nechali plavat. Nechat někde miminko celý den, to jsem nechtěla a tahat ho s sebou s dalším hlídacím doprovodem taky ne. Holt si počkam, až děti odrostou a pak se budu asi znova učit s nima
Zlatu, mléko se ti námahou nezkazí, neboj
Pokud nebudeš celý den intenzivně sportovat bez odpočinku, tak budeš mít dost síly na to, aby se ti vytvořilo dost mlíčka
Mám to odzkoušeno a odkojeno na 3 dětech ![]()
Jinak loni jsem lyžovala a měla 3 měsíční mimčo
Nevím, jak daleko to máš na sjezdovku, ale napoprvé jsme jeli jenom ne 2 hodiny lyžování (to je 3 hodiny i s cestou), takže jsem kojila doma, pak už jsme jezdili třeba na půl dne, malou jsem nakojila v restauraci v koutku, nikdo nás neokukoval ani nerušil
S manželem jsme se v lyžování střídali, jednou on s dětma, jednou já, on zase jezdil s malou v kočárku, nebo s ní byl v restauraci
Byla to pohoda a parádní relax pro nás všechny ![]()
A kdybys nemohla jet s dítkem, tak se neboj odstříkat mlíko třeba na WC.
Já bych určitě jela ![]()
Já si spíš myslím, že to odstříkávání je proto, aby to netlačilo a neteklo mlíko ven. Já teda když nenakojila, tak mi teklo proudem samovolně ještě za půl roku…nebyla jsem schopná ani moc mezi lidi. Taky jsem na lyžích byla naposled v roce 2008…od té doby buď těhotná, nebo kojící ![]()