Lze otěhotnět s takovými problémy?

Anonymní
30.8.24 20:21

Lze otěhotnět s takovými problémy?

Ahoj, nedávno jsme zjistili že mám alergii na sperma a nízké AMH (0,90)
Je možné s tím otěhotnět přirozeně s nějakými třeba léky, kortikoidy?
Na klinice straší že to nejspíš bez ivf nepůjde, ale do toho my nechceme.. muž má 160mil spermii… 😊

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Mandarinka104
31.8.24 00:30

Ahoj, no jo, jenomze s AMH pod 1,00 se uz opravdu vetsinou podstupuje IVF lecba. Videla jsem tady i diskuze, kde holky s hodnotou 1,18 chodi automaticky do Ivf. Jako hele nemyslim si, ze te na klinice strasi, ale spise ti chteji pomoct - vis proc, protoze tomu nerozumis, oni tomu na klinice rozumi.
Zamysli se nad tim a vem si to takhle, jako muzete se klidne doma snazit prirozene, to je samozrejme vase vec a vase volba… ale, to Amh ti bude uz pouze klesat.
Tohle si spousta zen vubec neuvedomuje :roll: Vsechny si mysli: parada mam jeste celkem pekne Amh, zkusime to prirozene, jenomze to Amh nebude behem toho snazeni stejne, ale naopak nekomu muze rapidne klesat…
No a proc timto pisu, az se budete ten rok prirozene snazit a ono nic, tak pujdes opet na kliniku, oni ti to znovu zmeri a bude to treba uz pod 0,50 8o Doporucuje se snazit se tak do 0,30 s vl. vajicky, ale pod uz to temer nema smysl. Takze aby sis nepromeskala tu dobu, kdy jeste muzou neco nastimulovat… pozdeji uz nemuseji nastimulovat skoro nic :(
Ohledne spermatu neuvadis dalsi informace ze SPG, ale ta hodnota je taky nizka, normalni pocet spermii je okolo 250 milionu. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.8.24 11:11

@Mandarinka104 děkuji za objasnění a názor 🙂
Manžel má normospermio, všechno právě v pořádku, pohyblivé, tvar, všechno…

Uvidíme co dál, čekáme ještě na pár vyšetření a pak se dohodneme do čeho půjdeme.

Jde nám i o finanční stránku, nechceme za to nechat veškeré výdělky 😅 :think: nevíme co kolik stojí v tomhle 😅 to nám doktorka neřekla 🫣

Příspěvek upraven 31.08.24 v 11:28

• Citovat
  • Upravit
404
31.8.24 11:20

S touhle hodnotou jsem šla okamžitě na IVF, nečekala jsem ani měsíc. Samozřejmě, že s tím můžeš otěhotnět přirozeně, ale vzhledem k tomu, že jsi v CARu, tak se ti to dodnes nepovedlo. Můžete vyzkoušet IUI. My jsme za IVF dali kolem padesáti tisíc, v kontextu s tím, kolik pak stojí dítě, to byl pakatel….. za dovolenou u moře člověk zaplatí více…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.24 11:27

@Jaňouchová no iui určitě chceme zkusit taky, ale nejdříve by jsme chtěli doma. 🙂 Snažíme se o druhé dítě dva roky, mezitím jsem měla několik biochemických a jedno zamlklé 😅otěhotnět dokážu, jde spíš o to to udržet 🫣
Děkuji za názor i zkušenost ☺️

• Citovat
  • Upravit
404
31.8.24 11:34
@Anonymní píše: Více

Pak máte ale problém ve tvých poškozených vajíčkách. To bych šla rovnou do IVF a rozhodně s genetikou embryí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí