PGT s nízkým počtem embryí

Anonymní
29.8.24 16:44

PGT s nízkým počtem embryí

Zdravím,

Rozhodli jsme se pro PGT, partner má genetickou vadu srdce, první syn zdědil stejný gen (tedy předpoklad, že ta nemoc někdy propukne). Pravděpodobnost přenosu je 50/50. U druhého jsme se rozhodli pro PGT - samotné PGT nám bude hradit pojišťovna. Partner spermiogram v pořádku, já vysoké AMH (3,6). Při OPU 14 odebraných vajíček, 9 zralých - z toho vzniklo 6 oplozených. Pátého dne se dožila jen dvě embrya, jedno trochu opožděné, jedno v pořádku. Šli byste do PGT i jen s těmi 2 embryi? CAR doporučil další cyklus, že vzniknou třeba další dvě embrya, ale ja měla hrozný stavy při stimulaci, po OPU jsem se 3 dny nemohla zvednout z postele. Nedokážu si představit, že vše bude probíhat znovu. Navíc už jsme museli zaplatit biopsii buněk atd, teď bychom platili vše odznovu (dalších 40 tisíc). Tak si říkáme, jestli prostě nezkusit i jen ty 2. 😔

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
29.8.24 16:49
@Anonymní píše: Více

Otestovala bych ty 2. Však další cyklus vám otestují znovu.
Další ivf bych dělala jen pokud jsi starší a chtěli byste více dětí. To je lepší mít zásobu otestovaných embryí, nez čekat treba 3-4 roky až bude dítě větší.

• Citovat
  • Upravit
404
29.8.24 16:50

Dělali mi PGD na dvou embryích, ani mě nenapadlo, že by neměli. Udělala bych ho i na jednom a neváhala ani vteřinu. Nakonec jedno embryo vyřadili, mělo vadu, druhé úspěšně fransferovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.8.24 16:58

@Jaňouchová mně řekli, že nemá cenu testovat jen 2 embrya, když jedno je opožděný, že budeme platit hodně peněz jen za 2 embrya, přitom když půjdem na další cyklus, tak budeme platit stejnou částku 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.8.24 17:02

Letos mi bude 30, dvě děti jsou pro nás max (ještě tak před rokem jsme nechtěli ani to druhé). Takže na to úplně netlačíme, ale samozřejmě už jsme se na miminko těšili a jsme trochu smutní, když zbyla jen 2 embrya 😔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.24 17:03
@Michaelakyk píše: Více

Jaký CAR? PGT máte na pojišťovnu, biopsie už je hotová
Co více byste měli platit?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.8.24 17:05

V tom případě otestujte, transferujte i kdyby bylo jen jedno a další cyklus až pokud se nezadaří. Není důvod hromadit embrya.

• Citovat
  • Upravit
29.8.24 17:08

No teď už nic, ale platili jsme 22 tisíc za biopsii a zamražení + pojišťovna nám platí těch cca 20 tisíc za testování. Na CARu nám řekli, že jako pojišťovna nebude nadšená, že platí 20 tisíc za 2 embrya když to normalně platí za 5. Jako jedinou možnost víceméně připustili jen další cyklus, ale podle mě to je pojišťovně úplně jedno jestli jsou 2 nebo jich je 5…a dneska mě právě úplně rozhodili, šli jsme tam s tim, že otestujeme co bude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.8.24 17:10

Děkuji, máme na to stejný názor. Dneska mě prostě úplně rozhodili. Jako jedinou možnost vidí jen další cyklus. My byli rozhodnuti otestovat to, co je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.24 17:20

Hloupost. Mně testovali i jen 3. V Gennetu.
Kdo si vymýšlel divná pravidla bylo PFC, testovala pro ně Repromeda, ale teď už to taky posílají do Gennetu. Repromeda měla nějaký limit na max počet a nebyla to pravda.

• Citovat
  • Upravit
404
29.8.24 17:34

To nedává logiku. Co uděláte s těmito dvěma? Nebudete je testovat nebo se budou kvůli odběru opakovaně mrazit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.8.24 17:48
@Jaňouchová píše: Více

Ne u těch dvou už se udělala biopsie, jsou zamražená. Podle nich bych prošla dalším cyklem, byly by zase třeba 2 embrya, odebrala by se opět biopsie a na testování by se to odeslalo dohromady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.8.24 18:08

Děkuji 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
29.8.24 18:20

A proč? Proč bys do toho měla cpát další peníze a podstupovat další stimulaci? 8o Na to je čas, až pokud to nedopadne. Mě teda u dvou embryí na repromedě neřekli ani popel a to jsme děti ještě neměli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.8.24 18:37

@Jaňouchová my to právě taky moc nechápeme…oni pořád, že pojištovna proplácí v jednom testování 5 embryí, tak přece nepošleme jen 2. Zní to jak kdybychom neměli vlastně žádnou šanci a jen plýváme pokusem :,( tak jsem se chtěla právě zeptat, jestli je to v pohodě testovat jen 2 embrya, zda s tím ma někdo zkušenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí