Lze přehlédnout dvojčata na UTZ?

5
20.5.11 20:55

Lze přehlédnout dvojčata??

Dobrý den, tímto bych Vás chtěl požádat o pomoc. s manželkou jsme po tří ročním snažení podstoupili umělelé oplodnění. Dnes jsme byli v centru IVF, kde nám potvrdili těhotenství. Vše proběhlo perfektně a pan doktor nám sdělil, že se uhnízdilo jedno embrio. Můj dotaz zní: je možné, aby v ranném stádiu těhoteství (6+2)se přehlédlo druhé mimi? Jsme velice napjatí a vzhledem k tomu, že byli zaváděni dvě embria by se to dalo očekávat;) ultrazvuk trval asi minutu a ortel byl jednoznačný( je tam jedno;) Jen doplním, že i manželka na sobě pozoruje úplně jiné příznaky, než u dvou předchozích těhotenství( velké přibírání, které dříve bylo až kolem 4 až 5. měsíce, nevolnost …) Děkuji za odpověd :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16312
20.5.11 21:02

Ahoj,
já jsem se o tom, že čekám dvojčátka, dozvěděla až ve 13. týdnu. Před tím jsem měla 3× ultrazvuk a vždy bylo vidět jen jedno embryo, jedno srdíčko. Takže možné, je všechno :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65344
20.5.11 21:04

No kamarádka po IVF na prvním UTZ jedno vidět,myslím jedna bublinka…na druhém taky jedno–kontrolní UTZ asi kolem 9-10.týdne a ve 12.týdnu najednou 2 bobci :lol:
Dnes už jsou na světě---takže možné to je :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
20.5.11 21:09

to je tedy pěkné;) a nesetkali jste se také s tím, že jste přibírali nějak rychle, popř. jinak než v předchozích těhu?? dík :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16312
20.5.11 21:12

Srovnávat nemůžu, tohle bylo moje první těhotenství a zřejmě taky poslední :lol: Ale šoufl mi bylo teda fest :poblion: A přibírá se až později, ne v prvních týdnech těhu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
20.5.11 21:15

Ahoj,mě řekli že čekám dvojčata v 5 týdnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
20.5.11 21:17

jj to jsme taky před tím přibírali až později… ovšem teď kyne trochu rychleji :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
336
20.5.11 21:19

Tak mě duo těho zjistili až při druhém UTZ v 8tt a ajk píše Pavli přibírat se začne až dýl já teda „exot“ místo abych nabrala tak jsem 12kg shodila,jen teda porovnat můžu s předchozím těhu nevolnosti teď začli brzy a byli krutééééé :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bin
465
20.5.11 21:37

mě potvrdili dvojčata taky tak nějak 6+2 tuším a hned i věděli, že jednovaječný…ale kolegyni z práce řekli o dvojčatech až na velkým UTZ ve 20tt…do tý doby si doktor ničeho nevšim…nejspíš byl druhej prďola dobře schovanej. jo a před tím prvním UTZ…dva týdny před tím mi dělali rozbory z krve a HCG vyšlo vyšší, než je obvyklé…tak z toho párlidí soudilo, že čekám dvojčata a já nevěřila :-)

jinak přibírání víc určitě ne, ale břicho se zvětšovalo rychleji…v 11tt jsem musela už mít těhotenský kalhoty a ve 26tt se mě všichni ptali, za kolik dní rodím… :mrgreen: děloha se zvětšuje rychleji… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bin
465
20.5.11 21:38
petru píše:
Tak mě duo těho zjistili až při druhém UTZ v 8tt a ajk píše Pavli přibírat se začne až dýl já teda „exot“ místo abych nabrala tak jsem 12kg shodila,jen teda porovnat můžu s předchozím těhu nevolnosti teď začli brzy a byli krutééééé :mrgreen:

jo tak nevolnosti byly fakt luxusní…bléééé :poblion: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
20.5.11 21:52

je to možné, ale na druhou stranu pokud je to první těhotenství po ivf, tak ty příznaky i proto můžou být hodně jiné, vzhledem k hormonální léčbě :-)… nebo to taky můžou být i jednovaječná dvojčata, ty jde ze začátku velmi špatně poznat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5732
20.5.11 21:58

Mě byli dvojčata potvrzený ve 12 tt,předtím tam bylo jen jedno..Při prvním těhotenství mi špatně nebylo a při dvojkách šíleně,dokonce jsem i omdlévala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2921
20.5.11 22:05

Ahoj, u me na prvnim utz doktor videl jeden vacek, na druhem utz v 8.tydnu uz dva a dve srdicka ;) Takze mozne to opravdu je;) Kamaradce dokonce na dvojcata prisel doktor az v patem mesici, shodou okolnosti ten,ktery to u me poznal hned, ze pry se jedno ditko schovavalo :lol:
Jinak jsem zhruba do pateho mesice hubla a az pak zacla nabirat a celkove jsem mela uzasny tehotenstvi, zadny nevolnosti, nemusela jsem lezet a jeste v devatym mesici jsme se stehovali ;)
Tak pak hlavne dejte info po dalsim UTZ :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68954
20.5.11 22:28

Lehce mimo téma, ono po IVF při dvou embryích, když už dojde k otěhotnění, je pořád asi 3-5× větší pravděpodobnost, že se ze dvou chytne jedno než obě. Taky souhlas s Fial, že prostě po IVF se může ženská cítit zcela jinak než po přirozeném otěhotnění, už jenom k megadávkám všech možných hormonů, co do sebe napere. Takže z druhé strany - možnost jedno přehlédnout asi existuje, ale zas abyste se nedivili, že je tam opravdu jen jedno, když tam to jedno doktor viděl :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
21.5.11 06:48

holky děkuji za super informace… určitě se divit nebudem, jen bychom byli rááádi, kdyby tam byli dvě :dance: jinak s tou hormonální léčbou jednoznačně souhlasím( je to velká změna do organismu). nicméně budem čekat na další UTZ, tuším za dva týdny, tak pak dám vědět jak pokračujem :lol: , zatím všem díky a ahojjj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí