Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Holky, zajímá mě jedno - lze mít i v parném létě v podpaží úplně sucho? Nebo i vy, co s pocením problém nemáte, se ve vedrech potýkáte s mokrým podpažím? Abych vysvětlila, proč se ptám - potím se dost a teď se mi povedlo to docela dobře omezit, ale zajímá mě, jestli to lze omezit ještě víc (běžně dostupnými prostředky, nikoliv injekcemi).
Jak jsi to omezila? ![]()
Těžko říct, třeba někdo s dobrým genetickým základem se nepotí. Ale jinak si myslím, že úplně omezit pocení by ani nebylo zdravé
ale vědecky dokázané to nemám ![]()
Pokud se poctivě patlám Rexonou, tak se nepotím vůbec.
Ale to asi bude mít každý jinak ![]()
Nemyslím, že by to bylo nezdravé… Když si porovnám plochu podpaží a celého těla ![]()
Já se od porodu strašně potím,tak mě zajímá taky jak tomu předejít.
@Pipet píše:
Pokud se poctivě patlám Rexonou, tak se nepotím vůbec.
Ale to asi bude mít každý jinak
Nemyslím, že by to bylo nezdravé… Když si porovnám plochu podpaží a celého těla
To je fakt, já už myslím celkově ![]()
Třeba můj chlap se nepotí.. teda nepotí se běžně když jde venku v pařáku.. potí se jen při velké fyzické aktivitě - třeba tři hodiny na slunku hraje tenis - tak to spocený je. Ale v běžném provozu se nepotí - samozřejmě se ale musí mazat deodorantem (když se nenamaže taky se spotí). Já se trošku potím i před deodorant, ale nijak extrémě. V pařáku nosím tílka - čili kruhy nemám ![]()
Ahoj všem,toto je můj letitý problém,ať jsem vyzkoušela cokoliv,vždy jsem se stejně potila a na oblečení měla nevzhledně propocené podpaží,cítím to jako hrozný handicap,jelikož některé věci v pěkných barvách mám na sobě chvilku a hned to mám mokré…jediný prostředek,který mi na tohle zabral,je 7-denní krém proti pocení od Vichy,používá se v určitých intervalech a po krátké době plně zamezuje mokrých skvrnám,ale měla jsem ted problém,že ho nikde neměli,tak jsem si ho objednávala přímo u nich:http://www.vichyshop.cz/…-ml/d-70475/ ![]()
@Nainuva píše:
Jak jsi to omezila?
Těžko říct, třeba někdo s dobrým genetickým základem se nepotí. Ale jinak si myslím, že úplně omezit pocení by ani nebylo zdravéale vědecky dokázané to nemám
Používám Balea extra stark über nacht z dm - kuličku na noc, zezačátku se mi to moc nezdálo, určitě mi nestačily tři až čtyři noci, jak píšou na obalu. Mám ji asi dva týdny (ale napoužívám denně, zapomínám) a výsledek je opravdu znát. Já s tím mám velký problém, ale teď je to mnohem lepší, místo velkých koláčů mám malé koláčky.
Když není pařák, tak mám skoro sucho - ale chtěla bych mít sucho úplně, kdyby to šlo. ![]()
Sice neporadím, jak účinně omezit úplně, ale mě se osvědčil tento ![]()
přesně tak, v kuličkových i pevných deodorantech je hliník a to je fakt humáč.
já se taky odjakživa potím a fest a nejen v podpaží…i na cvičení jsem byla vždy mokrá celá a ostatní otřeli tři kapky z čela. pomoci může čínská medicína, vím že jsme na to kdysi na vyšetření narazili, ale řešila jsem víc různých trablů, takže jsem se po tom dál nepídila. také prý pomáhá pít šalvěj. ale asi bych do toho nešla, abych si nerozhodila něco jiného.
Jj, příroda vymyslela pocení, jako ochlazování těla (obecně velké plochy - záda, břicho, čelo…) a zbavování se odpadních látek (zejména podpaží) a to by nebyl člověk člověkem, aby se zase nestavěl přírodě do cesty a nefrflal, že se nepřehřívá a nezanáší odpadem ![]()
K pocení: nepotila jsem se nikdy a v létě jsem mohla mít rolák a nic. Pak jsem začala chodit do infra a posléze klasické sauny a do té doby se potim. Tak nějak normálně. Do podpaží mi teď při kojení, kdy se potim trošku víc, stačí pánská kulička Nivea Silver
Pocení nohou jsem úplně zastavila Driclorem.
Mě pomohl driclor. Pomohl i mojí sestřenici, která se potila fakt hodně
Pokud se fakt potíte, tak doporučuju, hlavně na to léto. Já si ho teda nemůžu vynachválit ![]()
holky, mně se osvědčilo toto, používám to už dlouho a časem jsem se dostala do takového stádia, že už to ani nebylo třeba.......opravdu účinné: http://www.driclor.eu/
@Tarfinka píše:
Mě pomohl driclor. Pomohl i mojí sestřenici, která se potila fakt hodněPokud se fakt potíte, tak doporučuju, hlavně na to léto. Já si ho teda nemůžu vynachválit