Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Prosím o Vaši radu ohledně vztahů.
Momentálně je mi 24 let. S mým bývalým přítelem jsem chodila celou střední školu. Po střední škole jsme však nastoupili na vysoké školy ve vzdálených částech republiky a udržovali vztah na dálku. Nakonec však přítel vztah ukončil, jelikož ve vztahu na dálku pokračovat nechtěl a sdělil mi, že si chce zažít svobodný život, než se usadí. Dnes je to asi rok a půl od našeho rozchodu. Před několika týdny jsem se dozvěděla, že má můj bývalý přítel už delší dobu nový vztah. I přesto, že se mu snažím přát vše dobré, mě to velice zasáhlo. Sice jsme už delší dobu nebyli spolu, ale byla ve mně stále malá naděje, že se naše cesty opět shledají. Má první otázka zní, jak jste vy snášeli nové přítelkyně Vašich bývalých partnerů, a jak jste se s tím vyrovnali?Dále ve mně tato informace prohloubila strach. Strach z toho, že si už nikoho nenajdu a zůstanu sama. Přijde mi, že v mém okolí všichni muži, co za něco stojí, už mají dlouhodobý vztah, jsou zasnoubení atd. Mám pocit, že jsem udělala chybu a s bývalým přítelem ztratila spoustu času, který jsem mohla věnovat někomu, s kým bych mohla něco budovat i teď. Zároveň je pro mě nepříjemná představa toho, že budu s někým jiným než s mým bývalým přítelem, jelikož to byl můj jediný, několikaletý vztah. Ráda bych se zeptala, zda se Vám v životě stalo něco podobného? V kolika letech vy jste potkali „toho pravého“? Jak jste se seznámili? Je šance si najít dobrého partnera i v pozdějším věku? Našli jste si někoho i když jste to už nečekali?
Byla bych ráda pokud by se v této diskuzi nevyskytovaly ošklivé komentáře, ale spíše zkušenosti a rady starších účastníku diskuze. Děkuji moc Váš za názor
Ve 24 letech? Určitě! ![]()
Pokud si pročteš diskuse, narazíš na hromadu případů žen, které si našly toho pravého i ve 40, 50 a více letech.
@Anonymní píše:
Momentálně je mi 24 let. S mým bývalým přítelem jsem chodila celou střední školu. Po střední škole jsme však nastoupili na vysoké školy ve vzdálených částech republiky a udržovali vztah na dálku. Nakonec však přítel vztah ukončil, jelikož ve vztahu na dálku pokračovat nechtěl a sdělil mi, že si chce zažít svobodný život, než se usadí. Dnes je to asi rok a půl od našeho rozchodu. Před několika týdny jsem se dozvěděla, že má můj bývalý přítel už delší dobu nový vztah. I přesto, že se mu snažím přát vše dobré, mě to velice zasáhlo. Sice jsme už delší dobu nebyli spolu, ale byla ve mně stále malá naděje, že se naše cesty opět shledají. Má první otázka zní, jak jste vy snášeli nové přítelkyně Vašich bývalých partnerů, a jak jste se s tím vyrovnali?Dále ve mně tato informace prohloubila strach. Strach z toho, že si už nikoho nenajdu a zůstanu sama. Přijde mi, že v mém okolí všichni muži, co za něco stojí, už mají dlouhodobý vztah, jsou zasnoubení atd. Mám pocit, že jsem udělala chybu a s bývalým přítelem ztratila spoustu času, který jsem mohla věnovat někomu, s kým bych mohla něco budovat i teď. Zároveň je pro mě nepříjemná představa toho, že budu s někým jiným než s mým bývalým přítelem, jelikož to byl můj jediný, několikaletý vztah. Ráda bych se zeptala, zda se Vám v životě stalo něco podobného? V kolika letech vy jste potkali „toho pravého“? Jak jste se seznámili? Je šance si najít dobrého partnera i v pozdějším věku? Našli jste si někoho i když jste to už nečekali?
Byla bych ráda pokud by se v této diskuzi nevyskytovaly ošklivé komentáře, ale spíše zkušenosti a rady starších účastníku diskuze. Děkuji moc Váš za názor
Jasně že lze. Lidé si našli vztah i v pokročilejším věku. Hlavně nepodléhej beznaději. Však musíš poznat mnoho protějšků, než narazíš na toho správného.
![]()
Já jsem starší účastník diskuze
a rozhodně si nemyslím, že bys neměla šanci někoho potkat, naopak, vždyť máš život před sebou.
Za mě, zpětně hodnoceno, není úplně ideální si pořídit dlouholetého partnera někdy na začátku střední školy. Vydrží to tak 1 procentu, zbytku pak ty zkušenosti s randěním, seznamováním atd. chybí, když někdy kolem 25 začínsjí znovu od nuly.
Jsi mladá kočka, co má všechno před sebou. Jen je potřeba v sobě uhasit ty plané naděje, smířit se s tím, že tenhle vztah už skončil a jít dál.
Pisete, ze vsichni muzi „co za neco stoji“… jake jsou vubec Vase pozadavky na muze „aby za neco stal“?
Nerikam ze je to zrovna Vas pripad, ale nekdy ma zena takove pozadavky.. a neslevi z nich.. az nakonec fakt skonci sama. ![]()
Příspěvek upraven 09.12.23 v 12:03
Máš spoustu času. Mě ex nechal ve 30 letech a šest týdnů před svatbou. Pak jsem potkala manžela a stihli sme během pár let svatbu, 3 děti a postavit dům. I několik mých kamarádů skončilo vztah kolem 30 a našli pak v pohodě partnera.
Až potkáš toho pravého tak si budoucnost s ním představis hned a na bývalého zapomeneš.
@Mr. SNORLAX píše:
Pisete, ze vsichni muzi „co za neco stoji“… jake jsou vubec Vase pozadavky na muze „aby za neco stal“?Nerikam ze je to zrovna Vas pripad, ale nekdy ma zena takove pozadavky.. a neslevi z nich.. az nakonec fakt skonci sama.
Příspěvek upraven 09.12.23 v 12:03
Děkuji všem za reakce.
Chtěla bych najít někoho, kdo by chtěl dlouhodobý vztah, ve kterém si jsou partneři věrní. Ve kterém bych si s partnerem rozuměla, měli bychom alespoň podobné zájmy. Chtěla bych aby chtěl mít do budoucna děti a abychom oba byli ochotní pracovat na našem životě- ať už třeba společným bydlením, prací na našem vztahu a tak podobně. Myslím si, že moje požadavky nejsou nijak extra vysoké, i když v této době už je těžší někoho, kdo nechce jen krátkodobý vztah, najít.
Zlato, já se vůbec nebála, že bych byla sama - a to jsem po 18letém manželství hledala ve 47 letech!!!
sice to byl rok pokusů, ale strach není na místě a u tebe už vůbec!! naopak léty oceníš, že nemáš prvního chlapa, protože on je každý fakt jiný a jinak funguje a i sex je jiný, takže třeba se ti to nakonec bude líbit víc jak ten první
.. Vieš - jedná láska je vždy prvá… (Žbirka) prostě první je první, ale věř, že i ty další mohou být stejně krásné, ne-li více..
jsi mladičká, usmívej se, buď pozitivní a pokud jsi holka k světu, tak to ani nebude dlouho trvat
hodně štěstí.. a fakt se neboj… naopak to ber jako výzvu od života…
Myslím si, že jsi v nejlepším věku. Jen se musíš přenést přes to, že ten dosavadní vztah byl ten nejlepší. Musíš zapomenout na to, že najdeš někoho podobného jako byl bývalý. Každý partner je jedinečný. A musíš pracovat na sobě, odpoutat se od bývalého vztahu a začít žít.
Jsem starší než ty, bývalý vztah jsem měl 8 let a teď je to 3 roky od rozchodu a cítím, že z toho nejsem úplně venku. Není to jednoduché, ale člověk prostě musí jít dál, nemá smysl se hrabat a utápět v něčem, co bylo a už se nevrátí.
Manžela jsem potkala ve 33. Za pár měsíců jsme plánovali svatbu a otěhotněla jsem ještě před ní. Takže jsme spolu byli přesně rok a ctvrt když se nám narodil syn. Takže tak.
@Anonymní píše:
Děkuji všem za reakce.
Chtěla bych najít někoho, kdo by chtěl dlouhodobý vztah, ve kterém si jsou partneři věrní. Ve kterém bych si s partnerem rozuměla, měli bychom alespoň podobné zájmy. Chtěla bych aby chtěl mít do budoucna děti a abychom oba byli ochotní pracovat na našem životě- ať už třeba společným bydlením, prací na našem vztahu a tak podobně. Myslím si, že moje požadavky nejsou nijak extra vysoké, i když v této době už je těžší někoho, kdo nechce jen krátkodobý vztah, najít.
Vyska/vaha/vzhled, nic?
Na tom taky hodne zen pohori - chtely by prince na bilem koni, 2m vysokeho, vypadajiho jako Brad Pitt, zajisteneho nebo vydelavajiciho tolik, aby je to s prehledem zabecpecilo, ale zaroven aby nebyl „porad v praci“..
24 let? Parádní věk, zakladatelko!
Bral bych ho hned znovu. Tou dobou jsem končil vysokou a popravdě o ženy se vůbec nezajímal… Aha, tím jsem tě asi moc nepotěšil…
no ale každý muž není jako já, neboj
. Teď toho ovšem trochu lituji…
Chtěl bych ti hlavně říct, právě proto, že to byl tvůj první a jediný vztah, tak uvažuješ takhle, že možná už nikdy nikoho… No jak vidíš, my starší se tomu usmíváme, těch příležitostí ještě bude, zažili jsme si
. Naopak, právě proto, že jsi měla takový hezký vztah, je dost pravděpodobné, že najdeš zase! Horší by bylo, kdyby tě každý odmítal…
Tak hlavu vzhůru, vždyť život nekončí, ba naopak právě začíná!
Muzete mi, proboha, rict, proc je tu x diskuzi, kdy lidi po dvacitce mluvi, jak dyz jsou na konci sveho zivota, pomalu pred padem do rakve?
To je nejaka novodoba krize mladejch či co? ![]()
Momentálně je mi 24 let. S mým bývalým přítelem jsem chodila celou střední školu. Po střední škole jsme však nastoupili na vysoké školy ve vzdálených částech republiky a udržovali vztah na dálku. Nakonec však přítel vztah ukončil, jelikož ve vztahu na dálku pokračovat nechtěl a sdělil mi, že si chce zažít svobodný život, než se usadí. Dnes je to asi rok a půl od našeho rozchodu. Před několika týdny jsem se dozvěděla, že má můj bývalý přítel už delší dobu nový vztah. I přesto, že se mu snažím přát vše dobré, mě to velice zasáhlo. Sice jsme už delší dobu nebyli spolu, ale byla ve mně stále malá naděje, že se naše cesty opět shledají. Má první otázka zní, jak jste vy snášeli nové přítelkyně Vašich bývalých partnerů, a jak jste se s tím vyrovnali?
Dále ve mně tato informace prohloubila strach. Strach z toho, že si už nikoho nenajdu a zůstanu sama. Přijde mi, že v mém okolí všichni muži, co za něco stojí, už mají dlouhodobý vztah, jsou zasnoubení atd. Mám pocit, že jsem udělala chybu a s bývalým přítelem ztratila spoustu času, který jsem mohla věnovat někomu, s kým bych mohla něco budovat i teď. Zároveň je pro mě nepříjemná představa toho, že budu s někým jiným než s mým bývalým přítelem, jelikož to byl můj jediný, několikaletý vztah. Ráda bych se zeptala, zda se Vám v životě stalo něco podobného? V kolika letech vy jste potkali „toho pravého“? Jak jste se seznámili? Je šance si najít dobrého partnera i v pozdějším věku? Našli jste si někoho i když jste to už nečekali?