Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
To nevim, jestli mu doktor neschopenku ukončí když má covid. Ale jelikož je u OČR placených jen 9 dní, tak je podle mě výhodnější zůstat na neschopence.
Jelikož máte e-neschopenku z důvodu pozitivity na covid, nelze tuto ukončit dřív než 14 dní po pozitivním testu,
a v podstatě ani nechápu, proč to chceš? abys mohla chodit ven? to nemůžeš ani manžel, jsi přece v izolaci ![]()
Není důvod proč to dělat. Máš neschopenku, necháš si doma i dítě a je vyřešeno. Ven stejně nikdo nesmíte a pro OČR by sis musela dojít, a ty nesmíš.
@Anonymní píše:
Jsem Covid pozitivní a bohužel jsem rodinu dostala do situace, kdy musí být v karanténě. Byla mi vystavena e-neschopenka. Bohuzel manžel vyšel také pozitivní, dr mu též vystavil e-neschopenku z důvodu karantény. Je možné, z této e-neschopenky přejít na očr z důvodu karantény dítěte? Napadlo mě to pozdě, ale teoreticky…mohu e-neschopenku ukončit dříve a požádat misto toho o očr?
A k čemu by ti to bylo? OČR je jen na 9 dní ![]()
Očr z důvodu karantény je na celou dobu…ne jen 9dni…a je lépe placené, co si budeme povídat. Rekla mi to sama dětská… takže jediné, o co mi jde, tako to, že je to výhodnější.
@Anonymní píše:
Očr z důvodu karantény je na celou dobu…ne jen 9dni…a je lépe placené, co si budeme povídat. Rekla mi to sama dětská… takže jediné, o co mi jde, tako to, že je to výhodnější.
Jenže pokud máte nárok na neschopenku a na OČR musíte využít neschopenku.
Ale vždyť to přece schválili a mělo by to platit zpětně od Listopadu…
@Anonymní píše:
Ale vždyť to přece schválili a mělo by to platit zpětně od Listopadu…
Ještě to musí schválit sněmovna. A nejsem si jistá jestli to OČR na celou dobu není pouze v případě uzavření školy
Ale to bych kecala. Ale stejně by jste opravdu měli být na neschopence. K té by zase měl být nějaký příplatek. Až to tedy schválí.
Tak tak, ještě nic neschválili. Zůstala bych na neschopence.
Znovu se vracím k tématu. Bohužel včera na testu vyšel pozitivní i syn, takže budu muset zůstat doma déle, než bych chtěla. Dětská dr.mi řekla, že mohou vystavit ošetřovné, které platí po celou dobu karantény, tzn.14dní, které syn jako pozitivní musí dodržet.
Co je tedy lepší a výhodnější, nejen pro mě, ale i pro zaměstnavatele…nerada bych mu to nějak ztěžovala…
Po 14dnech e-neschopenky už zamestnavatel s vyplácením něčeho nemá nic společného…kdybych přešla na očr, které by tedy mělo být těch 80%, platí něco zaměstnavatel? Nebo to platí stát?
A případně…je lepší na to očr nastoupit až po skončení mé izolace nebo mohu hned od teď? Vůbec se v tom nevyznám…
![]()
@Anonymní píše:
Znovu se vracím k tématu. Bohužel včera na testu vyšel pozitivní i syn, takže budu muset zůstat doma déle, než bych chtěla. Dětská dr.mi řekla, že mohou vystavit ošetřovné, které platí po celou dobu karantény, tzn.14dní, které syn jako pozitivní musí dodržet.
Co je tedy lepší a výhodnější, nejen pro mě, ale i pro zaměstnavatele…nerada bych mu to nějak ztěžovala…
Po 14dnech e-neschopenky už zamestnavatel s vyplácením něčeho nemá nic společného…kdybych přešla na očr, které by tedy mělo být těch 80%, platí něco zaměstnavatel? Nebo to platí stát?
A případně…je lepší na to očr nastoupit až po skončení mé izolace nebo mohu hned od teď? Vůbec se v tom nevyznám…![]()
ty výhody ještě pořád neschválili, a ano můžeš po 14 dnech e-neschopenky na tvůj covid neschopenku ukončit a vzít si očr na syna
Ošetřovné i izolačku už schválili… ošetřovné zpětně od 1.listopadu a izolačku bohužel až od 30.11.takze to je mi prd platné. Tak aspoň že to ošetřovné prošlo, bude se to hodit…
Jsem Covid pozitivní a bohužel jsem rodinu dostala do situace, kdy musí být v karanténě. Byla mi vystavena e-neschopenka. Bohuzel manžel vyšel také pozitivní, dr mu též vystavil e-neschopenku z důvodu karantény. Je možné, z této e-neschopenky přejít na očr z důvodu karantény dítěte? Napadlo mě to pozdě, ale teoreticky…mohu e-neschopenku ukončit dříve a požádat misto toho o očr?