Lze změnit e-neschopenku na očr

Anonymní
26.11.21 20:12

Lze změnit e-neschopenku na očr

Jsem Covid pozitivní a bohužel jsem rodinu dostala do situace, kdy musí být v karanténě. Byla mi vystavena e-neschopenka. Bohuzel manžel vyšel také pozitivní, dr mu též vystavil e-neschopenku z důvodu karantény. Je možné, z této e-neschopenky přejít na očr z důvodu karantény dítěte? Napadlo mě to pozdě, ale teoreticky…mohu e-neschopenku ukončit dříve a požádat misto toho o očr?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35876
26.11.21 20:24

To nevim, jestli mu doktor neschopenku ukončí když má covid. Ale jelikož je u OČR placených jen 9 dní, tak je podle mě výhodnější zůstat na neschopence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1995
26.11.21 20:26

Neschopenka má přednost před očr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76754
26.11.21 20:28

Jelikož máte e-neschopenku z důvodu pozitivity na covid, nelze tuto ukončit dřív než 14 dní po pozitivním testu,
a v podstatě ani nechápu, proč to chceš? abys mohla chodit ven? to nemůžeš ani manžel, jsi přece v izolaci :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
26.11.21 20:34

Není důvod proč to dělat. Máš neschopenku, necháš si doma i dítě a je vyřešeno. Ven stejně nikdo nesmíte a pro OČR by sis musela dojít, a ty nesmíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
26.11.21 20:50
@Anonymní píše:
Jsem Covid pozitivní a bohužel jsem rodinu dostala do situace, kdy musí být v karanténě. Byla mi vystavena e-neschopenka. Bohuzel manžel vyšel také pozitivní, dr mu též vystavil e-neschopenku z důvodu karantény. Je možné, z této e-neschopenky přejít na očr z důvodu karantény dítěte? Napadlo mě to pozdě, ale teoreticky…mohu e-neschopenku ukončit dříve a požádat misto toho o očr?

A k čemu by ti to bylo? OČR je jen na 9 dní :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.21 20:51

Očr z důvodu karantény je na celou dobu…ne jen 9dni…a je lépe placené, co si budeme povídat. Rekla mi to sama dětská… takže jediné, o co mi jde, tako to, že je to výhodnější.

• Citovat
  • Upravit
9293
26.11.21 20:55
@Anonymní píše:
Očr z důvodu karantény je na celou dobu…ne jen 9dni…a je lépe placené, co si budeme povídat. Rekla mi to sama dětská… takže jediné, o co mi jde, tako to, že je to výhodnější.

https://www.cssz.cz/…s-karantenou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
26.11.21 21:30

Jenže pokud máte nárok na neschopenku a na OČR musíte využít neschopenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.21 21:38

Ale vždyť to přece schválili a mělo by to platit zpětně od Listopadu…

• Citovat
  • Upravit
9293
26.11.21 21:49
@Anonymní píše:
Ale vždyť to přece schválili a mělo by to platit zpětně od Listopadu…

Ještě to musí schválit sněmovna. A nejsem si jistá jestli to OČR na celou dobu není pouze v případě uzavření školy :think: Ale to bych kecala. Ale stejně by jste opravdu měli být na neschopence. K té by zase měl být nějaký příplatek. Až to tedy schválí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24706
26.11.21 23:25

Tak tak, ještě nic neschválili. Zůstala bych na neschopence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.12.21 21:03

Znovu se vracím k tématu. Bohužel včera na testu vyšel pozitivní i syn, takže budu muset zůstat doma déle, než bych chtěla. Dětská dr.mi řekla, že mohou vystavit ošetřovné, které platí po celou dobu karantény, tzn.14dní, které syn jako pozitivní musí dodržet.
Co je tedy lepší a výhodnější, nejen pro mě, ale i pro zaměstnavatele…nerada bych mu to nějak ztěžovala…
Po 14dnech e-neschopenky už zamestnavatel s vyplácením něčeho nemá nic společného…kdybych přešla na očr, které by tedy mělo být těch 80%, platí něco zaměstnavatel? Nebo to platí stát?
A případně…je lepší na to očr nastoupit až po skončení mé izolace nebo mohu hned od teď? Vůbec se v tom nevyznám… 8o :nevim:

• Citovat
  • Upravit
76754
1.12.21 21:11
@Anonymní píše:
Znovu se vracím k tématu. Bohužel včera na testu vyšel pozitivní i syn, takže budu muset zůstat doma déle, než bych chtěla. Dětská dr.mi řekla, že mohou vystavit ošetřovné, které platí po celou dobu karantény, tzn.14dní, které syn jako pozitivní musí dodržet.
Co je tedy lepší a výhodnější, nejen pro mě, ale i pro zaměstnavatele…nerada bych mu to nějak ztěžovala…
Po 14dnech e-neschopenky už zamestnavatel s vyplácením něčeho nemá nic společného…kdybych přešla na očr, které by tedy mělo být těch 80%, platí něco zaměstnavatel? Nebo to platí stát?
A případně…je lepší na to očr nastoupit až po skončení mé izolace nebo mohu hned od teď? Vůbec se v tom nevyznám… 8o :nevim:

ty výhody ještě pořád neschválili, a ano můžeš po 14 dnech e-neschopenky na tvůj covid neschopenku ukončit a vzít si očr na syna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.12.21 21:39

Ošetřovné i izolačku už schválili… ošetřovné zpětně od 1.listopadu a izolačku bohužel až od 30.11.takze to je mi prd platné. Tak aspoň že to ošetřovné prošlo, bude se to hodit…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA