Má cenu studovat knihovnictví?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Reakce:
Nejsem tedy knihovnice, ale moje rada zní-nešla bych do toho, jo kdyby to bylo ještě s nějakým jiným oborem, nejen na knihovnici, tak to pak jo, ale za mě ne. Navíc plat je opravdu maličký-kolem těch 10-11 tisíc. Ale samozřejmě záleží na tobě ![]()
Ahoj, tak z knihovnictví nemusíš pracovat jen v knihovně, pracovní uplatnění je široké, mám vystudováno a v knihovně nepracuji. Navíc je knihovna a knihovna, např. v univerzitních knihovnách je to o úplně jiných penězích. A na vůni knih při studiu knihovnictví na VŠ zapomeň, tam je to úplně o něčem jiném:-).
@Fazulina píše:
Ahoj, tak z knihovnictví nemusíš pracovat jen v knihovně, pracovní uplatnění je široké, mám vystudováno a v knihovně nepracuji. Navíc je knihovna a knihovna, např. v univerzitních knihovnách je to o úplně jiných penězích. A na vůni knih při studiu knihovnictví na VŠ zapomeň, tam je to úplně o něčem jiném:-).
Můžeš mi prosím nastínit průběh studia?
Kde pracuješ?
děkuju za odpovědi ![]()
- Upravit
Chtěla jsem jít na střední knihovnickou, dodnes mě mrzí, že jsem to nevystudovala, poté bych šla na vysokou, nakonec jsem šla na ekonomku ![]()
- Upravit
Tak třeba ne ekonomku bych nešla, necítila bych se v tom oboru dobře :/
Jinak, já studuji sociální práce. Uplatnění je docela dobré (pečovatelka, sociální pracovnice, úřady..), plat nic moc.. Mám ale zdravotní omezení, nesmím dlouho stát, tahat se s pacienty, vydržím to jen chvíli. Proto přemýšlím o knihovnictví. Mohla by to být pohodová práce. Tím myslím žádné dlouhé stání na nohách, střídání poloh, když bych tahala knížky, přece by to jen bylo něco jiného než tahání nemohoucích důchodců..
Ale pořád nevím. Lákalo by mě to, ale jestli to má vůbec cenu.. ![]()
- Upravit
Je to pohodová práce. Špatně placená. A já tedy knihovnickou školu nemám a knihovnicí jsem byla, ale nevím, jaké jsou kde požadavky
Takže teoreticky se dá vystudovat pro jistotu něco jiného a jít zkusit i tu knihovnu.
Knížky se tahat nemusí, na všechno jsou vozíky, výtahy…
Jen na jednu věc nerada vzpomínám - neustále mně bolela hlava. Cítila jsem ten těžký vzduch, i když jsem pořád větrala - to byla asi ta „vůně knih“ ![]()
Knihovna je prima místo. Žádnej štres, všude spousta krásných myšlenek a vzdělaných lidí, ráda tam chodím. Mít čas, jsem tam asi denně. Akorát když člověk skončí v menší pobočce, tak tam chodí povětšinou důchodkyně s orientací na Danielle Steel a ptají se „vo čom to je“ nebo „máte tu něco hezkýho???“ - bych vraždila
To jsem měla chuť odpovědět, že se knihy v knihovně dělí právě na hezké a hnusné…
Studovala jsem obor knihovnictví a informační studia na MUNI, a garantuju ti, že opravdu nebudeš knihovnicí ani se tam nebudeš zabývat knihami. Je to spíš věda o informacích a o tom, jak lidé informace získávají, řeší se tam docela i věci jako nová média, internet, elektronické knihy a podobně, ale fakt tě to nepřipraví na to, abys dělala knihovnici… Od toho jsou střední knihovnické školy nebo kurzy ![]()
A ja jen doplnim, aby ses mrkla na kisk.phil.muni.cz, kde najdes vse potrebne o studiu tohoto oboru.
@Carolanis
Knihovnictví, resp. Informační studia a knihovnictví na FF MU je dost na nic. Dostane se tam každý blbec, takže na titul dobrý, ale jinak nic náročného, takže hodně low level no. A že těch lidí je mraky netřeba uvádět.
@zvidavajanca píše:
@Carolanis
Knihovnictví, resp. Informační studia a knihovnictví na FF MU je dost na nic. Dostane se tam každý blbec, takže na titul dobrý, ale jinak nic náročného, takže hodně low level no. A že těch lidí je mraky netřeba uvádět.
A tys tam studovala?
Jestli existují knihovnické kurzy, tak si myslím že studium tohoto kurzu bude možná ještě lepší než vysoká škola ![]()
- Upravit
Jé, já o tom sním. Dodělala jsem teď Bc. na bohemistice a o knihovně sním od mala. Jsem na mateřský, začala bych za rok, hrozně mě to láká - ale dálkově na UK… tak kdyby tu někdo byl a chtěl mi podat více info, ráda se něco dozvím. ![]()
Ahoj
,ja knihovnice nejsen, ale moje babicka, teta, sestrenice…teta je reditelkou univerzitni knihovny a pracovne velmi stastna a naplnena, sestrenka vyucuje na FF UK-a k tomu dela jeste pro nejake soukrome firmy informacni veci, moc tomu nerozumim, ale je asi fakt dobra, firmy za to plati hodne. mamca na stredni knihovnickou, ale praci dela jinou. jestli myslis, ze te to naplni a budes pracovne stastna, pust se do toho ![]()
Děkuju, děkuju moc za odpovědi, pokud máte ještě nějaké zkusšenosti, sem s nimi prosím, pomůže mi to
![]()
- Upravit
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ahoj,
stojím před rozhodnutím jestli jít na vysokou školu. Láká mě knihovnictví. Má ale v dnešní době cenu tento obor studovat? Vždyť víte, knihoven je stále méně a méně, lidé dnes už nečtou tak, jako dřív. Láká mě vůně knih, poklidné pracovní místo.. Prostě od malička miluju knihy a ráda bych se jim věnovala i nadále

Jsou mezi vámi nějaké knihovnice? Vyměníte si se mnou své zkušenosti?
Předem děkuji za odpovědi