Má dcera depresi?

Anonymní
1.5.24 11:04

Má dcera depresi?

Ahoj všichni,
Moje dcera (15) se poslední dobou chová zvláštně. Jakoby se nám vyhýbala. Přijde ze školy, když nikdo není v kuchyni vyžere půl lednice a pak zmizne do svého pokoje. Nešla už na několik tréninků s tím že se jí nechce a taky nosí čímdál horší známky z některých předmětů… Nejhorší bylo když jsem ji našla v pokoji hlasitě brečet a ptala jsem se jí na otázky co jí je, ale ona řekla na všechno že ne, že vše v pohodě a odháněla mě. Když jsem se jí ptala znova, opět mě odbyla, zřejmě o tom nechce mluvit. Ale mě to dělá starosti. Už delší dobu mívala takhle pochmurnou náladu, ale jakoby se to zhotšovalo :(… Čím to je? Jen puberta? Nemůže mít depresi? Jak to mám řešit když mě odhání? :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27698
1.5.24 11:08

Není těhotná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
1.5.24 11:23
@Anonymní píše: Více

Tak asi tezke resit “moc tlakem”. Ta duvera musi byt vybudovana driv, ted budouvat nejde. Kdyz nechce mluvit s vami zkusila bych ji napsat dopis ve stylu, ze ji mas moc rada, trapi te videt ji smutnou a kdyby chtela kdykoli jsi tady pro ni a udelas vse, abys ji pomohla. Nasla bych a nabidla psycholozku a dala ji kontak, rekla, ze kdyz bude chtit, budes rada, ldyz si o tom popovida aspon s nekym jinym. Hodne trpelivosi a duvery, ze predchozi vychova byla dobra a momentalni splin smíchaný s pubertou se prezene. A byt tady pro ni i kdyz chce povidat treba jen o blbostech, ale i tak ji vnimat, vyslechnout… pak treba po case prijde i “ s trapenim”

Příspěvek upraven 01.05.24 v 12:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
1.5.24 11:57

Souhlasím s @Aglája75 :srdce: Je mi 21 a nikdy jsem neměla s mamkou úplně ten nejlepší a nejdůvěrnější vztah. Všechno jsem si radši řešila sama - ale žádné diagnostikované deprese jsem neměla. Vždycky byly nějaké problémy s kamarádkou, první vztahy, nějaké strachy atd, bylo to vždy nějaké období pár měsíců a zase to bylo dobrý :) Moc se mi líbil nápad se vzkazem, klidně by mi to ani nevadilo ve formě nějaké esemesky… A když přijde a bude chtít něco sdílet, být tu pro ni a poslouchat :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
1.5.24 12:18
@Anonymní píše: Více

Jo a k tem znamkam. Pokud je to z predmetu, ktere vis, ze ji nebavi a vzdy sly hur, tak bych to moc neresila. Ja vim, ze to neni jednoduche, ale asi bych tomu chvili nechala, jestli ostatni predmety jsou jakstak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.24 12:25

No, u nás takto začínala těžká deprese u 15ti leté dcery. Vyjídala půl lednice, i naprosté blbosti, byla emočně dost nestabilní (od 12 let i OCD- chodila k psycholožce, to se podařilo zvládnout), byla sice celkem sdílná, ale určitě mi neříkala všechno… a pak se předávkovala léky. Několikrát chtěla skočit pod vlak. Hospitalizace v Motole 2×, nyní 18 let, užīvá Deprex a stabilizátor nálady, nějak fungujeme, ale stále chce čas od času odejít. V Motole a Bohnicích mi říkali, že mají 2 listy A4 čekatelek na hospitalizaci, vše sebevražedné myšlenky. Nic jiného než pokusy o sebevraždu, případně těžké anorektičky už ani neberou. Dcera má sestru-dvojče, ta je v pořádku a takové výkyvy nálad nikdy naštěstí neměla. Tak mě napadá, že by možná nebyla od věci psychologická péče.
A ještě dodám, že se předávkovala poté, kdy dostala 4 z matiky na vysvědčení v polovině devítky a ten den se s ní ještě rozhádala nejlepší kamarádka.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML