Má diuretika, dávat čajík?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Má diuretika, dávat čajík?
Ahoj, maminky nemáte některá zkušenost, malá je o měsíc dřív a teď jí je 5 týdnů. Má vadu na srdíčku a kvůli tomu bere třikrát týdně léky, po kterých mi ale přijde, že strašně moc čůrá. Napadlo mě, jestli jí nepřidat trochu čajíku - nevím teda jakého, jinak je z větší části na MM, sem tam jí ještě dokrmuju sunarem. A právě nevím, ty léky jí odvodňují, to doktor říkal, tak nevím, jestli nemá žízeň…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak ono je asi zásadní otázkou, jestli ty léky mají odvodňovat nebo je to jejich nežádoucí vedlejší účinek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
má to aby to ulevilo plicím, malá má defekt komorového septa, takže část okysličené krve jde zpátky do plic, a těm to má nějak pomoct…právě že strašně čůrá, a zyčla se víc budit na jídlo, ale přijde mi, že má spíš žízeň
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nojo, ale když já nevím, jakým mechanismem se ulevuje těm plicím… aby zas ten čajík nebyl kontraproduktivní, že oni se snaží léky snížit obsah vody v tělíčku a ty je ve zvýšené míře dodáváš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jasně, chápu, no holt musíme vydržet do kontroly, zase tím, že častěji dlabe se to taky asi moc nesníží, ach jo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No ono jestli to tam není nějak nakombinované
Ty diuretika a ty další léky
U takovýhle malých pacientů by se asi mělo vše konzultovat s Dr. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ona má diuretika + draslík, to právě doktor říkal kvůli tomu odvodňování. Jinak nic jiného, no brnknu tam, nedá se nic dělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak draslík je je důležitý pro správné fungování srdce, doplňuje se právě při diuretikách. Tam ho spoustu odchází močí ![]()
Dr. ti poradí líp.
Určitě to zmáknete ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
horší je, že když jí to dávám, tak mi přijde, že všecko z toho draslíku zůstane v lahvičce nebo stříkačce, klasickou lahvičkou to pít nemůže to to tak najemno nerozdrtím a tak to dostává buď přes hadičku nebo tou stříkačkou, nemáte nějaký tip jak ještě jinak, aby to nezůstalo nalepené po stěnách?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No on se blbě drtí, to je pravda
Zkus to nechat dýl namočený, třeba hodinu předem? A pak to zkusit rozdrtit úplně najemno?
Nebo zkusit po lžičce?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
po lžičce mi to nepolkne, jak nemá ten sací tah tak všecko plive potvůrka. Mysliš, že se to za tu hoďku nezkazí? Dávám to do mlíka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak bych tu tabletku zkusila dát do toho čaje
Normálně jí rozdrť a pak to nech odležet v tom čajíku. Pak to zkus ještě dodrtit. Máš klasický tablety Kalium chloratum pro dospělé? Takový ty potahované?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kalium chloratum to je, taková bílá kulatá tabletka…no jo, když nevíme, jestli dávat ten čajík:-D ještě že to má jenom třikrát týdně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit