Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky ![]()
Mohly by jste mi prosím napsat svůj názor?
Byla jsem se svou sedmiměsíční dcerou na návštěve u známé. Má dvouletou holčičku, která vůbec neposlouchá, dělá si co chce a je dost rozmazlená.
Teď k věci…na té návštěvě dcera usnula. Dítko od známé bylo dost hlučné a pořád malou budila. Když jsem jí říkala, pst miminko spí, tak řvala ještě víc. Takhle to bylo několikrát. Řekla jsem známé, ať jí to vysvětlí ona, že mě prostě neposlechne. Jenže ona neposlechla ani jí. Schválně křičela víc nahlas. ![]()
Byla jsem docela naštvaná a řekla jsem (známé), že dvouleté dítě by mělo už mít rozum. A ona na to, že kde jsem na to přišla, že je to malé dítě, které to nechápe.
Holky já tedy nevím, ale kdyby mě dvouleté dítě x-krát neposlechlo a dělalo naschvály asi bych šla a plácla ho přes prťku.
Nebo to vidím špatně?
Co myslíte? Má mít dvouleté dítě už rozum nebo ne?
Předem děkuji za odpovědi. ![]()
@Yasminn Vidíš to bohužel špatně, kamarádce se omluv a modli se, aby tvoje dcerka nebyla ještě horší. To, co popisuješ, to je normální chování takového dítěte.
Příspěvek upraven 14.07.14 v 08:41
No tak fakt plácnutí přes zadek nepomůže, a jinak z toho zase takový velký rozum opravdu dvouleté dítě nemá. Kdyby jsi ji radši u známé zabavila uděláš lépe, fakt když řekneš pst, tak děti vyvádí ještě hůře. na to pomáhá jedině zabavit, ale to poznáš sama, protože máš jen teprve 7 měsiční dítě.
Nemá
Dvouleté dítě se těžko ovládne, aby bylo zticha, když miminko spí
![]()
Asi bezstresová výchova. Nejde o to, jestli by mělo mít rozum nebo ne, ale umět mu to vysvětlit, popřípadě nějak zabavit, odvést pozornost od spícího dítěte.
Podle mě se z takového laxního přístupu s tím, že nemá rozum, vyklube neřízená střela… ![]()
@Yasminn Chudák dítě. Snad bude hodné aby nemuselo být mlácené. ![]()
Plácla a řvalo by ještě víc
To je takové přesvědčení, žekdyž se dítě plácne, tak ho to vychová, ae bohužel to nefunguje natolik přímočaře a popravdě, když by člověk plácal dítě za takové blbosti, jaký trest by pak následoval za horší prohřešky? ![]()
Jeto naprosto normální chování dvouleté, já mám mezi dětmi rozdíl 2 roky a 1,5 roku a stávalo se mi, že jsem staršího sourozence nesla do postele kolem pokoje, kde spalo mimino, a zacpávala mu pusu rukou, protože jinak by zrovna přede dveřmi dělal bengál. ![]()
@tumpach jj, odvést jedno dítě, nebo druhý, když to jinak nešlo, aby se větší mohlo zabavit a normálně si hrát a ne se najednou nudit a být zticha. Tím křičením na sebe akorát upozorňovalo, že chce, aby se mohlo zase chovat normálně.
To mě docela pobavilo.
Ne, opravdu dvouleté dítě „nemá rozum“. Nebo lépe řečeno má rozum, ale svůj. Jinak se budu opakovat, ale jak psaly holky - kdyby jsi ji nějak zabavila, tak přestane. Kamarádce se omluv.
Podle mě je naprostá utopie uložit miminko do jedné místnosti s dvouleťákem a čekat od něho, že si bude hrát potichu
Toho prostě není takové dítě schopno
Proč jsi nedala spát mimino alespoň do jiné místnosti??
Určitě nemá, navíc je v období vzdoru. Spící dítě bych dala do jiné místnosti a nespící se snažila zabavit.
Taky by mě to vadilo. A podle mě je dítě kamarádky nevychované. Navíc si teda myslím, že kamarádka měla vzít dítě někam ven, do jiné místosti a nechat mimčo vyspat. Je pravda, že plácnutí by to spíš zhoršilo, ale jinak s tebou souhlasím.
Hehe, ne, dvoulete dite opravdu nepochopi, ze ma byt potichu, kdyz miminko spinka. Jedine odvest pozornost,.zabavit, ale napominanim ho opravdu nepresvedcis. Pockej si na sveho genia, az mu budou dva roky ![]()