Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Anonymní píše:
Kamarádka odešla od manžela, děti si vzala sebou. Má jít hned ráno na ospod a řešit tam upravení kontaktu dětí s otcem?
Děkuji za odpovědi, vůbec se v tom nevyznám. Případně napište, co vše by ještě měla podchytit a ošetřit.
Prosím o anonym, nejedná se o mě
Tak podchytit a ošetřit by měla hlavně dohodu s otcem deti
Neměla by se spíš domluvit s otcem co a jak dál, než s cizí ženskou, která neví která bije? Vy si z těch OSPODnic děláte pěkné služky.
A proč ospod? Potřebuješ si domluvit jak budete fungovat s partnerem.
Potřebuješ domluvu o péči o děti, o společném majetku a o výživném. A tedy rozvod. Ani jedno není agenda ospodu. Zajdi do nejbližší občanské poradny a poraď se s nimi. Pak budeš taky potřebovat nejspíš právníka. Teda kamarádka.
@Ou To má vše zařízené, jde mi jen o to, jak se řeší péče o děti, než dojde k soudu.
@Anonymní píše:
Kamarádka odešla od manžela, děti si vzala sebou. Má jít hned ráno na ospod a řešit tam upravení kontaktu dětí s otcem?
Děkuji za odpovědi, vůbec se v tom nevyznám. Případně napište, co vše by ještě měla podchytit a ošetřit.
To je prima, odešla a děti vzala s sebou. V první řadě by se měla s manželem domluvit, jak budou fungovat dál jako rodiče, zda jsou schopni se domluvit sami mezi sebou nebo potřebují prostředníka z řad pracovnic OSPODU, který bude zastupovat jejich děti. Jak staré jsou děti? Mohou se totiž vyjádřit i v tom smyslu, že chtějí zůstat s tátou. Pak vyřešit společný majetek a poté rozvod.
@Anonymní píše:Řeší se to dohodou a pokud se dohodnout nechce, žádný OSPOD vám nepomůže.
Otec se dohodnout nechce, v tom je právě problém.
@Anonymní píše:
Otec se dohodnout nechce, v tom je právě problém.
A jaký návrhy otec dostal ze strany Tvé kamarádky - matky dětí?
Střídavou péči, jenže on je chce mít sám. Děti jsou obě mladší čtyř let.
@KristynaTita píše:
Vždyť by ji mohl zazalovat za únos. Musí požádat o předběžné svěření do pece. Zdejší rady jsou mimo …
Spíš tvoje rady. Jak může otec zažalovat matku za únos, to mi hlava nebere.
@KristynaTita píše:
@Taťulda tří zjistěte info…
Pokud nejsou rozvedeni, mají k dítěti oba stejná práva a povinnosti. Takže každý může dítě vzít a odjet s ním na výlet, dovolenou, k příbuzným atd. a o únosu nemůže být řeč.