Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky, co myslíte, má náš Robíno křivé nohy? Mně přijde, že ano, ale zatím mi každý řekl, že to vidím jenom já. ![]()
Přijdou mi z tý fotečky malinklo nohy do X,ale možná špatně stojí
A malinko vpáčený kotníky ![]()
Chtělo by to fotku jak stojí rovně a nohy u sebe
Dokáže dát nohy i normálně k sobě, ale jinak prostě stojí tak, jak na té první fotce..
No, mně se zá, je že má trochu do X, na té první fotce úplně. Co na to praktická?
tak na tý druhý fotce se mi to nezdá,že by měl nějak křivý nohy ![]()
Já našla jen tuhle fotku,je to 2 roky zpátky,taky nožky trošku do X a teď je má rovný,až na ty kotníky vpáčený
No jo, jenže tak, jako na té druhé fotce, stojí jen tehdy, když mu řeknu, ať dá nohy k sobě. Doktora jsme se na to ještě neptala, všimla jsem si toho nedávno a když jsme tam byli kvůli nemoci, tak jsme si na to nevzpomněla. Jinak teda chodí normálně, nijak nohy nevtáčí, ani nevytáčí, nešmajdá…
Te´d jsme si vzpoměla jak jsem jako malá měla nohy do O,ale příšerně,mě by mezi nima projel snad náklaďák a teď mámnohy normální.
![]()
až půjdete k mudře tak se jí zeptej,co s tím a jak se to zdá jí
ahojky, já myslím,že takto stojí hodně dětí a že to neznamená křivé nohy, prostě se to časem upraví.
verenika píše:
Já našla jen tuhle fotku,je to 2 roky zpátky,taky nožky trošku do X a teď je má rovný,až na ty kotníky vpáčený
No, a tady mi přijde, že pravá nožička je do X, ale možná jsem paranoidní. S naší malou jsem lítala kvůli nohám do O ![]()
Já si taky nemyslím, že má nějak křívé nožky, maličko do ix, ale to má spousta dětí i náš Kubík, dr. na to nic neříkala a jinak já mám do dnes tak trochu ixky a chodím normálně
. Někdo má nohy rovný, někdo do ó někdo do ix. Pokud malej nešmajdá, nechodí po špičkách, nevtáčí špičky k sobě atd. je to podle mě normální
Týja píše:verenika píše:No, a tady mi přijde, že pravá nožička je do X, ale možná jsem paranoidní. S naší malou jsem lítala kvůli nohám do O
Kdyť píšu,že tqady je má do X
![]()
Tak já bych řekla že je do X má, ale to je normální. Syn měl v roce nohy silně do O. Pak zase pořádná Xka. Ortoped říkal, že je to postavením a vývinem kostí kloubů a chrupavek jak děti rostou. Někdo to má výraznější. Já měla ve třech taky nohy do X teď bohužel do O, ale z toho už nevyrostu
.
Já myslím,že má pěkné nohy
,celý je šikovný
.Trochu do x to vypadá,ale to se spraví,jako abnormálně to nemá.
Jinak,nevím,no,ale mě se zdá,že 90proc. dospělích chlapů,má nakonec nohy do O,nebo X.
Tak jsem to vyřešila, holky, protože ty xka vidíte taky, tak jsme skočili k doktorovi (primárně kvůli tomu, že Robíno stále kašle, tak aby ho poslechl) a vyfásla jsme papír na ortopedii, aby se tam na něj mrkli a řekli, jestli je to ještě normální, nebo jestli už je to moc. Tak doufám, že teda je ještě v normálu. ![]()