Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, byla bych ráda, kdyby jste mi někdo napsaly, jaké máte zkušenosti s tím, po jak dlouhé době jste měly druhé dítě???
My chtěli mít děti hodně brzo od sebe, první překážkou byl akutní císař při prvním porodu, takže roční doba čekání, a pak dvě ZT…
Nakonec máme děti 2 a 3/4 roku od sebe a nemůžu si stěžovat. Když se Šárka narodila, Vojta už byl docela „rozumný“ (samozřejmě do očiček měl i tak potřebu jí sáhnout a po třech měsících hlídání se mu to i podařilo
), ten rozdíl není zase tak markantní, takže už teď spolu docela obstojně zlobí
![]()
V Šárčiných 3 měsících šel Vojtula do školky, takže jsem zase měla doma „jedno dítě“
(já teda podnikám, takže mi tohle vyhovovalo - dvě děti doma se s prací hůř slazujou).
Příspěvek upraven 03.03.11 v 09:04
jizvíková píše:
po minute od prvniho
Ahoj, máme rozdíl 3 roky a 2 měsíce a SUPER!
Starší je už samostatná jednotka, sám se nají, oblékne a tak. Od září chodí do školky, sice byly choroby, bála jsem se, aby nebylo nemocné i mimino, ale nechytlo nic. Mám na malou spoustu času, ani žárlení se nekonalo, moc si jí nevšímá. Ale tohle je hodně o osobnosti toho staršího sourozence, jak se s příchodem „vetřelce“ vyrovná ![]()
kamikaa píše:![]()
![]()
![]()
.já je budu mít o 14 měsíců
![]()
,takže hodně brzo
![]()
jizvíková píše:
po minute od prvniho
tak to je rychlost.to my by jsme teda nezvládli-finančně ani psychicky
to je fakt fofr
My máme o tři roky,už bych asi nechtěla,asi bych zvolila třeba 5 let odstup
Obdiv mají ty co je mají tak brzy po sobě ![]()
janasxx píše:
Starší je už samostatná jednotka, sám se nají, oblékne a tak.
Jojo, tu relativní samostatnost taky oceňuju! ![]()
jizvíková píše:
po minute od prvniho
Jizvi, bomba
Jsem se docela zasmála. Akorát ty lámeš rekordy i v tom, jak to myslela zakladatelka a nestěžuješ si a to se mi líbí
Humor nade vše ![]()
Chtěla jsem rozdíl 3 roky mezi dětmi, ale nebylo mi přáno, už vím, že se to naplánovat bohužel nedá.
my máme děti od sebe 5 let......chtěli jsme teda dřív ale jaksi to nešlo a nakonec jsem byla ráda,protože mi bylo skoro celé těhu zle takže jsem byla ráda,že už byla dcera skoro ve všem samostatná.....ale nevýhoda je asi v tom,že si spolu nepohrají
Ideální po třech, čtyřech letech. Starší prcek už sourozence chápe, nežárlí tolik, je samostatnější…atd atd.
Když je máš moc brzo po sobě, neužiješ si ani jedno !
My máme děti přesně o 4 roky (chtěli jsme o 3, ale 1,5 roku jsem nemohla otěhotnět
) a je to super, tento věkový rozdíl můžu doporučit
![]()
Je sice pravda, že nějkdy jsou u nás hodně divoké dny, ale jinak je to paráda - užila jsem si první dítko a druhé taky, Kubča už ve 4 letech nepotřeboval tolik pozornosti jako mladší děti a ještě k tomu začal chodit do školky ![]()
Příspěvek upraven 03.03.11 v 09:30