Po jaké době druhé dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14046
3.3.11 17:02
Amabilis77 píše:
jizvíková píše:
po minute od prvniho :lol:
Jizvi, bomba :lol: :lol: :lol: Jsem se docela zasmála. Akorát ty lámeš rekordy i v tom, jak to myslela zakladatelka a nestěžuješ si a to se mi líbí :palec: Humor nade vše :-D

no co mi zbývá :lol: , se přijd podívat, jak je tu každý den veselo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7602
3.3.11 19:21

U nás budou raubíři 13měsíců od sebe a už se těším na ten fičák :mrgreen:

jizvíková tak Tebe ale taky obdivuju :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
3.3.11 21:25

holky ono neni co obdivovat, proste se to zvladnout musi :lol:
nebyt manzela, tak jsem v bohnicich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
3.3.11 21:32

Ahoj, naše holčičky jsou od sebe o 2 roky a 7 měsíců. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
3.3.11 21:41

Mezi první a druhou 8,5 let,mezi druhou a třetí 12 let rozdíl.Mezi první a třetí 20 let. Ničeho nelituju,mám 3 x mateřství pokaždé jinak krásné,s ohledem na vlastní dozrávání to hezčeji dopadnout nemohlo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
3.3.11 22:58
jizvíková píše:
Amabilis77 píše:
jizvíková píše:
Jizvi, bomba :lol: :lol: :lol: Jsem se docela zasmála. Akorát ty lámeš rekordy i v tom, jak to myslela zakladatelka a nestěžuješ si a to se mi líbí :palec: Humor nade vše :-D
no co mi zbývá :lol: , se přijd podívat, jak je tu každý den veselo :mrgreen:

Mně stačí to veselo u nás doma :mrgreen:

Už to máš za pár, co :jazyk: Jsem napnutá, jak jste to nakonec vyřešili s tím kočárem. Jinak je super, že jsi tak dlouho vydržela 2v1 :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
4.3.11 12:24
lumáťa píše:
Když je máš moc brzo po sobě, neužiješ si ani jedno !

S tím si dovolím nesouhlasit. My je máme dva roky od sebe. Sice je to dost náročné, hlavně to těhotenstí bylo strašné, ale malá je samostatná (oblékala se sama, obouvala, uměla si hrát sama…), tak to v tomto směru šlo.
určitě si je užíváme obě a je super, že budou mít podobné zájmy apod., když třeba budeš plánovat dovolenou atd… Horší je, když jsou víc od sebe - každého baví a zajímá něco jiného, i když zas to má pozitiva v tom, že se straší postará o mladšího :nevim:
Všechno má svá pro i proti, ale my jsme s dvouletým rozdílem maximálně spokojeni :palec:
Hlavně jsem chtěla reagovat na to, že si je neužijem. UŽIJEM SI JE AŽ MOC :mrgreen: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
4.3.11 15:46
Amabilis77 píše:
jizvíková píše:
Amabilis77 píše:
jizvíková píše:
no co mi zbývá :lol: , se přijd podívat, jak je tu každý den veselo :mrgreen:

Mně stačí to veselo u nás doma :mrgreen:

Už to máš za pár, co :jazyk: Jsem napnutá, jak jste to nakonec vyřešili s tím kočárem. Jinak je super, že jsi tak dlouho vydržela 2v1 :palec:

no rodim v utery :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
4.3.11 17:51
lulje píše:
lumáťa píše:
Když je máš moc brzo po sobě, neužiješ si ani jedno !
S tím si dovolím nesouhlasit. My je máme dva roky od sebe. Sice je to dost náročné, hlavně to těhotenstí bylo strašné, ale malá je samostatná (oblékala se sama, obouvala, uměla si hrát sama…), tak to v tomto směru šlo.
určitě si je užíváme obě a je super, že budou mít podobné zájmy apod., když třeba budeš plánovat dovolenou atd… Horší je, když jsou víc od sebe - každého baví a zajímá něco jiného, i když zas to má pozitiva v tom, že se straší postará o mladšího :nevim:
Všechno má svá pro i proti, ale my jsme s dvouletým rozdílem maximálně spokojeni :palec:
Hlavně jsem chtěla reagovat na to, že si je neužijem. UŽIJEM SI JE AŽ MOC :mrgreen: :srdce:
Říkají mi to maminky, co mají malý věkový rozdíl 2 a méně let. Má zkušenost to není. Chodíme hodně ven (plavání, MC, hřiště…) a neříkala to jedna, ale vesměs všechny !!!
Děti si spolu můžou hrát i když mají tří čtyř i více letý rodíl. Stejný nebo hodně podobný věk nezaručí stejné zájmy…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
4.3.11 17:58

Jo a to slovo neužiješ, možná jsem to napsala špatně - neužiješ = nemáš klídek a pohodu na to jedno. Dvě malé děti je víc práce, nezastavíš se. Vždycky jedno musí počkat. Když máš miminko doma a druhé třeba ve školce, tak si s tím mimi můžeš v klídku hajnout, zpívat mu, hrát si s ním, mazlit se… Pak procházkou pro starší do školky… Pak zas to menší dáš doma spinkat a máš čas na to starší dítko… Všechno v klídku a pohodě. No, neumím to pořádně popsat… má kadeřnice má mezi holkama rozdíl rok a půl a ta by ty důvody, že by raději měla rozdíl 3roky jistě popsala líp…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
4.3.11 20:43

Já tomu rozumim tomu neužiješ a trochu souhlasim.Nejde pak dělat spoustu věcí.Máme kolem sebe hlavně sourozence a vidim to jak kamarádka co dříve chodila s náma na cvičení,do jeskyně,na tancování atd.. atd.. ted nemuže proot že jeden spí a nebo je nemocnej,nebo musí jít dřív spát,častěji jíst atd..Skloubit to pak je těžké.
Určitě s jedním zvládneš víc aktivit :wink: .Když je větší rozestup mezi dětma tak pak to starší když už je ve školce tak zase mužeš dělat to co s prvnim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
4.3.11 21:16

Tak já si myslím, že žádný věkový rozdíl není 100% ideální.Každý má něco..Někdy si vyhrajou děti spolu víc s malým věk.rozdílem a někdy naopak..a taky každá maminka je jiná a vyhvujejí něco jiného. V tomhle bych radu nikde a u nikoho nehledala. Prostě se musíš cítit na další dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
4.3.11 21:59
Naga píše:
Tak já si myslím, že žádný věkový rozdíl není 100% ideální.Každý má něco..Někdy si vyhrajou děti spolu víc s malým věk.rozdílem a někdy naopak..a taky každá maminka je jiná a vyhvujejí něco jiného. V tomhle bych radu nikde a u nikoho nehledala. Prostě se musíš cítit na další dítě…
:palec: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
4.3.11 22:14
lumáťa píše:
Dvě malé děti je víc práce, nezastavíš se.
S tím 100% souhlasím. Ještě bych dodala: NEVYSPÍŠ SE :)
lumáťa píše:
Vždycky jedno musí počkat. Když máš miminko doma a druhé třeba ve školce, tak si s tím mimi můžeš v klídku hajnout, zpívat mu, hrát si s ním, mazlit se… Pak procházkou pro starší do školky… Pak zas to menší dáš doma spinkat a máš čas na to starší dítko… Všechno v klídku a pohodě.

Zpívám oběma dětem, mazlím se s oběma, hrajeme si společně a je mnohem větší legrace, když jsou dva - ten malý se řehtá víc, než když je jen s mámou… Když větší poo spí, mám malého JEN pro sebe, a už se těšíme, až se starší probudí. Když spinká malý, věnuju se naplno té starší. Na procházky chodíme společně… Oba se učí, že se o hračky musí umět dělit, a že se svět netočí jen kolem jednoho z nich… Mně ten rozdíl vyhovuje, i když jsem se toho sakra bála! (Druhé nebylo plánované) Ale teď jsem za to ráda. Ono je to hlavně o přístupu rodičů.

Jasně, že když jsem měla jen jedno, trajdala jsem po kafíčkách a obchoďácích, po jeskyních a atrakcích, o kterých jsem si myslela, jak nesmírně dítku prospívají… Teď to samozřejmě realizovat nejde, ale vůbec mi to paradoxně nechybí a zjišťuju, jak všechno to bylo zbytečné. Chodíme mezi děti, plavat, do kroužků cvičení a tvoření atd… Chodíme hodně ven a maximálně se jim sažím věnovat doma… A je nám fajn.
Je to hlavně o tom, jak si to kdo udělá. Každý věkový rozdíl má svoje. Hlavně, že jsou zdraví!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
4.3.11 22:27

Teď jsem si vzpomněla na známou, která mi volala, a strašně si stěžovala, jak je to hrozné, když má ty nemocné děti doma s kašílkem a rýmečkou. Kluk 13 let, holčička 6 let, ona sama žena v domácnosti, kterou živí manžel. Stěžovala si, jak ji bolí hlava, jak je to hrozné mít obě děti doma…prostě to si vůbec nedokážu představit… ona je strašně vyčerpaná a zralá do BOhnic…

No… nevěděla jsem, co jí na to říct. Dcera (2r+8m) na mě volala ze záchodu, že potřebuje umýt, že kadila. DO toho mi malý (8m) řval, protože mu rostly zuby a prodělával si 6. nemoc, takže horečky šplhaly ke 40 :zed: … Já nevyspaná (kojím v noci po hodině)… už dva týdny zavřená doma, protože předtím jsme chytli srací virózu a malá měla průdušky… prostě se nám to sesypalo… A v tomto stavu a rozpoložení jsem měla utěšovat kamarádku v jejím výše zmíněném trápení s dětmi.
Na to jsem jen řekla, že jsem z dětí taky dost unavená, a že může být ráda, že ty její jsou aspoň natolik velké, že se dokážou o sebe postarat v základních věcech (najíst, vykonat pořebu atd..). A ona mi na to odpověděla: „No jo, ale oni jsou zvyklí, že se jim od malička plně věnuji.“ To bylo na vraždu :pocitac: (Zvlášť když vím, že syna v jeho půl roce nechala své matce a vydala se do světa vydělávat peníze :roll: ). Nevím, proč to sem píšu..... Asi proto, že jsem chtěla ukázat, že kdo si bude chtít stěžovat, vždycky si důvod najde…
A vůbec to nakonec není o věkovém rozdílu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect