Po jaké době druhé dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20777
3.3.11 10:27

Hlásím rozdíl 22 měsíců a je to teda nářez :pankac: :pankac: :pankac: :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
3.3.11 10:28
:mrgreen: Přesně,takhle se taky uklidnuju :mrgreen: .já jsem ze ségrou o 5 let a nerozuměly jsme si ani náhodou až kdž jsme byly obě dospělé.
Anonymní píše:
Předem se omlouvám za anonymitu, ještě nechci profláknout své těhu. :wink:
Pokud bude všechno jak má, tak naše dítka budou od sebe cca 25 měsíců. Chtěla jsem co nejdříve, kvůli tomu, že snažení o první nám trvalo 2 roky. Ale když teď vidím tu naši ďáblici, tak jsem to odkládala a začli jsme se snažením když ji bylo 15 m. No a ono se zadařilo hned. Takže mám teď z toho docela obavy, protože mi dává zabrat už i to jedno :mrgreen: :mrgreen: Ale co, zvládli to jiní, zvládneme, taky :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
3.3.11 10:37
kamikaa píše: :mrgreen: Přesně,takhle se taky uklidnuju :mrgreen: .já jsem ze ségrou o 5 let a nerozuměly jsme si ani náhodou až kdž jsme byly obě dospělé.

V tomhle bohužel ale věkový rozdíl pomoct nemusí… Kamarádi mají holčičky rok a půl od sebe (momentálně chodí do druhé a třetí třídy) a ty si teda nerozumí ani omylem :-? (maminka se může stavět na hlavu, ale ta starší tu mladší prostě „nebere“, a to už dlouhodobě :nevim: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
3.3.11 10:40
to je právě,že nikdy nevíš no jak to bude :nevim:
domi píše:
kamikaa píše: :mrgreen: Přesně,takhle se taky uklidnuju :mrgreen: .já jsem ze ségrou o 5 let a nerozuměly jsme si ani náhodou až kdž jsme byly obě dospělé.
V tomhle bohužel ale věkový rozdíl pomoct nemusí… Kamarádi mají holčičky rok a půl od sebe (momentálně chodí do druhé a třetí třídy) a ty si teda nerozumí ani omylem :-? (maminka se může stavět na hlavu, ale ta starší tu mladší prostě „nebere“, a to už dlouhodobě :nevim: )
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
3.3.11 10:45

2 roky od sebe, první rok je záběr, ale dá se. 8-) :pankac: Já bych nechtěla rozdíl větší než tři roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
3.3.11 10:57

myslím si že nej jsou dvojčátka,věkově super,stejný režim,zájem o hračky,podle mne i na sebe nemají důvod žárlit,ale málokomu se přirozeně dvojky podaří.
já jsem ráda že je mám tak blízko sobě,bylo to plánované a vyšlo to hned :palec: jak byla malá miminko,dalo se to v pohodě,horší to bylo jak začla lézt a zajímat se o hračky brášky.ale jsou oba klidní,žádné čertova kvítka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
3.3.11 10:58

a taky nejsem ten typ co by seděl 6let na mateřské,s roční pauzou kvůli práci…já už se tam těším,lidi mi chybí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
3.3.11 11:03

Chtěli jsme 3 roky, máme je nakonec od sebe skoro 4. Zatím v tom vidím jen pozitiva. Starší je rozumná, se vším ochotně pomáhá, s žárlením nebyl vůbec problém. Ráda si s mimčem povídá, ukazuje hračky, zatím vzorná ségra… Uvidíme co s ní udělá školka jestli už ji letos konečně vezmou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
3.3.11 11:04

No my plánujem tak o tři-čtyři roky.Nevím nějak si to nedovedu představit mí ted dvě děti,nevím jestli bych to zvládla,po zkušenostech s malou(ze začátku jsme si sní fakt užili,ale možná to bylo právě to že to bylo první dítko.
Každopádně ty co mají nebo měli mimča hned po sobě nebo malý rozdíl fakt moc obdivuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1366
3.3.11 11:11

tak my plánujeme začít se snažit o druhé mimčo až budé malé jeden rok, první šlo fofrem, tak uvidíme (no vlastně už za chvíli :lol: ),ale jak už tu padlo, plánovat se moc nemá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
3.3.11 11:27

Tak mi nejdřív chtěli mít max. 3 roky od sebe, aby Terezka byla samostatná a zároveň mi mohla pomáhat. Když vidí cizí miminka může se zbláznit radostí, tak snad jí to nepřejde.

Protáhla se nám rekonstrukce domečku, takže se na mimi vrhnem až se přestěhujeme, abych pak jako těhu nemusela řešit stěhování. Takže nakonec (když to všechno dobře dopadne ťuk ťuk ťuk) bude mezi dětmi rozdíl skoro 4 roky. Ale i to mi přijde v pohodě. Terezka nám dala poměrně zabrat, bojkotovala kojo, v noci spala třeba jen 4 h, takže jsem ráda, že se z toho můžu v klidu vzpamatovat než to přijde třeba znovu. Nikdy nevíš, jaké bude to druhé mimi. A věkový rozdíl podle mě neznamená automaticky to, zda si budou děti rozumět či nikoliv a zda ti dají zabrat nebo ne, je to o povaze. A představa dvou vzteklounů doma, tak by mi asi hráblo. Dám si v klidu období vzdoru s Terezkou a pak až se vzpamatuju období vzdoru s druhým mimi. :zed:

Ale uvažujeme i o třetím a to by bylo tak s rozdílem 3 let aby si rozumělo s Terezkou. I doma se dá nezahálet, takže mně práce nechybí. Na mateřský jsem si udělala vysokou a snažím se nezahálet. O to rychleji mi MD utíká. :nevim:

Takže můj názor je zvážit jaké je vaše miminko, jak jste na tom finančně a tak. Podle toho pořídit další mimi. Nenechat se ovlivnit hormonama. Kdybych dala na hormony, už jsem taky těhu. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
3.3.11 11:35
kamikaa píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .já je budu mít o 14 měsíců 8-o :lol: ,takže hodně brzo :lol: :mavam:
jizvíková píše:
po minute od prvniho :lol:

já rodím třetí příští týden, takže taky po 14 měs

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
3.3.11 11:59
jizvíková píše:
kamikaa píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .já je budu mít o 14 měsíců 8-o :lol: ,takže hodně brzo :lol: :mavam:
jizvíková píše:
po minute od prvniho :lol:
já rodím třetí příští týden, takže taky po 14 měs

To jste to teda vzali hopem. :lol: Klobouk dolů.  :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
3.3.11 12:54

ahoj mame pulrocniho chlapecka. mame v planu se snazit pristi rok na jare . prvni jsme pocali hned. tak doufam, ze to pujde stejne hladce. ja mam brachu o 13 let starsiho a rozumime si az ted. vzdycky jsem chtela mit segru o malinko starsi. pritel je ze tri deti. taky planujeme tri ,ale az ti dva budou chodit do skoly. uvidime jak nam to vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
3.3.11 15:46

Já sem s bratrem o 4 a s druhým o 8.Vždycky jsme měli užasný vztahy.I jako děti jsme si spolu hráli a v dospělosti na mě dávali vždy pozor.Nemužu si takovej rozdíl vynachválit :lol: .Vždycky mě bavilo pohybovat se mezi staršíma a na diskotéce jsem vždy byla s bratry a jejich kamarádama.Sice sem začla s něčím dřív než ostatní,ale pro mě to byla jen výhoda :lol:
Jediná nevýhoda byla že jsem je nepřeprala a občas sem dostala slušně naložíno :lol: ,ale aspon jsem byla vytrénovaná na vrstevníky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí