Po jaké době druhé dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
431
4.3.11 22:34
Naga píše:
Tak já si myslím, že žádný věkový rozdíl není 100% ideální.Každý má něco..Někdy si vyhrajou děti spolu víc s malým věk.rozdílem a někdy naopak..a taky každá maminka je jiná a vyhvujejí něco jiného. V tomhle bych radu nikde a u nikoho nehledala. Prostě se musíš cítit na další dítě…

To je fakt, na všem je něco pro a něco proti.
A taky je rozdíl mezi tím,co člověku připadá ideální a tím,jak to nakonec dopadne :-) .
Já třeba dceru měla v devatenácti a v té době mi přišlo ideální mít pro ni sourozence max. o pět let mladšího.
Jenže člověk míní,život mění - za tři roky jsem se rozvedla a dalšího vhodného taťku našla,až když jí bylo čtrnáct :-) .
Pak jsme se tři roky oklepávali a výsledek ? Sedmnáctiletá slečna a pětiměsíční Tobiáš :lol: .
Mám sice dva jedináčky,ale zase skvělou chůvu :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
4.3.11 22:47
To je skoro jak u nás.taky jsme našli pozdě super tatku za dlouho :lol: .Mezi první a druhým synem je rozdíl 12 let.Ted máme mimčo 7 měsíců a čekáme další a opravdu poslední :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
levanda píše:
Naga píše:
Tak já si myslím, že žádný věkový rozdíl není 100% ideální.Každý má něco..Někdy si vyhrajou děti spolu víc s malým věk.rozdílem a někdy naopak..a taky každá maminka je jiná a vyhvujejí něco jiného. V tomhle bych radu nikde a u nikoho nehledala. Prostě se musíš cítit na další dítě…
A taky je rozdíl mezi tím,co člověku připadá ideální a tím,jak to nakonec dopadne :-) .
Já třeba dceru měla v devatenácti a v té době mi přišlo ideální mít pro ni sourozence max. o pět let mladšího.
Jenže člověk míní,život mění - za tři roky jsem se rozvedla a dalšího vhodného taťku našla,až když jí bylo čtrnáct :-) .
Pak jsme se tři roky oklepávali a výsledek ? Sedmnáctiletá slečna a pětiměsíční Tobiáš :lol: .
Mám sice dva jedináčky,ale zase skvělou chůvu :wink: .
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
4.3.11 22:52

Ahoj,
děti máme od sebe 19, 15, 17, 20 a 12 měsíců :wink:
Jelikož jsme s manželem chtěli víc dětí, není na co čekat :wink: Kdybychom dělali delší pauzy, byla bych možná dřív v přechodu :mrgreen:
Ráno začnu kmitat, večer odpadnu, sice si občas zažbrblám, ale vyhovuje nám to a jsme spokojení, tohle má každý nastavené úplně jinak :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
4.3.11 22:59
kamikaa píše:
To je skoro jak u nás.taky jsme našli pozdě super tatku za dlouho :lol: .Mezi první a druhým synem je rozdíl 12 let.Ted máme mimčo 7 měsíců a čekáme další a opravdu poslední :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
levanda píše:
Naga píše:

Jéé,tak to já bych si taky ještě jedno klidně pořídila a to jsem po porodu malého tvrdila,že už nikdy :-) .
Ale přišel nám do toho odkup bytu do osobního vlastnictví a máme na pět let vystaráno :-( .
Ale třeba vyhraju první ve sportce a do čtyřicítky to jedno ještě zmáknem :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
4.3.11 23:05
no,to já říkala po obouch porodech,že už nikdy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ale ted už fakt nikdy.Doufám,že to bude ta moje vysněná princezna :lol: chlapů už mám doma dost :lol:
levanda píše:
kamikaa píše:
levanda píše:
Naga píše:
Jéé,tak to já bych si taky ještě jedno klidně pořídila a to jsem po porodu malého tvrdila,že už nikdy :-) .
Ale přišel nám do toho odkup bytu do osobního vlastnictví a máme na pět let vystaráno :-( .
Ale třeba vyhraju první ve sportce a do čtyřicítky to jedno ještě zmáknem :wink: .
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
5.3.11 10:30

Tak držím pěsti,Kamiko,ať se ta holčička povede!!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
7.3.11 08:32
fragola píše:
Ahoj,
děti máme od sebe 19, 15, 17, 20 a 12 měsíců :wink:
Jelikož jsme s manželem chtěli víc dětí, není na co čekat :wink: Kdybychom dělali delší pauzy, byla bych možná dřív v přechodu :mrgreen:
Ráno začnu kmitat, večer odpadnu, sice si občas zažbrblám, ale vyhovuje nám to a jsme spokojení, tohle má každý nastavené úplně jinak :wink:

Gratuluju :kytka: a tiše závidím :oops: . To chce mít správňáckého chlapa na takovou kupu dětí :palec: A Kačenka je teda pěký macík :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
8.3.11 06:49

Já mám čtyři děti, 15, 9 a sedmi měsíční dvojčata.
Pět let není špatný rozdíl, ale 14 a 8 let je naprosto super! Holky podrží, nakrmí, pohlídají a přebalí, takže hodně pomůžou. Za mně čím větší rozdíl tím lepší, mnohem víc si ted mimča užíváme, protože odpadá hlídání, aby ty větší tomu malému něco neprovedly. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kchadlec
10.3.11 12:00

Asi taky trochu (dost) záleží na pohlaví dětí…

• Citovat
  • Upravit
176
10.3.11 14:49

Ahoj, mam je od sebe bez jednoho mesice tri roky. A je to super, starsi se na sestricku hrozne tesila, vubec nezarli a je to velka pomocnice. Skoro si rikam, ze bych sla i do tretiho, ale manzelovi se moc nechce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.3.11 11:43

ahoj my bychom chtěli tak po dvou letech, ale jelikož jsme na malého čekali 1,5 roku doktoři umělé a nic nezabralo nakonec to šlo přirozeně tak jsem po 6 měsících vysasila prášky a už je to 8 měsíců a nic :cry: takže to asi jen tak lehce naplánovat nejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
13.3.11 18:53

tak já měla druhé dítě po 8 letech- dcera má teď 9 a malý 14 měsíců). Musím říct , že když jsem dceři řekla , že bude mít sestřičku nebo bratříčka- tak měla šílený záchvat breku a dlouho jí trvalo , než se s ním srovnala. Ale postupem času , když bříško rostlo , tak získala cit a začala se hodně k bříšku tulit.A od té doby co jsem přišla s malým z porodnice ho nadevše miluje a nemůže bez něho být . Krásně s ním dovádí . Je to opravdu super na ně koukat , pořád ho mojá a pusinkuje :dance: Vlastně jsem šíleně ráda , že jsou tak moc od sebe věkově.Myslím si , že když jsou hned za sebou , tak je to honička a když zase tak po 2- 3 letech , tak děti se cítí odstrčené :nevim: A můžu říct , že teď si to poravdu moc užívám. Navíc mám dceru pomocnici, takže se tak nenalítám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
13.3.11 18:55
peggy.sl píše:
Pět let není špatný rozdíl, ale 14 a 8 let je naprosto super! Holky podrží, nakrmí, pohlídají a přebalí, takže hodně pomůžou. Za mně čím větší rozdíl tím lepší, mnohem víc si ted mimča užíváme, protože odpadá hlídání, aby ty větší tomu malému něco neprovedly. :-D

naprosto souhlasím , že čím větší rozdíl , tím lepší :wink: - vlastní zkušenost :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
14.3.11 08:54
hermannka píše:
peggy.sl píše:
Pět let není špatný rozdíl, ale 14 a 8 let je naprosto super! Holky podrží, nakrmí, pohlídají a přebalí, takže hodně pomůžou. Za mně čím větší rozdíl tím lepší, mnohem víc si ted mimča užíváme, protože odpadá hlídání, aby ty větší tomu malému něco neprovedly. :-D
naprosto souhlasím , že čím větší rozdíl , tím lepší :wink: - vlastní zkušenost :dance:
čím menší rozdíl, tím lepší - vlastní zkušenost :lol:

Myslím, že každý si to bude chválit tak, jak to má. A tak je to dobře :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
25.3.11 14:47

Tak to tady pročítám…a vidím, že každá to vnímá jinak. Já mám skoro dvouletou slečnu, původně jsem si říkala, že letos půjdeme do druhého…my jsme se sestrou taky o 3 roky a je to o.k rozumíme si…, ale v dětství jsme se spíš rvaly…jenže: holky nějak na to nemám! Babičky a vůbec rodina jsou totiž od nás dál - manžel často do večera v práci. Doma mi pomůže tak max. s vařením nebo co se týká prací kolem baráku, zahrady to jooo…ale s domácností mi nepomáhá, to zas po něm nechci ..má toho i tak dost. S malou toho času taky tolik nestráví - tak si říkám, že bych asi skončila v blázinci mít teď další mimino. Navíc nechci být tolik let v kuse doma. Už teď mi chybí kontakt s lidmi a finance taky nejsou na MD zrovna výborný. Prostě pro mě je momentálně víc těch proti … Pokud to půjde chci si dát rok-dva pauzu, jít do práce a pak buď se zadaří nebo ne. Nechám to osudu. Jedináčka nechci, ale taky nechci mít druhé dítě jen proto, že bych prostě měla…Věkový rozdíl podle mě není záruka toho, že si děti budou spolu hrát,rozumět si…a já asi nejsem typ maminy - co žije jen a jen pro děti. Přitom dcerku miluju a užívám si všechny její pokroky. Ona je ale od miminka dost náročné a živé dítě, takže mít k ní teď druhé, byla bych fyzicky i psychicky na dně - to vím…hlídání bohužel není - tak vím, že by to byl masakr. Obdivuju všechny maminy co mají dítě po roce, dvou - fakt smekám! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí