Po jaké době druhé dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Aki
1280
3.3.11 09:30

Druhé mimčo budeme mít po téměř přesně 4 letech a zatím si to nemůžu vynachválit. Malý se sourozence ohromně těší. Bříško mi maže, zpívá mu, mazlí se a moc se těší, jak bude miminku všechno ukazovat a dokonce mu chystá své hračky. Po porodu ho to nadšení pravděpodobně z části přejde, ale i tak si myslím, že to bude ok. Chtěli jsme menší rozdíl (3 roky), ale zadařilo se po více než roce. Samostatnost prvorozeného je k nezaplacení :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
3.3.11 09:31

10 let od sebe a super..
Ale na to není žádný klíč, každému vyhovuje něco jiného..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
3.3.11 09:31
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: taky jsme to nečekali takhle brzo,ale stalo se no :lol: a to mám ještě 12 letého syna,ale ten už je úplně samostatný.bude veselo no :mrgreen: :mrgreen:
miriskaw píše:
kamikaa píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .já je budu mít o 14 měsíců 8-o :lol: ,takže hodně brzo :lol: :mavam:
jizvíková píše:
po minute od prvniho :lol:
8-o 8-o 8-o tak to je rychlost.to my by jsme teda nezvládli-finančně ani psychicky :mrgreen: to je fakt fofr
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
3.3.11 09:34

Já mam kluky o 2 a půl a nestěžuju si (zatím :mrgreen: )…Já chtěla druhé už dřív, přítel chtěl po delší době..tak je máme takhle…
A ještě doufám ,tak za 4 roky přibude jedno :mrgreen: 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
3.3.11 09:34

Dost i záleží, kolik těch dětí celkem chceš.
My jsme měli to štěstí udělat si takové věkové rozdíly, jaké jsme si namysleli. To se zdaleka ne vždy zadaří. (I když to třetí dítě mohlo přijít o něco dřív, těch 25 měsíců už je na můj vkus docela dost.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
3.3.11 09:53
Aki píše:
Druhé mimčo budeme mít po téměř přesně 4 letech a zatím si to nemůžu vynachválit. Malý se sourozence ohromně těší. Bříško mi maže, zpívá mu, mazlí se a moc se těší, jak bude miminku všechno ukazovat a dokonce mu chystá své hračky. Po porodu ho to nadšení pravděpodobně z části přejde, ale i tak si myslím, že to bude ok. Chtěli jsme menší rozdíl (3 roky), ale zadařilo se po více než roce. Samostatnost prvorozeného je k nezaplacení :palec: .

My jsme chtěli rozdíl o 4roky a máme o 3 Prcek ještě nebyl tak samostatný v oblíkání… Ale rozum z bratříčka už měl a těšil se. Zůstalo mu to i po porodu a Matyáška miluje. Vůbec nežárlí, stará se, půjčuje hračky, posílá mě za ním, rozesmívá ho, hrajou si… je to moc hezký :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1141
3.3.11 09:57
Lizbeth píše:
10 let od sebe a super..
Ale na to není žádný klíč, každému vyhovuje něco jiného..

Přesně!!! A někdy není zbytí a jsme rády za děti ať je věkový rozdíl jaký chce :wink:

Já mám holky od sebe víc než 5 let a je nám dobře. Plánujeme ještě jedno, to se sice dětem až tak nelíbí, ale vzhledem k jejich věku 13 a 8 jim to snad vysvětlím a ony pochopí :wink:

Smoulinko, jestli máš pocit, že je ta správná doba, tak šup. A já ti přeju ať to vyjde tak jak bys chtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
3.3.11 09:58

my máme o 14 měsíců a docela pohoda.ale je fakt že dost pomáhá i manžel :wink: z toho nejhoršího si myslím že už jsou vypiplaní,oba mluví,chodí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
3.3.11 09:59

jizvíková taky jsem se zasmála :lol: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
3.3.11 10:03

Bude mezi nimi 20 měsíců - tak malý odstup proto, že pak chceme ještě třetí dítě, tak aby k sobě měly všechny tři blízko, mohly podnikat podobné aktivity a taky abych nezůstávala 10 let doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
3.3.11 10:07

Po 5letech(teda pokud to vyjde).Dřív sem ani nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1556
3.3.11 10:14

Plánovali jsem rozdíl 3roky, ale nic se nemá plánovat :think: …nakonec je z toho rozdíl 5let a u nás dobrý :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8228
3.3.11 10:21

Já vím, že každá to máme jinak, jen mě tak zajímalo, jak si spolu děti rozumí atd… Právěže na mě to nějak přišlo, na přítele také… tak uvidíme… :-) moc děkuju za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1144
rozumbrada píše:
Bude mezi nimi 20 měsíců - tak malý odstup proto, že pak chceme ještě třetí dítě, tak aby k sobě měly všechny tři blízko, mohly podnikat podobné aktivity a taky abych nezůstávala 10 let doma.

Přesně můj případ - teda tím třetím si nejsem jistá :lol:

Děti budou 20 měsíců od sebe a chtěla jsem to tak. Vidím u známých, jak ty děti mají k sobě tak nějak blíž. My jsme s bráchou o 4 a půl roku a nějak extra jsme si spolu teda nehráli :think: Mamka sice říkala, že jsem jí s ním pomáhala a byla to pohoda, navíc jsem byla prý strašně hodné děcko, což taky hraje určitou roli. Ale blízký sourozenecký vztah v tom pravém slova smyslu u nás začal fungovat až v mých cca 18.
Tak malé děti asi ani nebudou dělat takové žárlivé scény jako třeba tříleté, protože z toho ještě nemají rozum, ale i to je strašně individuální :nevim:

Ale zeptej se koho chceš, většina Ti odpoví, že tak jak to má on je to nejlepší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Předem se omlouvám za anonymitu, ještě nechci profláknout své těhu. :wink:
Pokud bude všechno jak má, tak naše dítka budou od sebe cca 25 měsíců. Chtěla jsem co nejdříve, kvůli tomu, že snažení o první nám trvalo 2 roky. Ale když teď vidím tu naši ďáblici, tak jsem to odkládala a začli jsme se snažením když ji bylo 15 m. No a ono se zadařilo hned. Takže mám teď z toho docela obavy, protože mi dává zabrat už i to jedno :mrgreen: :mrgreen: Ale co, zvládli to jiní, zvládneme, taky :wink:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML