Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Ahoj, chci se zeptat jestli nemate nekdo zkusenost
s manzelem jsme se soudili o syna z jeho predchoziho vztahu, soud jsme vyhrali a me zajima, jestli mame narok pozadovat po matce obleceni( hodne jsme toho kupovali mi) nebo jeho oblibeny hracky, pas atd. Nebo musime komplet porizovat vse znovu?
dekuju
Já to taky moc nechápu. On už ty aktuální věci nemůže používat?
@wafle píše:
Ahoj, chci se zeptat jestli nemate nekdo zkusenosts manzelem jsme se soudili o syna z jeho predchoziho vztahu, soud jsme vyhrali a me zajima, jestli mame narok pozadovat po matce obleceni( hodne jsme toho kupovali mi) nebo jeho oblibeny hracky, pas atd. Nebo musime komplet porizovat vse znovu?
dekuju
vyhrali
… to znamena co?
tak o veci se muzete soudit, asi to bude soucasti sjm. trba to taky vyhrajete ![]()
jinak pokud je ve casi peci, tak obleceni a veci porizujete vy, matce pripravujete vse na styk s ditetem
Pochopila jsem to tak, že syna měla doteď v péči matka a dostal ho nově do péče otec. Kluk samozřejmě má svoje oblečení, hračky atd a ty zřejmě matka zadržuje a nechce je předat otci.
@Jolynka píše:
Pochopila jsem to tak, že syna měla doteď v péči matka a dostal ho nově do péče otec. Kluk samozřejmě má svoje oblečení, hračky atd a ty zřejmě matka zadržuje a nechce je předat otci.
kdyby byl v peci matky, tak zrejme by to nekupoval otec, ne?
@Lama Lama píše:
Proč by ne? Pokud se matka špatně starala, tak mu nakoupil oblečení.
@Lama Lama píše:
Proč? Že nemá dítě v péči neznamená, že mu nekoupí oblečení
- když asi matka úplně nefungovala, jinak by soud nejspíš takovou změnu neudělal, max. střídavku ![]()
@Pipet píše:
Proč? Že nemá dítě v péči neznamená, že mu nekoupí oblečení- když asi matka úplně nefungovala, jinak by soud nejspíš takovou změnu neudělal, max. střídavku
je to možný
Tak nějaké oblečení u vás snad taky měl, ne? Pokud jste vyhráli soud, tak vám matka bude posílat výživné…to je i na oblečení, hračky atd…
Jediné co netuším, jestli lze mít 2 pasy…jestli je možné vydat druhý pas. (???)
řešili jsme v rodině podobné. Nárok máte pouze na osobní doklady dítěte, ve vašem případě pas. Ostatní jste povinni pořídit, pokud je dítě ve vaší péči. Dokonce se divím, že u vás OSPOD neuděl šetření, že toto máte zajištěno, vhodné podmínky pro péči. U nás byl OSPOD na šetření opakovaně a podával detailní zprávy soudu i o materiálním zabezpečení pro dítě.
@SIMONA1234 Nevim, jak u ditete, ale u dospeleho dva pasy mit lze.
Tak predpokladam, ze asi ano.
Byl v peci matky, mi jsme si ho brali klasika na vikendy prazdniny atd. Ted jsme se o nej soudili a dostali jsme ho pece.Ptam se spis ze zvedavosti. Protoze jsme zaplatili pas, koupili kolo, kolobezku, tablet, hracky, obleceni a miliony dalsich veci. Tak me zajima jestli si to muze vzit k nam nebo to musime komplet porizovat znovu kdyz se matka sekne.
@Anonymní píše:
@wafleřešili jsme v rodině podobné. Nárok máte pouze na osobní doklady dítěte, ve vašem případě pas. Ostatní jste povinni pořídit, pokud je dítě ve vaší péči. Dokonce se divím, že u vás OSPOD neuděl šetření, že toto máte zajištěno, vhodné podmínky pro péči. U nás byl OSPOD na šetření opakovaně a podával detailní zprávy soudu i o materiálním zabezpečení pro dítě.
U nas to bylo celkem narychlo soud byl1.3 a 8.3 stim ze od 1.4. Uz ho budem mit u sebe a OSPOD prijde ale tim ze to bylo takhle rychly tak prijdou az v dubnu. Ale dekuju za odpoved presne tohle me zajimalo