Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj mamky, mám problém se synem-2roky, každou chvíli se stane, že mu oteče oko, má plný nos a kýchá, přijde mi to jak alergie, ale náš doktor tvrdí, že v tomhle věku se alergie neprojevují. Nevím co s ním, dávám mu Zyrtec když mu oko oteče, ten mu zabere. Máte s tím některá zkušenost? Moc děkuji.
@papavalina vydupat si žádanku na alergo.. pokud mu pomáhá zyrtec, tak to je jasné.. nechápu dr, proč ho tam už neposlal…
To je jasná alergie, začaly se rozkvétat stromy atd
Dr řekni at ti dá žádanku na Alergologii
@papavalina píše:
Ahoj mamky, mám problém se synem-2roky, každou chvíli se stane, že mu oteče oko, má plný nos a kýchá, přijde mi to jak alergie, ale náš doktor tvrdí, že v tomhle věku se alergie neprojevují. Nevím co s ním, dávám mu Zyrtec když mu oko oteče, ten mu zabere. Máte s tím některá zkušenost? Moc děkuji.
Pana doktora bych jasně požádala o doporučení na alergologii - a pokud by odmítl, uvažovala bych o změně pediatra.
Moudro „v tomhle věku se alergie neprojevují“ by lékař z úst neměl vůbec vypustit… Alergie se, pokud vím, může projevit v každém věku - není žádné horní ani dolní omezení.
Holky díky, hned zítra tam dojdu znovu a uvidíme, minule mě vykázal s tím, že alergie to být určitě nemůže, že na něj spíš leze viróza
tak uvidíme no
jak se vůbec dělají testy u takhle malých dětí? berou krev nebo kapou na předloktí ty různý látky?
Jasná alergie. Nevím, jak je to možné, ale našemu malému alergikovy taky vždycky, když se setká s alergenem, oteče jen jedno oko.
@papavalina píše:
jak se vůbec dělají testy u takhle malých dětí? berou krev nebo kapou na předloktí ty různý látky?
U úplných prťat se dělají jen krevní testy, kolem třech let už i kožní - přitom už musí dítě trochu spolupracovat.
Ahoj!
Určitě bych se zašla poradit na alergologii. Myslím, že na to ani nepotřebuješ doporučení.
Zkus si vyhledat nějaké ve vašem okolí, příp. si zjisti recenze a objednejte se.
@papavalina píše:
Holky díky, hned zítra tam dojdu znovu a uvidíme, minule mě vykázal s tím, že alergie to být určitě nemůže, že na něj spíš leze viróza![]()
tak uvidíme no
Minimálně si tě vyslechne, a to mnohdy stačí, aby zhodnotil, jestli jde o alergii.
Krev se odebírá normálně. Ty kožní se opravdu dělají až později.
Je to jednoznačná alergie. Můj malej přesně na tohle trpí. Neustálé kýchání a nateče mu jedno oko, my trpíme na pravé. A to je alergický pouze na roztoče. Teď je období jara a alergií, tak jedem na zyrtecu a kapkách do očí. Držím palce ![]()
Ahoj mám druhý den natekle práve ličko a nevim čim to je poradte jak na nej deekujji VAm ![]()