Osypání po ATB - mám léky vysadit?

27009
18.4.13 18:34

Tak a co ted,mam leky vysadit?

Ahojky, holky pottebuju poradit neb se muzu dovolat svoji pani dr.
Predevcirem vecer jsem zacala uzivat ATB pen bene, mam anginu jako prase.Na dotaz jeslti to nevadi ze plne kojim 7 mesicni miminko-pry nevadi. Jenze malej se mi zacal osypavat…rano to mel malinko ted se to rapidne horsi. Takze asi to mam vysadit ze? A pak? Mam naklusat k moji mudre rict ji to aby predepsala neco jineho? Moc se mi do toho nechce, nerada bych experimentovala aby to takhle mladej odnasel. K dr jdu az kdyz je fakt zle, coz ted bylo, v zivote em takhle v krku nebolelo, ale kdyz zas vysadim leky tak se neuzdravim a bude hur a hur…A co malej ted, staci kdyz mu dam fenistil kapicky aby se to trochu zklidnilo a rano zajdu pro kontrolu k dr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
18.4.13 18:38

A nemůžeš jen odstříkavat ted na krátkou dobu a dát malému umělou výživu?

• Citovat
  • Upravit
27009
18.4.13 18:39
@Anonymní píše:
A nemůžeš jen odstříkavat ted na krátkou dobu a dát malému umělou výživu?

Tohle urcite nechci ;) To radsi zustanu bez leku nez abych do nej cpala UM kdyz neni zvykly ani na UM ani na flasku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
18.4.13 18:41

Já měla ve dvou týdnech malýho zánět prsa a dostala jsem atb penicilin a strašně se potom oprudil, skoro do masa, ale mě to nenapadlo, že to má z toho a normálně jsem dobrala :oops:
Já nevím, asi pokud je to alergická reakce (nemůže mmch reagovat na něco jiného? Nějaká nová potravina, u něj, u tebe?), tak yb se to užnemělo dráždit. Zkusila bych si zavolat na pohotovost. Do krku takový ty volně prodejný atb ve spreji jsi zkoušela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
976
18.4.13 18:42

A co zajet někam na pohotovost? Určo by ti napsaly něco jiného a neškodného pro prcka… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4107
18.4.13 19:07

@Crystal87 : a co odstříkat mléko a pak mimčo přiložit k „prázdnému“ prsu a stříkačkou ho nakrmit. Já malou takhle dokrmuji když mám málo mléka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2429
18.4.13 19:11

No ona angína se bez antibiotik nevylěčí, takže možná opravdu budeš muset na pár dnů přestat kojit..sice píšeš že do něho UM nechceš cpát, ale cpát do něho mlíčko s antibiotikama je asi ještě horší..taky jsem teď musela na pár dnů přestat kojit kvůli lékům a malá se celkem snadno naučila pít z lahvičky UM a pak jsme se zase vrátily bez problému ke kojení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
18.4.13 19:23

Tak pozor děvče. ATB musíš mít, nepřerušit a dobrat. Tady nejde o mlíko, ale o tvoje zdraví. Angína je pěkná potvora, nedoléčená dokáže udělat pěknou paseku. Tedˇnení čas na hrdinství. Budˇbýt tebou jedu na pohotovost, nebo do rána krmím malé UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11794
18.4.13 19:36

@berry4 souhlasim :palec:,antibiotika by se mely dobrat, stejne si myslim, ze jen mala cast antibiotik se dostane do materskeho mleka :think: mozna odstriknout mliko, nebo kojit testne pred novou davkou antibiotik :think:,to uz je prd v mliku :think: @Crystal87 kolikrat denne uzivas ty antibiotika? On si malej taky muze timto vytvaret rezistenci na antibiotika, pokud se nedusi po PNC, tak ho nech, vyrazka neni nic vaznyho. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
18.4.13 19:48

Zkusila bych pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
18.4.13 19:49

Dovolala jsem se dr, malemu jsem dala fenistil a ATB mam vysadit.Mel ajsem po 8 hodinach.Sice dr nadsena nebyla ale pry mi hold bude muset moje dr nasadit jina sirokospektralni ci co :nevim: Malej zacal i prujmovat k tomu. Takze rano oblitam moji dr, stavim se i u pediatricky chce ho videt a uvidime no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
18.4.13 19:51
@Lena 123 píše:
@berry4 souhlasim :palec:,antibiotika by se mely dobrat, stejne si myslim, ze jen mala cast antibiotik se dostane do materskeho mleka :think: mozna odstriknout mliko, nebo kojit testne pred novou davkou antibiotik :think:,to uz je prd v mliku :think: @Crystal87 kolikrat denne uzivas ty antibiotika? On si malej taky muze timto vytvaret rezistenci na antibiotika, pokud se nedusi po PNC, tak ho nech, vyrazka neni nic vaznyho. :)

Ono asi jak u koho, druhy syn se mi tenkrat taky osypal po ATB a rozjelo se to takovym zpusobem ze to byl masakr a zpusobilo to dost problemu proto to asi mudra nechce riskovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11794
18.4.13 20:08

@Crystal87 tak to jo, kdyz uz ma i prujem, tak to vysad.Ona ti napise jiny.Ja tak nemuzu PNC, jsem se dusila a mala to zdedila po me, ale ta se jen osypala :think:.Tak drzim palecky, at jste oba v pohode :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11794
18.4.13 20:10

@Crystal87 me zabira Klacid :palec: a male taky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.4.13 20:10

TAk já myslím, že vysazení léků do rána není určitě problém. Ráno si zajdeš k doktorce, ta ti dá něco jinýho. Kdybys měla alergickou reakci ty, tak je přece taky musíš vysadit. Angína je nepříjemná, ale ne smrtelná nemoc. A kojit bych rozhodně nepřestávala. Uhnat si k tomu krku ještě nějakou hnusnou zatvrdlinu, to by bylo teprve pošušňáníčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek