Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Moje 7m dcera má už 4 dny zvýšenou teplotu, nejvíc měla okolo 38st. Jinak jí nic není, nekašle, nefrká, celý den je v pohodě, hraje si. Zničeho nic začne řev, strkání čehokoli do pusy. Dnes večer měla 37,8(po odečtu), dala jsem jí sirup panadol,vím, má se srážet až po 38, ale myslela jsem, aby to ještě nestouplo a aby se vyspala.. Před 3týdny jí vylezl zub, jednička dole, týden už má zase nateklé dásně, ale je to dost vzadu, že by jí lezly třeba trojky? Ty mají být až dýl, ne? A kdyby to byly zoubky, jak dlouho může mít teplotu? A poslední otázka - smí se chodit ven s teplotou(ze zubů)?
Může to být od zubů, ale taky to může být šestá nemoc. Ta se pozná tak, že zhruba pátý den teplot se mimčo celé osype. Jakmile zmizí osypání (hodiny až dny), tak mimčo opět může mezi děti. Jinak je infekční. Nicméně ven při tom může, pokud není horko a nezhoršovalo by to teplotu. Samozřejmě by neměla moc na sluníčko. My to taky prodělali v sedmém měsíci, naštěstí nebyla vedra. Malý měl přes 39 horečky a pátý den se osypal a do tří dnů to bylo pryč. Celou dobu byl přitom v pohodě, jen unavený z těch horeček.
ahojky.neví.první co mě napadlo,byly ty zoubky,ale já osobně bych zajela k doktorce abych měla klid.no pravda je že já jsem až přehnaně opatrná mamina,ale člověk nikdy neví.ven bych z teplotou nechodila,kromě cesty k doktorce.přeji at se malá uzdraví.taky mam holčičku tři a půl roku.
když Janičku něco bolelo,vždycky pomohlo ,když jsem jí chovala a kolíbala ji dokud neusnula.ale bacha na to,na tohle si děti rychle zvyknou.
ale já ji mám ráda u sebe,takže mi ani moc nevadí,že jsem tak trochu (trochu víc)Janičky otrok.
![]()
hessice píše:
ahojky.neví.první co mě napadlo,byly ty zoubky,ale já osobně bych zajela k doktorce abych měla klid.no pravda je že já jsem až přehnaně opatrná mamina,ale člověk nikdy neví.ven bych z teplotou nechodila,kromě cesty k doktorce.přeji at se malá uzdraví.taky mam holčičku tři a půl roku.když Janičku něco bolelo,vždycky pomohlo ,když jsem jí chovala a kolíbala ji dokud neusnula.ale bacha na to,na tohle si děti rychle zvyknou.
ale já ji mám ráda u sebe,takže mi ani moc nevadí,že jsem tak trochu (trochu víc)Janičky otrok.
![]()
Ale malá je celkem v klidu, jen víc spí přes den, s usínáním problém nemá. Taky jsem otrok:-) Ale není to žádný extrém, prostě nemám ráda, když plače. Něco jiného je, když se vzteká..
Ahoj,
vidím to na zuby… Ale i tak bych ji nechala zkouknout u MUDr., člověk nikdy neví, MUDr. může udělat odběry krve, moč apod… Na 6. nemoc mi ty teploty přijdou moc nízké.
Pokud by byla teplota od zubů, ven bych klidně šla. Stejně je v kočárku, tak bych ji s klidným svědomím ven vzala
Samo ne do poledního horka, které tento týden bylo.
Tak a je po teplotě. V pusince žádná změna, pořád jen 1 zoubek. Venku jsme nakonec ani nebyli, páč celý víkend pršelo… děkuju všem za rady:-)