Ma to resit?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
1.12.15 08:10

@Meha a tohle nekdo rika??? Prave chci vedet, jestli se mylim ja!!! Jestli je to jen muj subjektivni pocit!!!

• Citovat
  • Upravit
Billi
1.12.15 08:18

Pro kamarádku jsi udělala maximum. Asi bych ji nechala. Věřím, že tě to trápí. Holčičce nemusí být nic, ale přiznávám, že kdyby se tak projevovalo moje dítě, tak už bych pátrala, ale mám srovnání. Kdo nemá srovnání, tak mu to může přijít normální. Měla jsem tu kamarádku a ta byla v šoku, co umí moje dítě a její ne, ona to neřešila a brala to tak, že je dítě pořád malé, tak ho k tomu nevedla a neučila a pak byly dětem 2 roky a ona měla doma pořád takové „miminko“ (tím neobviňuju tvou kamarádku, že se holčičce nevěnuje, ale jen ji může chybět porovnání).

@Meha píše:
A dál? Svojí kamarádce to řekla, ta to prostě vidí jinak. Co s tím chceš jako dělat?
Holčička určitě pravidelně chodí k lékaři, navíc chodí do školky, takže pokud by se jednalo o něco vážného, tak nevěřím, že by se nic nedělo.

Nedělo. Věř tomu, že ve školce se někdy prostě nic neřeší a doktor vidí dítě 20 minut, co může poznat? U doktorky i moje silně komunikativní dítě mlčí, nic neříká a nespolupracuje, prostě mi musí věřit, že doma to dělá a umí. Znám děti, co jim na poměrně vážné diagnózy přišly až ve škole, kdy po odkladu byly stejně pořád problémy a teprve pak se to začalo řešit a „k překvapení“ všech se ukázalo, že už se to projevovalo ve školce a učitelky s tím bojovaly celou dobu, ale nikdo to neřešil, že to určitě časem dožene.
Teď jsou často 2 exrémy, že se dítě žene s každou maličkostí „pro jistotu“ a že se to nechává být, že to dožene.

• Citovat
  • Upravit
Meha
1.12.15 08:33
@Anonymní píše:
@Meha a tohle nekdo rika??? Prave chci vedet, jestli se mylim ja!!! Jestli je to jen muj subjektivni pocit!!!

Oukej, tak klid. Nechtěla jsem Tě rozčílit.
Snad tady dojdeš odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Lutonka
1.12.15 08:36
@brko píše:
ahoj, myslim si, ze tva kamaradka vi moc dobre, ze jeji dite neni zcela ok, ale je pro ni prilis bolestive si to priznat, takze se urazi, aby si kolem sebe vytvorila ochrannou zed.Zkus s ni hodit rec i prave na toto tema. A urcite to ma resit, v.v. tam zrejme bude.

Přesně toto jsem chtěla napsat. Taky je možné, že kamarádka to už řeší, jen to prostě s tebou nechce probírat.. :nevim:
Taky mám dvě kamarádky s 3,5 letými dětmi, které nemluví a chovají se podobně, jak popisuješ. Jedna má diag. hyperaktivitu a to druhé dítě má přesně takovou maminku, jako je tvoje kamarádka. Prostě nic řešit nechce, nebude, diagnóza jí nezajímá. Podle mě je lepší tyto věci řešit dřív, pokud by tam nějaká porucha byla, je potřeba co nejdříve s tím dítětem začít pracovat tak, aby mělo co největší šanci na zlepšení..

• Citovat
  • Upravit
9148
1.12.15 08:39

@Meha tak to je kolosalni p. icovina. kdyz mymu prostrednimu byly tri a mel plne rozvinutej silnej autismus tak mistni psycholozka nic nepoznala. Tak asi tezko neco pozna ucitelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
1.12.15 08:42

Navic kdyz holcicka uckam nedela potize nebudou nic resit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
1.12.15 08:52
@Tarjei píše:
@Meha tak to je kolosalni p. icovina. kdyz mymu prostrednimu byly tri a mel plne rozvinutej silnej autismus tak mistni psycholozka nic nepoznala. Tak asi tezko neco pozna ucitelka.

Tak já mám jinou zkušenost.

• Citovat
  • Upravit
Meha
1.12.15 08:53

@Billi Já mám trochu jinou zkušenost z naší firemní školky, tam se tyto náznaky dost řeší, spíš rodiče se tomu brání a tvrdí, že jejich dítko je absolutně v pořádku.
Ale chápu, že jinde to může chodit jinak.

• Citovat
  • Upravit
69235
1.12.15 08:57
@Anonymní píše:
@Meha vsude ji prave rikaji jeste pockejte. Ve skolce rikaj ze je ok, ze je tam rada a hraje si s detma. Ja v okoli jinak zadne takove ditko neznam a nejsem doktor, tak me to zajimalo proste. Ji uz nejspis nic rikat nebudu. Ono to nejak dopadne. :nevim:

hele, ve školce pedagog jí říká, že je OK, doktor jí říká, že zatím počkají. Ve třech letech je prohlídka…nikdo z „odborníků“, co sledují vývoj dítěte neplaší, maminka dítěte neplaší, ale ty jo, tobě se to nezdá v pořádku. Možná by bylo lepší nechat si své úsudky pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
1.12.15 09:04

@terinka4444 Ajaj, to tady schytáš jako já 8).

• Citovat
  • Upravit
20777
1.12.15 09:06

Mně jen napadlo - třeba to řeší, ale nikde se tím nechlubí? Já taky všude nevykládala, že lítám se synem po poradnách kvůli podezření na AS v kombinaci s ADHD :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
1.12.15 09:11

Jooo co ja slysela reci ze to syn dozene…a je to tezkej autista s mentalni retardaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.12.15 09:17

@Amys nene neresi, jen se u doktorky ptala jestli nemaji zajit na logopedii a to pry nema smysl, kdyz jeste nemluvi. Kamaradky sestra prave neco ma, nechci pouzivat slovo retardovana, nejsem doktor, ale neni moc chytra, jednoducha. Nevim jak to mam spravne rict. Proste neni zcela normalni.
@Meha a ty jsi neco schytala? Nejsem si vedoma.
@terinka4444 zeptala jsem se tady a vic to resit nehodlam. Ja chapu ze kazdy sve dite miluje a ne snadno prijima takoveto veci. Ale treba je vazne holcicka v poradku, nejsem doktor, ale uz jen to trepotani mi prislo proste divne, to jsem nikdy nevidela :nevim:

• Citovat
  • Upravit
9148
1.12.15 09:34

Trepotani je budto tik coz by melo neurologickej duvod nebo repetitivni pohyb coz delaj mentalne postizeni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.12.15 09:42

@Tarjei ona přijde, kouká, rozhlíží se a právě se takto třepotá a jakoby neví co honem. tak se může i těšit třeba, ale dělá to pak i když už se aklimatizuje a při činnosti třeba. Rodiče poslouchá, rozumí jim asi, ale třeba minule přiběhla a ukazovala na jazyk a myslely jsme že něco snědla, pořád ukazovala na pusu a neuměla to říct, a pak to nakonec asi znamenalo, že si ji s mojí dcerou namazaly pomádou. já si myslím, že tam něco malého bude, třeba ta hyperaktivita, nebo já nevím neznám tyhle diagnózy, proto jsem se zde dovolila zeptat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML