Plavání ve školce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2271
27.11.15 12:55

Plavání ve školce

Ahoj, chci se vás zeptat, zda jste posílali své 3 leté děti se školkou na plavání. A pokud ano, tak jak do zvládaly. Syn je ve školce od září, 3 roky mu byly v říjnu, na plavání mají jezdit od ledna, a já se nemůžu rozhodnout. Syn je na bazén zvyklý, chodila jsem s ním od 6 měsíců do asi 2 let na kurzy. Plave celkem dobře, stačí, když má kolem sebe pěnový pásek a pak plave sám. Já jen nevím, jestli to zvládne, to převlékání, a tak… Paní učitelka s tím problém nemá a klidně ho vezme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27582
27.11.15 12:58

@Adelka951 já bych ho poslala pokud už umí plavat a učitelka nemá problém tak proč ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101513
27.11.15 13:13

@Adelka951 Já mám listopadové dítko, na plavání chodili od září a zvládla to celkem s přehledem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
27.11.15 13:15

Jezdila. ale u nás tříletáci nesmí, museli jsme překecat řídu. vodu miluje, plavala v té době bez pomůcek, na převlékání je samostatná, takže nebylo co řešit.
spíš to pak nenadchlo mě, tak na to letos prdíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9012
27.11.15 13:30

U nás tyto malé děti nesmí jezdit :think: řekla bych, že jezdí až od 4 let nejdřív, ale jsme veliká školka tak možná až od 5 let. Dceři bude 5 za týden, plavání budou mít taky od konce ledna. Máme rozděleny děti do 5 tříd podle stáří, jezdí jen ty dvě nejstraší, plus co zbydou místa se doplní z naší třídy. Dávat nebudu, umí plavat dobře. Má dlouhé vlasy a nemumím si představit, jak by si je tam fénovala, u nás jsou jen takové ty nástěné fény. Mimo to jezdíme na lepší bazén vedle do města každou druhou sobotu, takže jí na plávání dávat nebudu. Já jako dítě díky tomu, byla po plavání stále nemocná. Směla jsem plavat až od 10 let ve škole, kvůli zánětům uší. Plavat jsem samozřejmě uměla podstatně dřív :lol: ale plavala jsem jen v létě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
27.11.15 14:14

Syn začal minulý rok v lednu, když mu byli 3 a nechali jsme toho po 2 lekcích. Učitelky je hned v šatně nabalily do všeho co měli, syn se zpotil a byla z toho laryngytida jak vyšitá… a pak se to stalo podruhý, takže už přestal chodit a letos jsem ani tu ambici neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
27.11.15 17:30

U nás na plavani berou az od 4,5r. a jeli na jaro duben/květen plavat.
Predskolacka teda jezdila. Příští jaro bude jezdit teď 4r.na jaro už ji to vekem vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
27.11.15 18:04

U nás právě jezdí všichni, je to malá vesnická jednotřídka, takže to ani rozdělit nejde. Kdo nepojede na plavání, musí zůstat doma. Díky holky za zkušenosti, asi ho tam přihlásím a uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101513
27.11.15 18:09

@Adelka951 Jojo, u nás taky jednotřídka, tak taky jezdí všichni, ale zas tím, jak je tam dost starších, samostatných, tak není problém těm már prťatům pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16377
27.11.15 21:43

@Adelka951 U nas jezdi jen predskolaci, takze vozime ve vlastni rezii. Ale chtela jsem napsat, ze kdyz chodim s mladsim dopoledne, tak mam moznost videt dve ruzne skupiny plavacku. A je mi jich kolikrat lito. Ucitelky vsechny do jedne ve stresu, uroven adrenalinu asi jako pred startem na olympiade, v lepsim pripade mluvi jen o oktavu vyse, deti vycerpane, boji se promluvit. Prevlekaji se v jedne male mistnosti, padaji jeden pres druheho. Pak se jdou nasvacit a ani jedno ditko neni vesele. Takze pokud maji deti primove ucitelky, tak bych poslala a pokud maji ty druhe, tak ani omylem, veskera radost ze sportu je fuc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101513
27.11.15 22:07

@tulipán Já tedy nevím, ale u nás byla ze strany dětí národní tragedie, když nemohly jít na plavání, takže se jim to evidentně moc líbilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16377
27.11.15 22:18

@j.a.n.i1 Tak to je dobre, ze to u vas funguje, tak to ma byt. Mozna prispevek priste docti do konce, v posledni vete pisi, ze zalezi na lidech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101513
27.11.15 22:36

@tulipán A ty možná neměj pocit, že od pohledu poznáš jen podle zmatku v šatně a unavě dětí, zda jsou spokojené nebo ne, třeba to zrovna byly ty naše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16377
27.11.15 23:46

@j.a.n.i1 Nepsala jsem o zmatku v satne, ani unave deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
1.9.17 11:07

Obnovuji téma s trochu jiným dotazem. Zajímají mě odpovědi hlavně maminek/učitelek dětí, které chodí do školek s malým počtem dětí/tříd.

U syna ve školce jsou celkem 3 třídy. Předloni zrušili nabídku plavání pro nejstarší „předškolní“ třídu s tím, že dle nějaké metodiky/vyhlášky pokud nemohou zajistit v době dopoledního plavání dětem, které plavat nechtějí nebo nemohou ekvivalentní vzdělávání na úrovni předškoláků (do té doby se „neplavci“ jedno dopoledne v týdnu spojili s ostatními dvěma třídami mladších dětí), tak nelze poskytovat plavání v dopoledních hodinách organizovaného vzdělávání. Pouze jako odpolení volnočasovou aktivitu (což samozejmě z provozních důvodů nejde).

Takže by mě zajímalo, jak je tos plaváním v jiných školkách podobné velikosti jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí