Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Maminky, je tu některá z Vás která má 6 letou holčičku a byla by mi ochotná změřit šířku kolik mají vaše holčičky trička nebo šatiček? Chtěla bych objednat šaty své neteři (jsou to šaty z ciziny a tak velikost nesedí jako v ČR, teď kamarádka objednala velikost 8 pro svou dceru tak mám možnost je změřit a vzít kdyžtak velikost 8 taky a nebo tu 6 normálně na její věk protože 7 je vyprodána) a teď se tam nedostanu a nechci se ani ptát ségry, chci aby to bylo překvápko. Šírka šatiček je 30 cm ![]()
Jedna z mých holčiček má 5,5 roku. Kupuji jí oblečení velikosti 122 - 128, jak kdy.
30 jestli je to hrudnik tak nasi by byly male. Vzala bych 8. Kupovala jsem 6,5 lete v usa vetsinou velikost 8-9.
@pe-terka já dceři 5,5 kupuji vel. 116, teď nosí 110
. Kollik váží dcera? Moje 19kg a má 117 cm ![]()
@lucije28 v pěti letech na prohlídce měřila 117 cm a vážila 18 kilo..Tak něco přidej za půl roku, nevím, no..Tipuji kolem 120 cm může mít a třeba o kilo víc…Ve školce byla skoro největší, kromě pár kluků, co už půjdou do školy.
Záleží kolik holčička měří a váží. Dcera 6 let má trička s šířkou 30 cm, ale má je už těsnější a to váží 19 kg asi bych taky vzala větší velikost.
@Triminka dceři je 5,5 ale prý vypadá starší, no měří nějakých 120 cm. Co se týče velikosti, tak kalhotky má vel. 7, ale jsou ti akorát. Takže kdybych jí něco takto kupovala, tak bych ji brala velikost větší.
Změřila jsem ti dceřiny dvoje šaty, obě ve velikosti 122. Jedny pod pažemi měli délku 29 cm, druhé 31 cm.
Takže opravdu hodně bude záležet, jak je holčička vysoká, nebo kterou velikost aktuálně nosí.
Záleží na daném dítku, některé mají přes hrudník míň některé víc. obvyklé je kolem těch 30cm. já dceři kupuji oblečení vel. 122, kalhoty menší a známá se stejně starou holčičkou kupují větší velikosti, je to individuální.
Mám skoro 7letou a má šířku šatiček 31cm, jestli myslite z aliexpressu tak tam beru vzdy o dve cisla vetsi a zatim to vzdy vyslo ![]()
@Triminka píše:
Maminky, je tu některá z Vás která má 6 letou holčičku a byla by mi ochotná změřit šířku kolik mají vaše holčičky trička nebo šatiček? Chtěla bych objednat šaty své neteři (jsou to šaty z ciziny a tak velikost nesedí jako v ČR, teď kamarádka objednala velikost 8 pro svou dceru tak mám možnost je změřit a vzít kdyžtak velikost 8 taky a nebo tu 6 normálně na její věk protože 7 je vyprodána) a teď se tam nedostanu a nechci se ani ptát ségry, chci aby to bylo překvápko. Šírka šatiček je 30 cm
No nechci napadat, ale je to stejné, jako bys napsala je tu 25letá, potřebuji míry. Děti jsou rozdílné jak ve velikosti tak váze.