Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, na toto téma jsem tu ještě nenarazila
chtěla bych od Vás nějaké poznatky, názory či příběhy ohledně maceškovství a dnu maminek.
Myslíte že macecha může slavit s dětmi? Máte nějakou zkušenost špatnou či dobrou s takovým případem, popřípadě s maminkou která by nesouhlasila. Jste v roli macechy a chcete se účastnit nebo naopak? Požádali Vás děti abyste přišli například na akci na den matek? Jaké jste měli například pocity, jak to probíhalo a co na to jejich mamka ![]()
Zajímají mě různé úhly pohledu at jsou jakékoliv
zakládám tedy toto oddychové téma a budu ráda za Vaše příběhy a názory ![]()
Řekla bych, že zrovna na to, se asi nedá tak úplně přesně odpovědět… ![]()
Protože, to všechno je hlavně o těch lidech, jak se k sobě vzájemně dokáží chovat, ať už je to z pozice té „macechy“ nebo kohokoliv jiného.
Oddechvé téma si teda představuji úplně jinak. Toto je docela hořký kalich.
V roli macechy jsem nikdy nebyla. Nicmene v roli pubertalniho ditete s macechou (milovanou) ano.
Ac s moji mamou nemam vztahy nic moc, spis nic nez moc, nikdy me nenapadlo s maceskou slavit den matek. ![]()
Pokud by me dite, jakozto macechu, pozadalo, jemne bych ho navedla, at ho slavi se svou maminkou, a vubec bych se toho neucastnila, pokud je vlastni mamka v dosahu ![]()
Příspěvek upraven 09.04.25 v 06:20
A pokud by me vlastni dite chtelo slavit den matek radeji s macechou nez se mnou, bylo by to hodne hořké ![]()
Na druhou stranu, ja na slaveni podobnych typu svátků nikdy nebyla, jako ve smyslu buhvi jake slavy. Obrazek ze skoly a pusa je podle me adekvatni, kyticka uz je „hogofogo“ ![]()
Dite je mym ditetema ja jeho mamkou 365dni v roce a celkem casto mi dava najevo, ze me ma rad, dokonce mi to pořád ještě i říká, puboš jeden
co by seslo na jednom přání, ktere navic muze byt je prachobycejnou povinností, jako je to u moji matky a mě.
Já teda neslavím den matek ani jako vlastní matka, k tomu jsou jako nějaké veřejné akce?
U nás děti obvykle ve škole nakreslí obrázek nebo přáníčko a dají mi pusu. Předpokládám, že by to stejně udělaly i pokud by žily s macechou a měly jí rády ![]()
Den matek neslavíme. Dáme pusu, čokoládu, květinu… Já už letos nemám komu dát, poprvé, bude smuteční den matek s pugetem na hrob.
Manžel má děti z 1. manželství a nemáme takový vztah, aby se cokoli dávalo. Nejsem jejich máma, nepovažuji se tedy ani za macechu, ale oni s námi nebydlí, jen na víkend. Myslím, že den matek by děti měly slavit s tou ženou, na kterou si vzpomenou, když se řekne slovo máma. S tou, která o ně pečuje a stará se. Ale to víkendová choť otce většinou nebývá 😁
Moje sestřenice měla macechu a co si pamatuju, tak ji na den matek dávala taky kytku stejně jako svý mámě. Jinak nevím co si pod pojmem slavení na den matek představit.
Jsem macecha. S nevlastnim ditetem den matek neslavim ani necekam, ze mi ze skoly/skolky prinese obrazek. Vi, ze ma svoji maminku a te tyto vyrobky nosi. Kdyz je v ten vikend zrovna u nas, tak nenapadne pripominam, jestli neco ma, mam to tak zazite, ze to tak ma byt. Partner to neresi, takze kdovi jak to bude se spolecnym ditetem, kdo mu bude pripominat, kdyz ne instituce ![]()
Partner se svoji mamou nema kdovijaky vztah, takze zda ji preje, nevim. Za svoji mamu povazuje spis macechu, ale zda ji preje, nebo to zustava nevyrcene, taky nevim a neresim.
@Jagrha Čeho zúčastnit? Ja svoji mamince ke dni matek dam čokoládu nebo kytku, moje dcery me to samé, mladší k tomu přinese nějaké přáníčko ze školy a tim to hasne. Manželův syn má svoji maminku, ja se jako jeho mama necítím, takze to neřešíme. Pokud macecha ma pro dítě význam jako vlastní mama, nebo jinou nema, tak asi logicky se ji týká svátek matek.
V této roli nejsem a ani jsem nikdy nebyla, ale když se nad tím zamyslím - tak v případě, že je macha opravdu náhradou matky (bio matka nežije nebo z jakéhokoliv důvodu nefunguje) - tak proč ne. Ale pokud matka žije a podílí se normálně na výchově, jen má dítě prostě rádo i macechu, tak bych to brala jako tenký led a dítěti se snažila vysvětlit, že jeho maminka je jen jedna, že já s ním ráda půjdu na jinou akci, ale den matek, že by mělo prožít se svou bio matkou.
Ony se někde konají organizované oslavy dne matek, kde budu postavena na piedestal?
Kde to je, at to stihnu, nez bude ditku 18 ![]()
Dostanu obvykle kytku, pořízení zajišťuje manzel, predava dite, které je zrovna doma, vlastni/nevlastní.. Pokud je doma zrovna jen to nevlastní, nebereme to tak, ze přeje mne jako své matce, ale protože mám svátek (jsem matka).
Vlastnoručně malovaná přáníčka jsem samozřejmě dostávala jen od vlastního (bee, už nedostavam, nechce namalovat srdíčko a nechce a mumla u toho něco o 16 letech
).
@Jagrha ja mela macechu az v dospělosti a ji jsem ke dni matek nikdy nepřála. Na to mela svoje deti.
Macecha je macecha, ne matka. Sice s námi žije partnerova dcera, ale tohle by mě v životě nenapadlo. Já své mamce popřeji, ale že by se to nějak slavilo, to fakt ne..
@Sadman pokud Vám to přijde jako tak ožehavé můžete nám napsat proč
je to nenásilné téma ke kterému se může každý vyjádřit. Je to založené jen na sdílení zkušeností a zážitků ne na hádky a odsuzování ![]()