Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Azallea píše:
@Lama Lama Tak to já taky, no akorát se někdy musím dost držet, abych něco nekomentovala… být macecha je pěkné cvičení v sebeovládání a držení jazyku za zuby, teda aspoň pro mě.
Hele, mě ani tak nerozčilujou děti, jako přístup přítele k nim. Na jednu stranu tomu rozumim, prostě je s nima málo a užívá si to, na druhou stranuje to taková výchova nevýchova. Kecat mu do toho moc nechci, protože na jeho místě bych to dělala dost možná stejně.
No a k dětem - v těch čtyřech jsou už fakt dost hluční, furt nějaké žabomyší války. Tak je to náročný, někdy.
@Lama Lama Jak píšeš, výchova nevýchova (dobrý termín;)). Tak to mně rozčilujou, ale o to i vlastní děti tě někdy dokážou vytočit, jestli vlastní nebo nevlastní, to je pak docela jedno… Ono k tomu taky přispívá to, že jsou děti ode mě povahově hodně odlišné, tak to je náročný no.
4 děti - jezdíte s nima všema na dovolenou? To je celá smečka…
@Azallea píše:
@Lama Lama Jak píšeš, výchova nevýchova (dobrý termín;)). Tak to mně rozčilujou, ale o to i vlastní děti tě někdy dokážou vytočit, jestli vlastní nebo nevlastní, to je pak docela jedno… Ono k tomu taky přispívá to, že jsou děti ode mě povahově hodně odlišné, tak to je náročný no.
4 děti - jezdíte s nima všema na dovolenou? To je celá smečka…
Jojo. Dvěma autama. jednu dovolenou dáváme tedy zvlášť, já jedu s mýma dětma, on se svýma. A pak společnou. Tam se to bohužel taky nepodařilo 100% zkoordinovat. Takže já si děti vyzvednu až na místě u moře od jejich táty, přítel jede s dětmi o 2 dny dřív, ale zas musí děti o 2 dny dřív předat jejich mámě. takže společných 9 dní.
A jo přesně, je to prostě už smečka. Když jsou dva a dva, je to pohodička. Ale zas ve čtyřech se hodně zabaví sami, těší se na sebe. Ale kdyby se furt nehádali ![]()
@Lama Lama Smekám.
No jo, třeba z toho vyrostou
Když si vzpomenu, jaký boje jsme měly já se sestrou, a jaký máme teď super vztah. Že se ptám na takovou citlivější otázku, jak to zvládáte finančně, 3 dovolené? To musíte šetřit jakmile se vrátíte z té loňské, ne?
@Azallea píše:
@Lama Lama Smekám.No jo, třeba z toho vyrostou
Když si vzpomenu, jaký boje jsme měly já se sestrou, a jaký máme teď super vztah. Že se ptám na takovou citlivější otázku, jak to zvládáte finančně, 3 dovolené? To musíte šetřit jakmile se vrátíte z té loňské, ne?
Hele, tak ono záleží, čemu řikáš dovolená. To společné je teda klasická dovolená. To zvláš - on je na skautskym táboře, kde možná žijou za mín, než kdyby byly doma. Já jsem s nima v kempu, tak t taky není žádná raketa.
Tak oni to nejsou 3 dovolené, prostě 2 dovolené pro 6 lidí, no. Jen část každej jinde.
hele, nechcete se fakt užavřít? todle už jsou info na hrnaě. Nemám prblém cokoli v uzavřence.
Holky, tak jsem založila uzavřenou skupinu. teď čekám na schválení od adminů, zatím pište sz, kdo by se chtěl přidat.
@Lama Lama s tebou počítám a rovnou ti poslu pozvánku, jakmile budu moct zvát členy ![]()
Ahoj, je aktivní nějaká macešská uzavřenka? Můžu se případně přidat?
Třeba se nás najde více ![]()
@Marben píše:
Holky je tu některá co ma nevlastní deti pubertaky?Ja mam teda tři, silenost, všichni problemovy, všichni prošli pastakem, patnáctiletý je u nás v péči - propadá ve všech předmětech, nedokonči ani ZŠ… teď se teprve začal trochu lepšit, tak snad bude lip. Ja se nimi ale nemazlim, kdyz jsou u nás, jak oni do me tak ja do nich a tatínek se nestačí divit, ale stojí za mnou, to jsem rada
puberta je prostě nejhorší
u vlastních.. a u cizích tím tuplem.. akorát ne každé dítě je až tak problémové jako ty vaše..tak do 12 se dá celkem dobře s dětmi i vymacešenými cestovat a vycházet, později už to bylo horší…
aktuálně má ale třeba přítel kluka v pubertě a to je 185cm/100 kg medvídek, o tom ani nevím, že je u mne
prostě si zaleze s mobilem.. zároveň se ale nebrání procházce nebo bazénu, tak je to moc fajn.. ono není puberťák, jako puberták…
@Azallea Ahoj, funguje skupina ještě? Pokud ano, mohla bych poprosit o přijetí? Partner má ve střídavce kluka (5.5)
Můžeme si teoreticky založit i novou ![]()
Já byla macecha klukovi 10 let (do jeho 11), stále se vídáme, když jeho tatínek potřebuje hlídání. Teď mám rok přítele s dětmi 6 a 9 let. Ale zatímco kluk byl pohodar, kliďas, tak teď to je někdy celkem zajímavé 😅
@starfish_at_night @Lelio Holky, myslíte, že bychom založily skupinku? Třeba se ještě někdo přidá. Mně někdy přijde, že vlastně nemám s kým sdílet některé starosti v souvislosti s nevlastním dítětem. Lidem v realitě to říct prostě kolikrát fakt nemohu, abych nevyzněla jak zlá macecha a nebo se něco časem neotočilo proti mně, a ve veřejné diskuzi zde na emiminu člověk dostane sadu vždy, a zvlášť, když je macecha. Přijde mi, že prostě nemám kde upustit páru a pak se to ve mně jen hromadí. Na Facebooku existuje skupina pro nevlastní rodiče, ale je tam více než tisíc lidí a nemožnost dát anonymní příspěvek. To můžu rovnou s amplionem na náměstí ![]()