Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No, Macmiror je spíš na bakteriální zánět, na kvasinky je lepsi cotrimoxazol, zašla bych do lékárny pro canesten, ten by te pálit nemel:)
@Anonymní píše: Více
Hele, takhle silné svědění a pálení minutu po aplikaci už moc „normálně“ nepůsobí, spíš jako podráždění nebo začínající alergická reakce na Macmiror.
Jemné pálení se u vaginálních krémů může objevit, ale když je to fakt intenzivní a bojíš se večera, určitě bych doktorce zavolala a zeptala se na změnu léku nebo aspoň na to, jestli pokračovat.
Kdyby se to opakovalo nebo se přidalo výrazné zarudnutí, otok, puchýřky nebo bolest při močení, radši Macmiror dočasně nepoužívej a řeš to hned s gynekologem (klidně i pohotovost, když bude nejhůř).
Maminky, tak jsem zase dostala kvasinky a krom tabletek taky vaginální krém Macmiror. Já jsem ho aplikovala před asi 15 lety a v pohodě, ale včera. Asi minutu po aplikaci začalo veliké svědění, pak až pálení, bodavá bolest a tak po hodině to přešlo. Je to normální reakce nebo mám volat doktorovi ať změní lék? Úplně se bojím večera, co zas bude. Teď ráno už klid.