Magnesia na přípravu um

Anonymní
23.10.23 11:30

Magnesia na přípravu um

Ahoj, dnes jsem byla s dcerou 6týdnů u doktora a poradil mi na přípravu um používat magnesii(malá má problémy s břichem). Co si o tom myslíte?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22901
23.10.23 11:32

Staženo z netu.. MINERÁLY DĚTEM DOPLŇUJTE, ALE S MÍROU.
Do deseti let věku by děti měly pít jen malé množství minerálních vod – ne více než přibližně sklenici denně.
Já bych teda UM z Magnesie nedělala 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35852
23.10.23 11:33
@Anonymní píše:
Ahoj, dnes jsem byla s dcerou 6týdnů u doktora a poradil mi na přípravu um používat magnesii(malá má problémy s břichem). Co si o tom myslíte?

To bych fakt nedělala. Raději odvar z kmínu pár lžiček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.23 11:37

Tak já nevím, proč to dr říkal? Když by ji to mohlo ublížit.

• Citovat
  • Upravit
9767
23.10.23 11:51

Pokud nemá prokazany deficit hořčíku, tak je to nesmysl. Zrovna um obsahuje všechny minerály, které zdravé mimino potřebuje a není potřeba hořčík přidávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katrinever
23.10.23 11:55

Ahoj, mě doktorka taky na přechodnou dobu doporučila dceři přidat magnesium kvůli zácpě. Ale teda na přípravu UM bych ji nepoužila. Vem si jak zatíží ledviny odštěpit tu hromadu vitamínů plus minerály z UM. Podle mě má být v UM jen to, co je ve složení. Takže magnezii třeba na pití odpoledne. U nás to bylo ale proto, že blinkala lactulosu. Pokud má zácpu, tak pomůže lactulosa

• Citovat
  • Upravit
Katrinever
23.10.23 11:56

Jo počkej, 6 týdnů.. tak to lactulosu opravdu ne, ani tu magnesii 8o

• Citovat
  • Upravit
1570
23.10.23 12:00

6ti tydennimu miminku bych Magnezku rozhodne nedala. Fakt to lekar doporucil? :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
23.10.23 12:02

Rozhodne ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
23.10.23 12:02

Tak on to doktor určitě nemyslel pořád, ale třeba jednu dávku denně? Toho bych se nebála, složení mateřského mléka je proměnlivé. Magnézium piju celé léto.

Zvýšené množství minerálů může způsobit problémy s ledvinami.

@Anonymní píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2395
23.10.23 12:27

Tak jestli má zácpu… :think: Oni jsou minerály a minerály - toxicita hořčíku je celkem malá (resp. předávkování se projevuje právě tím průjmem - což je tady asi cíl), záleží i na množství - k tomu dal asi doktor taky nějaký pokyn… Co si vzpomínám z hodin biologie na základce, dává mi to lékařovo doporučení smysl. Sama jsem takhle u dětí řešila zácpy - žádné laktulózy a podobné blbiny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.23 12:35

Doktor mi k tomu nic víc neřekl.

• Citovat
  • Upravit
2366
23.10.23 12:37

Větší množství magnesia způsobuje průjmy.
Mám odzkoušeno po tabletách hořčíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3732
23.10.23 13:12

V žádném případě. Může z toho mít těžké průjmy a dehydrataci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14614
23.10.23 13:14

Coze? 8o Však v Magnesii není jen hořčík, ale očekávala bych i dost sodíku, který malé děti defakto nesmí přijímat/smí jen velmi velmi omezeně, protože z toho můžou mít teď nevim jaké závažné potíže. Pogoogli. A dusičnany a dusitany taky nevím, jak tam jsou přítomny. Proto se pro kojence dělají kojenecké vody, kde je obsah těchto látek ohlidan a nižší, než u běžných vod, natož minerálek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová