Už po druhé...

Anonymní
18.10.23 17:27

Už po druhé..

Ahoj holky, jendřív se omluvím za anonym, ale nechci aby se to takhle někdo dozvěděl prozatím, tak snad mě omluvíte.

Hned po 6ti nedělí jsem dostala antibiotika skrze zánět v prsu, neměla jsem tedy horečky jen zvýšenou teplotu a šílené bolesti při kojení, plus strašně teplé prsa. To během 10 dnů skrze prášky přešlo.

Jenže o co mi jde tak že mě to začalo trápit před dvěma dny znovu, zítra chci zavolat ke svému gynekologovi a domluvit se na zastavení laktace přeci jen je to po druhé a po třetí po psychické stránce už bych to nezvládla.
Chci se jen zeptat zda tu je někdo kdo měl opakovaný zánět a třeba to zvládl? 🤷‍♀️

Ještě dodám že sem tam musím malou už asi 14 dni přikrmit UM jelikož se začala odtahovat už před tím, ale teď je to boj jak přes bolest tak i sní.
Vím že MM je to nejdůležitější ale asi pro mě to nebude ta nejlepší cesta.

Chápu že tu asi od plně kojících maminek schytám kritiku ale ne každému se daří jak vám.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1260
18.10.23 17:40

Jsem plně kojící mamina, proč očekáváš kritiku? Hlavně, ať ty jsi v pořádku. Vyzkoušela si různé babské rady, mně zabral tvaroh, naplácat na utěrku a připlácnout na prso, vytáhnul horkost.
Já se s kojením u prvního doslova prala první tři měsíce. Koupila jsem i el. odsavačku a každé tři hodiny v noci odsávala, aby naběhla laktace. Když jsem to vzdala, koupila formuli a lahvičky, tak malý začal přibírat a stačilo jen MM. Takže tak :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
18.10.23 18:15

Já jsem kojila dlouho i přes opakované záněty 😕 Přesně jako tobě se mi to pořád vracelo.
Ale né že bych byla tak zarputilá, jen dcera se toho nechtěla vzdát.
Se záněty jsem si fakt užila - teploty, zimnice, bolesti kloubů, na prsou rudý flek. Na pohotovosti mi z toho vymačkávali hnis.
Určitě si nic nevyčítej, pokud toho necháš.
Myslím, že děláš co můžeš, ale vše má své meze.
A UM není nic špatného :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
18.10.23 18:42

Nejdůležitější je spokojené dítě a zdravá máma, ne žádné MM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35801
18.10.23 19:05

Měla jsem 2× po sobě zánět asi během 6 týdnů. Podruhé byl slabší a rozehnala jsem to bez léků jen tvarohem.
Ale nevím jestli ti prášky na zastavení laktace ještě dají. To se prý dává jen úplně ze začátku. Ale jestli nechceš kojit tak trošku odsavej do úlevy a mléko se to bude tvořit min a míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
19.10.23 07:55

U prvního dítěte bez problémů, u druhého jsem měla brutální zánět třikrát. Horečky, antibiotika, bolesti. Když syn sál, bolestí jsem brečela a skoro lezla po zdi.
Mléka jsem měla hodně, kojila jsem dva roky (poslední půlrok jsem záměrně pokračovala, protože jsem odsávala mléko pro synovce, který se narodil předčasně a jeho maminka neměla mléko).
Nicméně bych si v žádném případě netroufla kohokoli odsuzovat. Udělej to, zakladatelko tak, abys byla v pohodě, to je to nejdůležitější a UM je v tvém případě dobré řešení. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
19.10.23 08:00

ATB snižují mn MM sami o sobě. Pokud musíš dokrmovat, tak bych odstříkávala jen do úlevy, prsa chladila a bude to dle mého ok. Pokud není poptávka, nebude nabídka ( tedy MM).
Jestli Ti lékař předepíše léky netuším.
Já si zánět porodila náhodou ve 2 letech dítěte;(

• Citovat
  • Upravit
2612
19.10.23 08:07

No, zkušenost se záněty nemám, ale odstavovala jsem ze zdravotních důvodů dvakrát. Pokaždé pro moje fyzické vyčerpání, kojila jsem bez problémů, děti pribiraly. Jen já byla u kojení polomrtvá a u toho prvního odstavu navíc v půlce dalšího těhotenství. Chřipkové stavy, bolesti celého těla, zimnice, nevolnosti, unava- daň za děti 13 měsíců od sebe… prostě pokud nejsi zdravotně ok, odstav a nic si nevyčítej. Uleví se ti. Tvoje holčička to normálně zvládne a MM není to nejdůležitější. Když to jde, je kojení fajn, ale pokud to nejde ani když zabojuješ, tak není důvod trápit sebe i dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.10.23 08:28

Jak mám správně prosím odstavit? Jsem prvorodička a vážně nevím tak nějak jak bych k tomuhle měla přistupovat. Samozřejmě děkuji za tvoji zkušenost.☺️

• Citovat
  • Upravit
2612
19.10.23 08:57
@Anonymní píše:
Jak mám správně prosím odstavit? Jsem prvorodička a vážně nevím tak nějak jak bych k tomuhle měla přistupovat. Samozřejmě děkuji za tvoji zkušenost.☺️

Pokud dítě přijme UM, tak neprikladat a odstrikavat jen do úlevy. Produkce pak klesne sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová