Tvrdé prso bez teplot

158
18.10.23 12:15

Tvrde prso bez teplot

Ahoj holky, kojim 9,5 měsíce a poprvé se mi stalo, ze mám tvrde levé prso, hlavně z boku a nahoře. Teploty zatím nemám, ale hodně to bolí :(. Masiruju, nahrivam, dávám tvaroh, odstrikavam, protože maly z nej nechce bohužel pít. Pije jen z druhého. Byla jsem u doktora a dal mi jen ampulky z Oxytocinem, kdy si mám vytírat nosní dírky před kojením…vlastně ani nevím jestli stačí jen vytrit, nikdo mi to tam už nebere 2.den. Žádné zlepšení nevidím, ale ATB mi dat nechtěl, ze nemám zvýšené CRP. Měl to někdo podobne a jak dlouho to trvalo? Mi přijde, ze těmi masazemi jsem to ještě zhoršila :,(.
Bylo mi i blbě večer, po přiložení se mi udělalo total blbě, ze jsem musela malého polozit, polil mě pot a měla jsem mega slabost, proto jsem šla k lekari. Po 2 dnech to je ale pořad stejne…nebo jsem netrpeliva? Díky za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1554
18.10.23 12:45

Malý nechce z prsa pít vůbec, nebo jen teď? Jestli jen teď, že mu nejde se přisát, tak zkus odstříkat, udělat květinkovou masáž, a pak ho přiložit. To mlíko se musí dostat ven, jinak se ti z ucpaného mlékovodu udělá zánět.
Nahřívat, masírovat rukou, sprchou, nebo něčím, co vibruje. Když se malý přisaje, nebo při odsávání, mačkat tu tvrdou část prsa, vytlačovat mlíko ven, ať se mlékovodu uvolní.
Jednou se mi stalo, že se malému nedařilo mlíko vytáhnout pořádně, takže mi musel pomoct partner 😅 takže to kdyžtak taky zvážit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
18.10.23 12:55

@Asiina děkuji za odpověď, Jojo budu pokračovat ve všech těch procedurach :palec: …bolí to teda desne, když to masiruju..ruční odsavackou jsem odsala ráno 90tku a mliko je bílé, ale maly to proste nechce, jestli to jinak chutná? Opravdu nevím, on se prisaje, ale po chvíli to nechce, což nikdy nedela jinak a z toho nemocného prsa jsem predtim kojila normálně. Partner tohle nezvládne mi řekl :), ze ho to moc mrzí, udělá cokoliv, ale tohle nedá. Skoda, četla jsem ze to pomohlo holkam….ještě někdo psal někde slivovici. Spis mám pocit, ze se to vůbec nelepší 😔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14611
18.10.23 13:03

Zkus nechat to prso volně, chod bez podprsenky, nez to prejde. Mi se podobná zatvrdlina nedávno udělala a myslím, ze mi to pomohlo, po dvou trech dnech byl klid. Byla jsem na nějaké akci, kde jsem malyho kojila, ale už jsem si tu podprsenku a prao v ni poradne nespravila, clovek nechce na sebe poutat pozornost samozrejme, a udělalo se mi to z toho :roll:

A vezmi si klidně parkrat ibalgin, je protizanetlivy. A na chvíli se ti uleví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1554
18.10.23 21:46

@verus500 možná mu vadí, jak to míň teče, když je to tam ucpané. Když se přisaje, tak to místo fakt mačkej a vytlačuj mlíko ven. Bolí to jako čert, ale zánět pak bolí víc, tak to zvládneš 😃 🙏🏼
Jo a jak píše výš, klidně si vem prášek s ibuprofenem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
18.10.23 22:21

@Asiina pokusy o přiložení jsou marne, i když stále zkouším - predehreju, rozteču trošičku, ale nechce ho a ještě mě do nej kouše zubama :roll:, což bezne nedela. Druhé zdrave pije dobre.
Aktuálně se mi podařilo odsat aspoň ruční odsavackou 30 ml + jsem bolesti vymackavala a trochu se podařilo. Zatvrdliny byly v ten moment trochu lepší, ale jsou pořad dost velké. Bolí to hodně, ale zatím bez teplot. I tak zvazuju si dojít opět k lekari, jestli by mi nedali ATB pro jistotu…nebo počkat ještě další den, jen teda když se to nijak extra nedaří dostat ven :zed: …nevím no. Každopádně to, co odsaju je bílé, žádný hnis bo tak a blbě mi mimo únavu taky není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
18.10.23 22:22

@Semtex a taky jsi měla obrovskou a na dotek velmi bolestive? Zkouším mít na volno :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
19.10.23 07:19

Tak se snad podařil zázrak :dance: …snad to není předčasna radost. Usnula jsem na chvíli s tvarohovym zabalem a ve 2 jsem se vzbudila, tlak, prso pořad stejne….díky tomuto webu jsem objevila tu tečku na bradavce, ale fakt malou…desinfikovanou jehlou jsem to zkusila skrabnout a spustil se proud :potlesk:. Sice tenký jako vlásek a další hodinu jsem ždímala prso (vyteklo 160 ml) a okamžitá úleva. Díky bohu…a díky i vám holky, co tu píšete, člověk tu opravdu najde dobre rady.
Vlastně ani nvm co z procedur bylo to stěžejní, ale myslím, ze kombinace všeho.
Teď jen přemýšlím, jestli ještě pokračovat v zábalu napr nebo už ne. Prso je měkké hezky…maly ho už pil, skoda ze teda nesal predtim. Jasne ze sw teď bojím aby to nebylo znovu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1792
19.10.23 07:26

@verus500 měla jsem to opakovaně kolem 2. měsíce, odsávačka neodsála a pak jsem přišla na to, že malého musím na prso dát bradičkou k bouli a během jeho sání tu bouli a prso masírovat a až pak to odsál. Tak pokud se ti to stane příště, tak doporučuji, já to měla 5×. Občas to byly zajímavé pozice, ale aspoň byla sranda :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
19.10.23 10:34

@Magda124 Dekuju za doporučení :palec:, já to trosku zkousela, ale můj maly divocak u kojení pomalu tancuje :D, nastavovat ho se občas podaří, ale během chvilky mění pozici sám :mrgreen:. Byl to fakt hnousek a snad už to nepřijde, plánuju teď odstav malého ze zdrav důvodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1554
19.10.23 21:35

@verus500 super že se povedlo, snad už bude klid🙏🏼 to mě vůbec nenapadlo navrhnout, a přitom jsem jednom sama propichovala tečku. Pamatuju si jak mě šokovalo, že to vůbec nebolelo 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
19.10.23 21:54

@Asiina Dekuju :mavam:, jojo tohle fakt vyřešilo tu obří kamennou skálu v prsu. Nebolelo to, se divím třeba, ze to neví lékař, u kterého jsem byla bo doktoři obecne na gynde. Mohl říct přece, ze tohle je možnost, když to tu ví už tolik holek co s tím měly potíže, tak proč to neví oni :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová