Zničené bradavky

14.10.23 07:08

Zničené bradavky

Píšu sem, protože jsem už úplně zoufalá a došlo už i na pláč. Na začátek musím uvést, že syn (7 týdnů) je částečně na UM, částečně na mateřském mléce, je po operaci srdce. Co je na světě, mléko odsávám, a teď, po sedmi týdnech mám velké trápení s bradavkami. V právem prsu mám zrovna zánět, který už naštěstí odeznívá, ale bradavku mám rudou, citlivou na dotek a plnou vodnatých puchýřků, jakoby mozolů … asi nemusím zmiňovat, že kojení z něj je pěkná “chuťovka”. Druhé, levé prso mám zdravé, avšak bradavka je vystouplá a zarudlá a pálí a řeže, nejvíc když odsávám, nebo kojím z pravého (nebo se na to chystám). Byla jsem na kožním, stěr negativní, na gynekologii, kde mi byly doporučený hydrogelové polštářky, které teda obrovsky pomohly, ale můj problém nevyřešily. Nakonec i u LP, technika kojení a přisátí malého je správná (malý se však u jídla kroutí, odstrkuje, pouští bradavku a pal se jí dožaduje, po jídle brečí i když je sytý, takže motivace k bolestivému kojení nic moc). Už nevím, čím si prsa mazat, abych bradavky uzdravila - vyzkoušen clotrimazol, antibiotická mast, fialová vodička (po které bradavky akorát šťípou) bepanthen, purelan, lepím hydrogelové náplasti. Objednala jsem si i chrániče bradavek a přemýšlím o investici do stříbrných kloboučků. Má tu někdo podobnou zkušenost a mohl by mi dát radu? Říkám si, jestli mi neškodí pravě odsávačka, ale bez ní to nepůjde, dokud nebudu moct syna plně kojit, což může být pár týdnů i měsíců … :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6024
14.10.23 07:24

Kup si řepík, je i ve formě čajových sáčků. Seženeš v lékárně. Uvař si klasika čaj a ty prsa v tom koupej. Samozřejmě v přijatelné teplotě.
Po každém kojení.
Pak namazat purelanem.
A větrat, když to jde.
Na kojení si pořiď kloboučky, ať ti mimčo furt nestrhává stroupky. Pomůže ti to z nejhoršího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22503
14.10.23 07:28

Vetrani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
14.10.23 08:07

Ten pláč po jídle může být růstový spurt, zase by to mělo po pár dnech přejít. Na bradavky mi nejvíc pomohly v akutní fázi polštářky Medela, pak Bepanthen a větrání - chodila jsem doma v rozepnuté kojící košili, bradavky mohly být celý den na vzduchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1552
14.10.23 08:11

Doporučuju kloboučky silverette. Je to zázrak po kojení vždy nasadit s kapkou mléka uvnitř a nechat do další kojení. Zlepšení během chvíle.

https://www.happymother.cz/…e-c1_0_1.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18641
14.10.23 08:22

@Zuzančovna já mam třeba syndrom bile bradavky. Šílene to bolelo a rezalo 4 měsíce, fakt hodně bolelo tak do 9 a pak už jen pobolivalo. Mala má 16m a bradavky mám furt bolavé. Budu pomalu končit, protože tohle je fakt otravny jak neustále bolí. Jestli musíš odsavat a ještě k tomu stejne davas um a mas takové problémy, tak bych se na to vybodla a dala um.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
14.10.23 08:57

Podle me ti nejvic pomuze spravna technika a zrusit odsavacku.
To rozhodne nemusi trvat nekolik tydnu a mesicu.

Potrebujes hodne dobrou LP.

Jinak ty chranice bradavek pomuzou hodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová