Magnetická rezonance a kojení

6423
8.8.11 13:47

Magnetická rezonance a kojení

Zdravím všechny :mavam:

Tuhle diskusi zakládám proto,jestli náhodou někdo nemáte zkušenost s vyšetřením magnetická rezonance v době kojení :?:
Plně kojím a čeká mně vyšetření magnetická rezonance a říkam si jestli budu muset přestat kojit?
Koncem týdne musím k obvodní doktorce,která mně tam objedná,dříve se nedostanu,nebo chlap dělá a volno si může vzít až koncem týdne,ale mně se honí hlavou spousta otázek: Co mi zjistěj,nebo mi zjistili hemangiom na játrech a musej to kontrolovat a taky se žlučníkem,buď ho jsem ho mněla prázdny,anebo bohužel mám žlučníkový kámeny,proto mně čeká magnetická rezonance a vím,že se na to vyšetření prý dlouho čeká než objednaj,ale já mám strach už teď :-(
Máte některá mamina,která plně kojí zkušenost s tímhle vyšetřením,jestli to má nějaký vliv na MM :?:
Předem děkuju za odpověd :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7576
8.8.11 14:14

Je to bezpečné, neboj. Byla jsem na magnetu i v těhu, a pak na kontrolním i při kojení. Musela jsem a všichni mi potvrdili, že to nevadí ani miminku, ani MM. Dokonce se tím vyšetřují ve 2. a 3. trimestru plody :palec: Jen je to docela hlasité, po chvíli mi to přišlo jako hodně podivné techno :mrgreen: zrovna jim totiž nechungovala sluchátka s hudbou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
8.8.11 14:18

Pracuji na rtg tak ti odpovím. Při vyšetření na magnetické rezonanci kojení nevadí, pokud jde jen o vyšetření bez použití kontrastní látky. Pokud je při vyšetření kontrastní látka použije (většinou se o tom rozhoduje v průběhu vyšetření), je kojení KONTRAINDIKOVÁNO. Nesmí se po tom kojit nejmíň týden. Kontrastní látka na MR se vylučuje do mléka. Bylo by dobré kojení uvést už při objednávání a domluvit se na pracovišti, jakým způsobem to budou provádět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6423
8.8.11 14:25
Háta_x píše:
Je to bezpečné, neboj. Byla jsem na magnetu i v těhu, a pak na kontrolním i při kojení. Musela jsem a všichni mi potvrdili, že to nevadí ani miminku, ani MM. Dokonce se tím vyšetřují ve 2. a 3. trimestru plody :palec: Jen je to docela hlasité, po chvíli mi to přišlo jako hodně podivné techno :mrgreen: zrovna jim totiž nechungovala sluchátka s hudbou.

děkuju a to bude asi zajímavé s tím hlukem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6423
8.8.11 14:25
Anabellka píše:
Pracuji na rtg tak ti odpovím. Při vyšetření na magnetické rezonanci kojení nevadí, pokud jde jen o vyšetření bez použití kontrastní látky. Pokud je při vyšetření kontrastní látka použije (většinou se o tom rozhoduje v průběhu vyšetření), je kojení KONTRAINDIKOVÁNO. Nesmí se po tom kojit nejmíň týden. Kontrastní látka na MR se vylučuje do mléka. Bylo by dobré kojení uvést už při objednávání a domluvit se na pracovišti, jakým způsobem to budou provádět.

Děkuju za info,tak to hned řeknu při objednání,že kojím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
8.8.11 15:12

To bude, byla jsem na dvou pracovištích (jedou u nás MR nefungovala) a sluchátka nefungovala na obou :mrgreen: Horší ale bylo, že jsem v těhu chytla klaustrofobii. Dostala jsem do ruky zvonek, kdyby cokoli, ať hned cinknu a vytáhnou mě, doporučili mi vůbec neotvírat oči, ať nevidim tu blízkost stroje a byl tam trošku průvan, což bylo taky super, neměla jsem pocit, že jsem v kobce. Nevím, s čím jdeš na MR ty, já tam byla od hlavy do půl těla. Kontrastní látku jsem neměla.

mamina25 píše:
Háta_x píše:
děkuju a to bude asi zajímavé s tím hlukem :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6423
8.8.11 16:22

Háta_x

Já jdu z játrami a žlučníkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
8.8.11 16:31

Nečetla jsem diskuzi pořádně. Samotné vyšetření na MR při kojení nevadí, pokud nepoužijí tu kontrastní látku do žíly. Pokud ji použijí, musíš dopředu odstříkat a potom nekojit asi 48 hodin..

Použití té látky záleží na tom, jaký orgán se vyšetřuje. Někde je důležitá a někde ne..

Co se týče vyšetření v těhotenství, tak se na MR vyšetřuje, jen pokud benefit převáží rizika.Nebo pokud není jiná možnost vyšetřit. Prostě to musí zvážit lékař a bez rizika to není.. Což u mě vyhodnotili jako riziko velké vzhledem k benefitu a na MR mě v těhotenství neposílali..Až po porodu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.12.12 20:44

Ahojky, mám podobný problém. zítra mám rezonanci a kojím. dozvěděla jsem se dneska že nebudu moci kojit do druhého dne jen, ale mám strach, protože ty píšeš že týden. jsem z toho zmatená, protože malá není zvyklá na odstříkané mléko, dneska jsem to zkusila a nedostala jsem do ní nic. renča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová