Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobre rano taky se setkavate s lidmi kteri odsuzuji za nekoji me uz to leze na nervy otazky typu a proc jako nekoji??? vzdyt je to nejlepsi pro dite ale vysvetlit jim ze to proste nejde je slozite mysli si ze MM ma kazda matka a kazda snad koji do 2 let .
Sice kojím, ale setkala jsem se s tím a je mi těch maminek líto. Pokud maminka vyzkouší všechno možné, tak se jí nemá co vyčítat…
Tohle bude asi věčnej problém
. Já kojila,ale mám nedonošeňátko, takže byl už od porodnice na flašce a MM si vždycky jen cucnul, prostě se to pořádně nenaučil a cca okolo 4 měsíce jsem kojit přestala.Já ani neodsuzuju ty maminky co kojit můžou,ale prostě nechtěj. Vždyť je to přeci každýho věc a UM jsou na tak vysoké urovni, že miminkám nic nechybí. Naopak, některé maminky mermomocí kojí a mlíčko mají slabé a pak se diví , že jim miminko celé dny probrečí ( příkladem byla moje známá)a jakmile dostalo flašku s UM tak bylo z minuty na minutu spokojené miminko. Myslim si, že mateřství n kojení postavené neni
a ty maminky co nekojící odsuzují, tak jim dle mého vlezlo mlíko i do mozku, bez urážky ![]()
Já u prvního kojila, ale protože to šlo, nebyl problém, určitě bych se vybodla na všechny chytrolíny, co jen vytrubují jak je to nejdůležitější atd.Pro mě je nejdůležitější aby bylo mimčo Ok a já v klidu a jestli kojím nebo krmím z láhve…No a co. Dělej jak uznáš sama za vhodné.Tyhle fanatiky přes kojení nesnáším. ![]()
Ahoj..Nelam si s toho hlavu.. Ja kojila taky jen 3 tydny.. pritom jsem měla mlika strasně moc.. Už druhy den po porodu mě museli odsavat.. Jen holčička byla lila tahat a tak prsa nestimulovala a stradala..
Já nejsem žádnej fanatik přes kojení, sama jsem kojila jen 5týdnů a pak ikdybych po stropě lezla to prostě nešlo, pořádně jsem si pořvala a smířila se s flaškou. Ale nechápu maminy co to ani zkusit nechtějí-aby si nezničili prsa
Je to samozřejmě jejich věc, ale nějak mi hlava nebere proč se ochudit o takovou krásnou věc jako je kojení?
Hanka1 píše:
jezisi uz zase…
máš i možnost se nevyjadřovat když tě téma nebere… ![]()
Mala ma mesic ted sem skoro tyden na UM mala mi rvala hlady pila i 2 hodiny v kuse pak za hodinu zase a porad nebyla spokojena bylo to hrozne mam milko ridke a nedostacujici a me teda kojeni jako uzasna vec nepripada me tohle asi nechytlo ze bych rekla ze to je uzasna vec nevim to je asi zena od zeny jedna rika to druha to ale jakmile jsem na UM mala snad asi nezarvala poradne a je velice spokojena pije vecer v 10 pak ve 3 rano a pak vydrzi i do pul 8 uzasne ![]()
Jo tak tohle mě taky deptá. Již 2× jsem se mohla postavit na hlavu a prostě moje tělo bylo schopné kojit vždy jen 2 týdny po porodu, ať jsem se stavěla na hlavu ( odsávala, přikládala, pila čaje, meltu) po dvou týdnech mlíko fuč. A první otázka koho potkám, když jdu s mimčem je " a kojíš" ? Ježiš to bych vraždila !!!! Co je jim do toho !!!! Teď u druhého syna už to beru hákem, odseknu,že NE a dál to nerozebírám. U prvního jsem furt vysvětlovala a vlastně se těm lidem „omlouvala“ proč,že to nekojím,ale teď na to fakt nemám sílu ani nervy.Já tuhle debilní otázku zásadně nepokládám a upřímně je mi to fuk, jestli někdo kojí nebo je mimi na UM.Důležité je pro mě spokojené a napapkané miminko ![]()
Yasmin
Presne jdu na prochazku a lidi Kojis?? a presne jak rikas snad se jim taky jeste omlouvam a vysvetluju proc to nejde jsem z toho uplne v pr… jako kdybych byla spatna matka hnus nekdo to proste nepochopi ![]()
Já asi žiju na jiné planetě ale mně se ještě nikdo nezeptal jestli kojim. A to má malý skoro čtyři měsíce. Teda kromě dětské doktorky.
Hele mě holka taky po těch 5ti tejdnech řvala a řvala a řvala a já už nevěděla co, nakonec jsem zjistila že až na těch pár kapek mlíka v těch prsou nic nemám.Vim o čem mluvíš, když ti dítě řve hlady. Mě to prostě přišlo jako úžasnej pocit mít jí tak blízko sebe, s tou lahví už to takový nebylo
a navíc to bylo privilegující-nikdo jinej ji přece nakojit nemohl (bože jak jsem majetnická
)
Ale jak píšeš-každá na to má jinej názor. kdyby jsme měly všechny názory stejný, byly by jsme jako ovce…
Kdyz vidim jak je mala spokojena a krasne spinka tak to je paradni pocit a ne kdyz rve. a to je myslim to nejdulezitejsi a at si lidi mysli co chcou ![]()