Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Prokristapána, to už je tady za poslední týden asi postopadesáté
![]()
Ne, nesetkávám se s takovými lidmi - nechápu to, ale mne se prostě nikdo neznámý neptal (tedy, kromě nejbližší rodiny). Rodina se zeptala, pokývala hlavou, babičky přidaly pár „zaručených rad“ a bylo… Stejně tak kamarádky. Z cizích lidí to nikoho nezajímalo.
A proč by taky mělo, mne taky nezajímá, čím kdo svoje dítě krmí.
Nemůžu si pomoct, ale největší dusno kolem nekojení dělají obvykle samy nekojící maminky.
Ahoj,
syna jsem kojila plně do 1,5 měsíce a od té doby kojení + dokrm UM.
Moje paní na úklid (Ukrajinka z dědiny) - když viděla, že mu dávám flašku, tak se zatvářila tak, jak kdybych do něj lila přinejmenším ocet… a od té doby mu neřekne jinak než chudáčku můj malej…
přemýšlím, že ji vyhodím
![]()
Bara97 píše:Hanka1 píše:
jezisi uz zase…
uz zase copak??za posledni tyden minimalne treti nekojici diskuse + 2 nekojici denicky…
Bohunko, presne. Mam tri deti, takze zkusenosti snad dost. V zivote se me na to, jestli kojim, ptala detska dr. A pak jedna kamaradka, co me vzdycky laka na nejakou stamrpli
Jinak se me nikdo nezeptal. Takze se asi pohybuju v nejakym divnym prostredi. a i kdybych teda zmenila prostredi a pohybovala se mezi lidmi, co se na to ptaji, tak bych proste odpovedela ano-ne a hotovo, co resit.
chjoooo. i kdyby to tento týden byla miliontá diskuze o nekojení tak co
![]()
Je tu plno jiných duchaplných diskuzí,že?
BohunkoP tak nepřispívej a jen přehlížej.
BohunkaP píše:
Prokristapána, to už je tady za poslední týden asi postopadesáté![]()
![]()
Ne, nesetkávám se s takovými lidmi - nechápu to, ale mne se prostě nikdo neznámý neptal (tedy, kromě nejbližší rodiny). Rodina se zeptala, pokývala hlavou, babičky přidaly pár „zaručených rad“ a bylo… Stejně tak kamarádky. Z cizích lidí to nikoho nezajímalo.
Nemůžu si pomoct, ale největší dusno kolem nekojení dělají obvykle samy nekojící maminky.A proč by taky mělo, mne taky nezajímá, čím kdo svoje dítě krmí.
Jde videt ze si to nezazila ty neprijemne otazky ![]()
Hanka1 píše:Bara97 píše:Hanka1 píše:za posledni tyden minimalne treti nekojici diskuse + 2 nekojici denicky…
jezisi uz zase…
uz zase copak??ja myslim ze od toho to tady je nebo se pletu?? to by tady pak byly 3 diskuze 5 denicku a nebylo by co cist ale asi by to bylo dobre
Tohle je začarovaný kruh. Já osobně jsem se s takovým chováním nesetkala. Sama nekojím, ale krmím MM z flašky - odsávám už 7 měsíců, většinou se mi spíš lidé diví, že už jsem s tím dávno nesekla
nejsem žádný kojofanatik, jenom prostě pro své dítě dělám to, co si myslím, že je pro něj nejlepší, jako všechny maminky. Problém vidím v tomto: odevšud slyšíme, jak je kojení pro miminka to nejlepší - vitaminy, protilátky, vyvážená strava atd. Máme to podle mě jako savci i geneticky zakódováno. Někdy kojit nelze, ať už z jakéhokoliv důvodu a pak vyvstanou pocity selhání jako matka,neschopnost uživit své miminko, otázky proč zrovná já nemůžu? a nejsme o kvalitě UM dokonale přesvědčeni, protože to se nikde nereklamuje (alespoň ne počáteční). Kolik nekojících napíše, že to obrečelo? Skoro všechny. Takže samy nejsou přesvědčené, že pro své ditě dělají to nejlepší, když jim dají UM, proto vznikají nejmíň 3 diskuze týdně na stejné téma, kde nezlobte se na mě, ale největší dusno dělají právě nekojící. Chápu, že je to těžké, sama jsem si prošla tím, že jsem viděla kamarádku jak svoji stejně starou dcerku jako je můj syn kojí a já musela podstupovat kolotoč odstříkat,uložit v lednici, ohřát, nakrmit, vysterilizovat, odstříkat a tak pořád dokola, když ona jen vytáhla prso a bylo hotovo. Přiznám se, že jsem jí záviděla a to je problém. Nekojící závidí kojícím. A tím nikoho nenapadám, mluvím i za sebe. Nejdůležitější je si to sama v sobě srovnat a být přesvědčená. Ono nekojí spousta maminek, nebo si snad myslíte, že by se výrobcům vyplatilo vyrábět tolik druhů mléka, kdyby to nikdo nekupoval? Hlavu vzhůru, otevřete oči, buďte spokojené jako jsou spokojené vaše děti ať už po UM nebo po MM a užívejte si jich, než se otočíme ti naši prďolkové vyrostou a pak bude jedno co jedli jako miminka ![]()
Ahoj,
já nekojící matky určitě neodsuzuji, neb při odchodu z porodnice jsem ještě sama nevěděla, zda budu kojit či ne? (ne že bych nechtěla, ale malá měla furt hlad a dostávala na dokrm UM). Pak jsem se rozkojila.
S dotazy, zda kojím či ne jsem se taky občas setkala, ale spíše v okamžiku kdy jsem dávala flašku s mlíkem (měla jsem ho odstříkané) a dotazy byly od rodiny. Já pak taky „vysvětlovala“ - že je to odstříkaný mlíko a že ne vždy chci kojit na veřejnosti, či jen proto, že jsem chtěla upotřebit přebytky.
Závěr podle mě: je to věc každé jednotlivé maminky a ostatním do toho nic není.
já kojila děti cca 14…odsávala jsem a krmila z lahve,z prsou to nešlo.po 14 dnech,kdy jsem nadojila 100 z obou prs a mléko bylo řídké a já permanetně nas…á,jsem to z radostí ukončila!!..a ty kecy kolem,já to ignoruji,hlavně já s dokonalýma matkama nestýkám,já mám normální kamarádky…
motika píše:
chjoooo. i kdyby to tento týden byla miliontá diskuze o nekojení tak co![]()
Je tu plno jiných duchaplných diskuzí,že?
BohunkoP tak nepřispívej a jen přehlížej.
Já ale na zakládající dotaz věcně odpověděla (i když postopadesáté stejně)
…
Bara97 píše:
Mala ma mesic ted sem skoro tyden na UM mala mi rvala hlady pila i 2 hodiny v kuse pak za hodinu zase a porad nebyla spokojena bylo to hrozne mam milko ridke a nedostacujici a me teda kojeni jako uzasna vec nepripada me tohle asi nechytlo ze bych rekla ze to je uzasna vec nevim to je asi zena od zeny jedna rika to druha to ale jakmile jsem na UM mala snad asi nezarvala poradne a je velice spokojena pije vecer v 10 pak ve 3 rano a pak vydrzi i do pul 8 uzasne
Banebože co všichni furt máte s tím blábolem, že je mliko řidke?? Je to taková hloupost.. Bud je toho mlika dost a nebo malo.. Ale řidke mliko neexistuje. Na začatku kojení teče přední( což je na pití) a pak zadní(což je na zasyceni) tak si tu tekutinu neplette s tím, ze je to řidké mleko .)
sikinka16 píše:Bara97 píše:Banebože co všichni furt máte s tím blábolem, že je mliko řidke?? Je to taková hloupost.. Bud je toho mlika dost a nebo malo.. Ale řidke mliko neexistuje. Na začatku kojení teče přední( což je na pití) a pak zadní(což je na zasyceni) tak si tu tekutinu neplette s tím, ze je to řidké mleko .)
Mala ma mesic ted sem skoro tyden na UM mala mi rvala hlady pila i 2 hodiny v kuse pak za hodinu zase a porad nebyla spokojena bylo to hrozne mam milko ridke a nedostacujici a me teda kojeni jako uzasna vec nepripada me tohle asi nechytlo ze bych rekla ze to je uzasna vec nevim to je asi zena od zeny jedna rika to druha to ale jakmile jsem na UM mala snad asi nezarvala poradne a je velice spokojena pije vecer v 10 pak ve 3 rano a pak vydrzi i do pul 8 uzasne
jo? fakt?já jen vím,že mám pravou a levou ![]()
terdule píše:sikinka16 píše:jo? fakt?já jen vím,že mám pravou a levouBara97 píše:Banebože co všichni furt máte s tím blábolem, že je mliko řidke?? Je to taková hloupost.. Bud je toho mlika dost a nebo malo.. Ale řidke mliko neexistuje. Na začatku kojení teče přední( což je na pití) a pak zadní(což je na zasyceni) tak si tu tekutinu neplette s tím, ze je to řidké mleko .)