Magnetická rezonance u šestiletého?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
26.11.24 21:10

Magnetická rezonance u šestiletého?

Ahoj, máme čerstvě šestileté dítě, které bude muset na magnetickou rezonanci. Máte prosím někdo zkušenost? Bojím se, jestli zvládne se nehýbat. Nebo dát s narkózou nebo jen s nějakým oblbovákem? Kam byste doporučili v Praze? Je možné aby tam byl rodič přítomen? Pouštějí někde pohádku nebo písničku? A jak s čekací dobou? Moc děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9277
26.11.24 21:37

Na jakou část těla jde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.24 21:58

@kavenka pardon, zapomněla jsem napsat. Hlava.

• Citovat
  • Upravit
5893
26.11.24 22:04
@Anonymní píše: Více

volila bych oblbovák. Byla jsem na tom asi třikrát. Je to dlouhé, hlučné, drnčí to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.24 22:06

Byla jsem se synem, když mu bylo pět let. Dostal Diazepam na zklidnění, mohla jsem tam být vedle něj. Bylo to v Motole. Čekačky dlouhé nemají, letos to byl 1 měsíc, ale žádanka byla přímo od lékaře z Motola.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.11.24 22:14

Děkuji. A měl také MR hlavy? Dává se na tu hlavu ještě něco nebo bez ničeho rovnou do tunelu? A za jak dlouho byly potom výsledky v tom Motole?

• Citovat
  • Upravit
43028
26.11.24 22:32

Muj kluk v pohode bez cehokoli. Moc ho to zajimalo a bavilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
26.11.24 22:33

hlava se zafixuje popruhy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.24 22:36

@Pudloslava Tak to je dobrej. Můj syn je spíš takový neposeda, tak si to neumím představit bez ničeho. Ale do celkové anestezie se zase bojím ho dát…A jak dlouho to přibližně trvá?

• Citovat
  • Upravit
Anet18
26.11.24 22:46

Já jsem byla na magnetické rezonanci taky s hlavou a trvalo to 20 minut.

• Citovat
  • Upravit
821
26.11.24 22:59

Dcera 5let, MRI hlavy s celkovou anestezii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.24 03:20

Syn v 6 letech zvladnul 2× bez niceho, jednou v Krci, jednou v Motole - tam myslim neco promitaji, mohla jsem tam byt s nim.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.11.24 07:49

Všem moc děkuji…Jsem z toho vystresovaná :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.11.24 08:38

Ano, také se jednalo o hlavu, byl tam asi 20 minut. Zvládnul to v pohodě. Té premedikaci bych se asi být tebou úplně nebránila, ať na to nemusíte jít znovu. Výsledky jsou rychle, doktor je měl téměř hned k dispozici, ale jak jsem psala, byl to doktor přímo z Motola.

• Citovat
  • Upravit
56278
27.11.24 18:16

V Motole pripinaji hlavu do takove „helmy“, nepousteji pohadky, jen davaji odhlucnena sluchatka. Dite musi lezet bez hnuti, pokud to zvlada, je za 20 min hotovo, pokud sebou mele a musi se opakovat, muze tam byt i mnohem dele. Doprovod mit muze, musi se hlasit predem sestram, dostanes taky sluchatka a sedis u nohou, muzes drzet dite za nohu.
Na objednani i vysledky se neceka dlouho, vse zarizuje dr, ktery na mr vysila. V Motole berou deti i v nedeli dopoledne, coz je fajn pro pracujici :)
A jinak je fajn na to dite pripravit. Podívej se na youtube, jsou tam docela pekna videa. Da se i trenovat doma, polozit dite na postel, pustit audioknihu a „hrat“ na sochu. Taky musi vedet, ze i pres sluchatka uslysi vrceni a bouchani. Videla jsem tam i skolkoveho chlapecka, ktery vse zvladl bez oblbovaku, to je asi ruzne, kazde dite je jine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí