Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše: Více
volila bych oblbovák. Byla jsem na tom asi třikrát. Je to dlouhé, hlučné, drnčí to..
Byla jsem se synem, když mu bylo pět let. Dostal Diazepam na zklidnění, mohla jsem tam být vedle něj. Bylo to v Motole. Čekačky dlouhé nemají, letos to byl 1 měsíc, ale žádanka byla přímo od lékaře z Motola.
Děkuji. A měl také MR hlavy? Dává se na tu hlavu ještě něco nebo bez ničeho rovnou do tunelu? A za jak dlouho byly potom výsledky v tom Motole?
Muj kluk v pohode bez cehokoli. Moc ho to zajimalo a bavilo.
@Pudloslava Tak to je dobrej. Můj syn je spíš takový neposeda, tak si to neumím představit bez ničeho. Ale do celkové anestezie se zase bojím ho dát…A jak dlouho to přibližně trvá?
Já jsem byla na magnetické rezonanci taky s hlavou a trvalo to 20 minut.
Syn v 6 letech zvladnul 2× bez niceho, jednou v Krci, jednou v Motole - tam myslim neco promitaji, mohla jsem tam byt s nim.
Ano, také se jednalo o hlavu, byl tam asi 20 minut. Zvládnul to v pohodě. Té premedikaci bych se asi být tebou úplně nebránila, ať na to nemusíte jít znovu. Výsledky jsou rychle, doktor je měl téměř hned k dispozici, ale jak jsem psala, byl to doktor přímo z Motola.
V Motole pripinaji hlavu do takove „helmy“, nepousteji pohadky, jen davaji odhlucnena sluchatka. Dite musi lezet bez hnuti, pokud to zvlada, je za 20 min hotovo, pokud sebou mele a musi se opakovat, muze tam byt i mnohem dele. Doprovod mit muze, musi se hlasit predem sestram, dostanes taky sluchatka a sedis u nohou, muzes drzet dite za nohu.
Na objednani i vysledky se neceka dlouho, vse zarizuje dr, ktery na mr vysila. V Motole berou deti i v nedeli dopoledne, coz je fajn pro pracujici ![]()
A jinak je fajn na to dite pripravit. Podívej se na youtube, jsou tam docela pekna videa. Da se i trenovat doma, polozit dite na postel, pustit audioknihu a „hrat“ na sochu. Taky musi vedet, ze i pres sluchatka uslysi vrceni a bouchani. Videla jsem tam i skolkoveho chlapecka, ktery vse zvladl bez oblbovaku, to je asi ruzne, kazde dite je jine.
Ahoj, máme čerstvě šestileté dítě, které bude muset na magnetickou rezonanci. Máte prosím někdo zkušenost? Bojím se, jestli zvládne se nehýbat. Nebo dát s narkózou nebo jen s nějakým oblbovákem? Kam byste doporučili v Praze? Je možné aby tam byl rodič přítomen? Pouštějí někde pohádku nebo písničku? A jak s čekací dobou? Moc děkuji