Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Jdu za pár týdnů, na MR mozku. Budu ráda za případné zkušenosti odtud. Četla jsem, že ten " tunel" vrčí a vydává nepříjemné zvuky, zajímá mě tedy, zda dostanete např. sluchátka? Jak je to s oblečením?
Nevím, jestli je v tom nějaký rozdíl, ale mám jít na toto vyš. na onko pavilon.
Tak na hlavu ti rozhodně nic nedají když jde o vyšetření mozku
no vše ti řeknou před vyšetřením ale určitě nic kovové náušnice řetízek přesky atd.
Sluchátka dostaneš, hodně to hlučí a zafixují ti hlavu. A svlíkneš se do naha..možná můžeš mít tričko?…jinak dostaneš něco jako anděla…
Nebyla jsem přímo v Plzni, ale myslím že je to stejné. Tunel vydává zvuky jako na stavbě, takhle mi to řekla sestřička. Na uších jsem měla sluchatka s hudbou. Oblečená jsem byla, ale kalhoty jsem si musela kvůli knoflíkům sundat, do tunelu nesmi žádný kov. Je dobré si vzít sportovní podprsennku, je bez háčků
Není se čeho bat, zvuky jsou možná nepříjemné, ale dá se to vydržet. Do ruky jsem dostala „míček“,měla jsem ho stisknout jen fakt v případě nouze, kdybych to nějak nezvládala. Ať Ti to dobře dopadne ![]()
@JiříkMazlík Byla jsem na MR mozku a sluchátka mi normálně dali.
Mně dali sluchátka a takovou tu nemocniční košili ( ne přímo anděla). Nahá jsem tam rozhodně neležela. Pokud budeš mít podprsenku bez kostic nebo sportovní, budeš si moci nechat asi i tu. Já měla jen tu košili, svoje kalhotky a ponožky a protože jsem tam byla v zimě, hodili mi přes nohy i deku. Hlavně nesmíš mít naušnice, řetízek nebo něco kovovýho. Na MR jsem byla na Lochotíně, jen to teda asi nebyl onkologickej pavilon, ale tuším, že pavilon B
Všelijak to bouchá a rachotí, takové rytmické, mě to uspává docela ![]()
Sluchátka dají, a ještě takovou plastovou věc na hlavu, ale nedotýká se tě to přímo, neboj.
Nic kovového, oblíkám se tak, abych mohla mít svoje - jen obyč bavlněné leginy a triko, podprdu na tu chvíli sundám… Vždycky teda nabízí ten jejich hábit, ale poprosím, že mám svoje.
Ať jsou pak výsledky OK!
Děkuji všem ![]()
Ještě, vzhledem k týhle době, predpokladam, že i rouška bude muset být bez kovu- drátku.
Jinak ptala jsem se doktora na to jak dlouho to trvá, říkal docela rozptyl mezi 20- 60 minutami, ze záleží na tom jestli to bude s kontrastem nebo bez, že to se rozhodujou až tam podle vyobrazení nebo co.
Chodím na MR mozku a krční míchy - roztr. skleroza. Je to tak půl hodiny, kontrast už teď nedávají, s ním to bylo tak 10 minut navíc. ![]()
@Haannka píše:
Jdu za pár týdnů, na MR mozku. Budu ráda za případné zkušenosti odtud. Četla jsem, že ten " tunel" vrčí a vydává nepříjemné zvuky, zajímá mě tedy, zda dostanete např. sluchátka? Jak je to s oblečením?
Nevím, jestli je v tom nějaký rozdíl, ale mám jít na toto vyš. na onko pavilon.
Hlavně ať vše dobře dopadne!
![]()
Tak vyšetření od včerejšího večera za mnou a ještě jsem se z toho nevzpamatovala, nemyslím kvůli tomu randálu v tunelu nebo kontrastní látce v krvi😊,ale kvůli tomu přístupu. Pán byl neuvěřitelně milej, všechno vysvětlil - co a jak bude nebo může být, ještě volal nějakým doktorům se radit ( mám se kvůli dg. vyhýbat zbytecným chemiím do těla a záření). Nakonec, že se domluvili ze kontrast radši jo, že když už se to dělá, ať je vše jasně vidět. Kontrast píchli až ke konci, a do mých ztracených žil hned na poprvý.👍 Dostala isem polštář ( ten pevný tvarovaný) pod nohy a deku přes nohy, prý abych si aspoň trochu připadala jako na welnesu😁, jo a na uši sluchátka, že tam pustí nějaký rokec, ale i když se mi to bude náhodou líbit ať se moc nevrtím, protože by to musel všechno pustit od začatku.😁 0ak doprovod ke kabince a při odchodu se ještě ptal jestli všechno v pořádku.
Byla jsem už na pár vyšetřeních, ale tohle jsem tedy ještě nezažila. 👏