Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím, chci se potat zda nikdo nebude vědět? Asi zhruba před půl roku jsem zašla na neurologii s migrénami co jsem mývala často. Měla jsem strach že to může být něco vážně. Tam mi vzali krev, která byla v pořádku a poslala mě na magnetickou resonanci kde mi řekli že výsledky budou za týden a když jsem se chtěl zpět objednat u lékařký řekli že to asi bude déle než týden než se budu moci objednat. no a za dva dny po resonanci mi volali z neurologie. Mám strach protože obvykle když volaji dříve může to být něco špatného. Hovor jsem zmeškala a když jsem zavolala zpět sdělili mi, že volali ze služebního telefonu a teď nemaji čas. Zřejmě to byla jiná sestra co volala. Jinak bolesti hlavy už více méně zmizely a měla jsem to spíše z nedostatku spánku tím že už je dcerka teď věčí ale také zhruba nekolik měsíců mám divné tiky neboli pohyby hlavou, také nutkání škubnout hlavou. Myslela jsem že je to asi z špatné pozice ve spaní, ale teď se bojím že by to mohl být třeba nádor nebo něco.
Takže to se událo cca před půl rokem a teď jsi si vzpomněla, že ti tenkrát volali zpět?
Ne půl roku je od vysetreni kde mě objednali na tu resonanci a jsou to 3 dny kdy jsem tam byla a včera ráno mi volali
Byla jsem byla v práci a všimla toho až večer no a dnes jak jsem volala tak právě řeka sestra lže nemá čas. Bude to něco vážného že volali nebo mohly jen tak či tak volat a sdělit výsledky?
@Sarakelerova píše:
Byla jsem byla v práci a všimla toho až večer no a dnes jak jsem volala tak právě řeka sestra lže nemá čas. Bude to něco vážného že volali nebo mohly jen tak či tak volat a sdělit výsledky?
Třeba ti chtěli jen nabídnout dřívější termín vyšetření nebo tak, v pondělí tam zavolej určitě, nemysli hned na nejhorší
Já bych tedy nedělal žádné závěry. Obzvláště když potíže ustupují. Může se jednat o cokoliv. Třeba to, že se naopak nic neukázalo a že ti jen pošlou recept na magnesium. Kdyby se jednalo o něco vážného, asi by volali znovu nebo by třeba poslali SMS, pokud by tedy kvůli tomu volali, vzhledem k tomu, že to je půl roku, co máš ty obtíže.
Právě že ta resonance trvala tak dlouho protože to byl jediný volný termín právě že už mi zbývá jen jako příznak ten tik hlavou ale u lékařky na kontrolu jsem se ještě neobjednala protože jsem myslela že až za týden budou výsledky ne tak rychle za dva dny. Jen mám strach ze to může být nějaký vážný nález ale to by mi asi volali více krát že? A k tomu bolesti hlavy už nemívám skoro vůbec a to byl byl hlavní vážný příznak že? Jen ten hovor byl taky divný když jsem jim řekla že mám od vás zmeškaných hovor říkala že od ní nemůžu mít zmeškaný hovor a že to je služební telefon tak asi jiná sestra a nemá teď čas mne dohledat a sdělit mi proč volali a pravě víkend je dlouhý a jsem s toho ne svá
Já si myslím, že vám nevolali kvůli nálezu. To sděluje ošetřující lékař a osobně. Třeba se to nějak nepovedlo a budete muset jít znovu. Nebo je tam nějaká nejasnost. ![]()
No pravě že se bojím i toho že mně ten lekář chce zavolat k sobě. Ale jinak děkují
@Sarakelerova píše:
No pravě že se bojím i toho že mně ten lekář chce zavolat k sobě. Ale jinak děkují
To je možné, ale to neznamená, že to musí být špatné.
Právě děkují za odpovědi no nic mi nezbývá už jen čekat ale náhodou nikdo neví co by mohlo způsobovat ti tiky.
Ale houno…mě taky dycky volali napřed…aby mě uklidnili že je vše ok. To vůbec nevypovídá o tom, že to může být něco vážného. Prostě jim tam zavolej znovu, nevím co řešíš.
Tak jsem se tam nakonec dovolala a řekli že neví kdo mi volal a dali kontrolu za tři týdny ale výsledky mi nechtěli sdělit telefonicky myslíte že to může být například nador, ale kdyby byl asi kontrolu by mi nedali za tak dlouho že?