Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,mám tady takový problém s panem majitelem bytu rps.celého domu a už moc nevím jak jej řešit.Tak se zkusím podělit,třeba někdo něco poradí.Bydlím v pronájmu v Praze,majitel má celý dům ve kterém nebydlí.
Byt je v suterénu - respektive máme v pronájmu dva byty v suterénu,v jednom jsme já a v druhém máma - obýváme tedy celé patro a s tím,že nám bylo řečeno že předzahrádka je jen pro tyhle dva byty.Nyní to tak není začalo to tak po 1 roce a může tam lést každý a to i z ulice,páč to není vůbec ohraničeno.Bylo mi řečeno,že mi snad běžný provoz nemůže vadit od 8 do 18hod.Ovšem daleko větší problémem je že zde byla na můj popud revize plynových kotlů a bylo zjištěno,že je špatně zvolen typ - ten co bere vzduch z bytu a vypuští jej ven - ten je určen pro velké byty : prostory.Můj byt má 44m2.Také bylo zjištěno,že je špatně udělán komín,špatně nainstalováno,špatně usazeno,nesmí tam být větrák(ten tam samozřejmě máme!!!) po třech 3měs. se zde dnes majitel ukázal,že jde řešit ten kotel.A jeho řešení????Velice prozaické.Dáme do dveří větrání - díru a vyřešeno.Nooooo…síla.Jak jsme spala bydlím v suterénu tj.na úrovni sklepa.Podlaha je ledová,z vchodových dveří mi sem táhne a naproti bytu je ještě takový sklad,kde mají nájemníci věci a pořád se tam musí větrat,takže mi sem táhne i odtamtud.Ve chvíly,kdy mi sem dají větrání do dveří zde zmrznu i s mojí malou dcerkou.Vůbec nevím co mám dělat.Zatím jsem mu to nedovolila.Je na mě naštvanej.Bojím se v podstatě cokoliv podnikat.Jsem svobodná maminka s 13měs.dcerkou.Děkuji za rady.
Myslím, že s ním nic moc nenaděláš
dům je jeho a on na něm může dělat, jen to, co sám uzná za vhodné. Jak už radily holky, lepší bude, najít si něco jiného ![]()
Na stěhování už jsme také myslela - moc se mi nechce,mám to tady hrozně ráda a všecky kytky a trávu jsme sázela vlastníma rukama.Achjo.šla jsme do toho tak naivně,že když já jsme slušná,tak jsou všichni slušný ![]()
já to z nám zase z druhé strany, pronajímáme byt výhradně pro nekuřáky, a většina lidí co tam byla tam kouřila o sto šest…hlučeli v noci, mlátili dveřma, nenapadlo je ani vyvětrat, takže plesnivý okna…přijde mi, že slušných lidí je čím dál míň, aspoň se ti podnájem budem líp schánět. Navíc, zimu si tam podle toho co píšeš nedokážu představit, když je tam zima i v létě.
pokud je tam tak zima a bude pruvan - tak je lepsi se stehovat nez mit zdravotni problemy - co jeden vetsi byt spolu s mamkou dohromady?
kazdopadne necekej ze bude resit vse prestavbou a da to do poradku - pokud mu za to neco nehrozi, tak to toho zbytecne nevrazi ani korunu navic nez musi - i kdyz tobe urizne treba pulku dveri ![]()
tak to proste je… nic moc s tim nenadelas ![]()
to taky mrznout a az bude poradne behat, mela bych strach ze zdrhne do ulice - jestli to neni nejak zabzpecene nebo do toho skladu a neco se ji stane ![]()
beruska2× píše:
pokud je tam tak zima a bude pruvan - tak je lepsi se stehovat nez mit zdravotni problemy - co jeden vetsi byt spolu s mamkou dohromady?
kazdopadne necekej ze bude resit vse prestavbou a da to do poradku - pokud mu za to neco nehrozi, tak to toho zbytecne nevrazi ani korunu navic nez musi - i kdyz tobe urizne treba pulku dveri
tak to proste je… nic moc s tim nenadelas
To máš bohužel asi pravdu.Klidně by mi tady uřízl všecko jen aby jeho to nestálo ani desetník.Přijde mi to hrozně líto,páč jsme tady tedy skoro 3 roky a nacpala jsme do jeho majetku hodně peněz.Celou zahrádku jsme udělala,trávu,kytky,okrasné keře,proutí,houpačku,bezének aj. a hned jak to bylo hotové a krásné začal na to lákat další nájemníky
mě to přijde hrozně sprostý.Ve dveřích nebylo ani těsnění,všecko jsme si financovala sama
asi jsme blbá.Na vlastní náklady jsme pořídila i věšáky do koupelny,skoro holobyt
jediné co tu je tak je malá kuchyňka.Mám vyhlídnutý domeček v Uhřiněvsi ale je dost drahý
ještě o 2tis.víc než tady ale zase víc prostoru 5kk - tam bych se vešla i s mamkou a i s malou,vlastní zahrada a správa je tam každý den,takže bych si nemusela všecko spravovat sama jak pitomec.
Neoenc píše:
já to z nám zase z druhé strany, pronajímáme byt výhradně pro nekuřáky, a většina lidí co tam byla tam kouřila o sto šest…hlučeli v noci, mlátili dveřma, nenapadlo je ani vyvětrat, takže plesnivý okna…přijde mi, že slušných lidí je čím dál míň, aspoň se ti podnájem budem líp schánět. Navíc, zimu si tam podle toho co píšeš nedokážu představit, když je tam zima i v létě.
To je tady u nás většina … hovada.Přesně mlátěj dveřma,vyhulujou,z okna hážou vajgly na zahradu i od jointů,skáčou po stropech
od rána do rána a klidně ve 3 ráno mlátěj do zdi hřebíky.Holky asi jsme z jiný doby ale já mám ráda klid,ticho a pohodu.
helenkanai píše:beruska2× píše:To máš bohužel asi pravdu.Klidně by mi tady uřízl všecko jen aby jeho to nestálo ani desetník.Přijde mi to hrozně líto,páč jsme tady tedy skoro 3 roky a nacpala jsme do jeho majetku hodně peněz.Celou zahrádku jsme udělala,trávu,kytky,okrasné keře,proutí,houpačku,bezének aj. a hned jak to bylo hotové a krásné začal na to lákat další nájemníky
kazdopadne necekej ze bude resit vse prestavbou a da to do poradku - pokud mu za to neco nehrozi, tak to toho zbytecne nevrazi ani korunu navic nez musi - i kdyz tobe urizne treba pulku dveri
tak to proste je… nic moc s tim nenadelasmě to přijde hrozně sprostý.Ve dveřích nebylo ani těsnění,všecko jsme si financovala sama
asi jsme blbá.Na vlastní náklady jsme pořídila i věšáky do koupelny,skoro holobyt
jediné co tu je tak je malá kuchyňka.Mám vyhlídnutý domeček v Uhřiněvsi ale je dost drahý
ještě o 2tis.víc než tady ale zase víc prostoru 5kk - tam bych se vešla i s mamkou a i s malou,vlastní zahrada a správa je tam každý den,takže bych si nemusela všecko spravovat sama jak pitomec.
co muzes tak odmontuj a vem si to, pokud jsi to koupila, zase on nekdy ten klid za to stoji..a nasledne to vyjde levneji pac nemusis zvat remeslniky, kupovat sama co by melo byt soucasti… ![]()
helenkanai píše:beruska2× píše:To máš bohužel asi pravdu.Klidně by mi tady uřízl všecko jen aby jeho to nestálo ani desetník.Přijde mi to hrozně líto,páč jsme tady tedy skoro 3 roky a nacpala jsme do jeho majetku hodně peněz.Celou zahrádku jsme udělala,trávu,kytky,okrasné keře,proutí,houpačku,bezének aj. a hned jak to bylo hotové a krásné začal na to lákat další nájemníky
tak to proste je… nic moc s tim nenadelasmě to přijde hrozně sprostý.Ve dveřích nebylo ani těsnění,všecko jsme si financovala sama
Nečekej a odstěhuj se. Žádný člověk se nezmění jen proto, že to po něm chceme.