Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@jdukolem Tak mezi zed a futro foukne montazni penu za 50 Kc a docisti prebrousitelnym tmelem. Ale to se jen dohadujeme, o jakou zavadu ze se to jedna.
@Cuddy píše:
@jdukolem Tak mezi zed a futro foukne montazni penu za 50 Kc a docisti prebrousitelnym tmelem. Ale to se jen dohadujeme, o jakou zavadu ze se to jedna.
no přesně.. dohadujeme se a zakladatelka uraženě píše adminům že jsme na ni zlé a béé smazat diskuzi ![]()
Ahoj. Bydlím v podnájmu. Drobné opravy do 3 000 Kč si nájemce hradí sám. Kapala mi sprcha. Byla potřeba vyměnit celá vodovodní baterie za 1 000 Kč mě vyšlo komplet vše i s prací řemeslníka a opravit jsem to musela na své náklady.
@jdukolem píše:
počkej jak chceš lípnout futro lepidlem?
ty myslíš obložku že? na píše ale futro
To sice píše, ale nějak si zas nedokážu představit, jak by mohlo být vypadlé futro…
@j.a.n.i1 píše:
To sice píše, ale nějak si zas nedokážu představit, jak by mohlo být vypadlé futro…
a já jo.. kus cihly vypadlé od futer
no kdoví jak to myslela.. stejně se už neozve..
Drobné opravy bytu
Podle věcného vymezení se za drobné opravy považují:
opravy jednotlivých vrchních částí podlah, opravy podlahových krytin a výměny prahů a lišt,
opravy jednotlivých částí dveří a oken a jejich součástí, kování a klik, výměny zámků včetně elektronického otevírání vstupních dveří bytu a opravy kování, klik, rolet a žaluzií u oken zasahujících do vnitřního prostoru bytu,
opravy a výměny elektrických koncových zařízení a rozvodných zařízení, zejména vypínačů, zásuvek, jističů, zvonků, domácích telefonů, zásuvek rozvodů datových sítí, signálů analogového i digitálního televizního vysílání a výměny zdrojů světla v osvětlovacích tělesech, opravy zařízení pro příjem satelitního televizního vysílání, opravy audiovizuálních zařízení sloužících k otevírání vchodových dveří do domu, opravy řídících jednotek a spínačů ventilace, klimatizace a centrálního vysavače, opravy elektronických systémů zabezpečení a automatických hlásičů pohybu,
výměny uzavíracích ventilů u rozvodu plynu s výjimkou hlavního uzávěru pro byt,
opravy a výměny uzavíracích armatur na rozvodech vody s výjimkou hlavního uzávěru pro byt, výměny sifonů a lapačů tuku,
opravy a certifikace bytových měřidel podle zákona o metrologii nebo zařízení pro rozdělování nákladů na vytápění a opravy a certifikace bytových vodoměrů teplé a studené vody, opravy hlásičů požáru a hlásičů kouře, opravy regulátorů prostorové teploty u systémů vytápění umožňujících individuální regulaci teploty,
opravy vodovodních výtoků, zápachových uzávěrek, odsavačů par, digestoří, mísicích baterií, sprch, ohřívačů vody, bidetů, umyvadel, van, výlevek, dřezů, splachovačů, kuchyňských sporáků, pečicích trub, vařičů, infrazářičů, kuchyňských linek, vestavěných a přistavěných skříní; u zařízení pro vytápění se za drobné opravy považují opravy kamen na pevná paliva, plyn a elektřinu včetně kouřovodů, kotlů etážového topení na elektřinu, kapalná a plynná paliva včetně kouřovodů a uzavíracích a regulačních armatur a ovládacích termostatů etážového topení; nepovažují se však za ně opravy radiátorů a rozvodů ústředního topení,
výměny drobných součástí předmětů uvedených v předchozím odstavci.
@jdukolem píše:
a já jo.. kus cihly vypadlé od futerno kdoví jak to myslela.. stejně se už neozve..
Tak kus cihly vypadlé od futer pro mě není vypadlé futro
ale souhlas, kdo ví, co to vlastně je, já osobně bych to tipovala na tu upadlou obložku.
@lokinka2011 píše:
Drobné opravy ( myslím že to je do 1000 kč) zajištuje nájemník na vlastní náklady.
Ne, je to Vic, due velikosti bytu
@tasa Je to asi 100 na m čtvereční. Ale je to jednorázově 1000.
@vokishka píše:
@tasa Je to asi 100 na m čtvereční. Ale je to jednorázově 1000.
Ano. Ale jen na JEDNU opravu.
Takže wc - tisíc + futra další litr.
Kromě konkrétně vyjmenovaných činností (podrobněji v infoboxu) se do drobných oprav počítají i další, pokud náklad na jednu opravu nepřesáhne tisíc korun.
Vládní předpis ale obsahuje pojistku, která má pronajímatelům zabránit, aby na nájemce přenášeli i postupné opravy dlouhodobě zanedbaných bytů: Součet nákladů za drobné opravy nesmí přesáhnout částku 100 korun na metr čtvereční podlahové plochy bytu za kalendářní rok.
Do plochy se kromě samotného bytu počítají i další prostory, které nájemce užívá výhradně (přičemž plocha sklepů, které nejsou místnostmi, a plocha balkonů, lodžií a teras se započítá pouze jednou polovinou).
Viz můj předchozí odkaz.