Majitelka bytu, schránka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
13.5.18 20:29

Majitelka bytu, schránka

Ahoj ženy, už jsem celkem vytočená.
Před třemi měsíci jsme si pronajali byt. Bylo to přes realitní kancelář, tudíž jsme se s majitelkou ani neviděli. Se vším všudy jsme za jednu místnost, koupelnu, záchod vysolili 50 tisíc. Jenže je to v centru města, byt zrekonstruovaný a jenom 12 tisíc dělala provize pro realitku. Jenže měsíc na to, odešla indukční deska, část sprchy nefungovala od začátku; po dlouhém jednání se tedy milostivá rozhodla alespoň tu desku reklamovat. :roll:
Jenže od začátku jsme nedostali klíč od schránky. Tak jsem alespoň odstranila ze schránky a zvonku její jméno, dala tam naše. Dnes koukám a pani majitelová si tam opět nalepila své jméno. Nic takového ve smlouvě nebylo, tudíž jsem jí to opět sundala. :cert: Jenže teď přemýšlím, jak tu schránku zabezpečit, jelikož je trvale odemčená a zámeček je tak primitivní, že by se tam dostal člověk i drátkem. :roll: Může kvůli tomu majitelka dělat problémy, kromě toho, že by nám za rok neprodloužila smlouvu? Už teď se může spolehnout, že po tom všem jejím jednání už tam žádný dopis rozhodně mít nebude. :cert:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11565
13.5.18 20:36

Proč by majitelka nemohla mít na schránce svoje jméno?! Pošta k bytu jí samozřejmě na tu adresu chodit může. Vy máte ve smlouvě výslovně, že na schránce bude jen vaše jméno?!

Jiná věc je, že by tam mělo být i vaše a že byste měli dostat klíč. Ale to se dá určitě udělat i civilizovaněji než tím, že jí budete krást poštu (jestli jsem to správně pochopila).

Nevím, jaká realitka vám nájem zprostředkovávala, ale pokud s paní není řeč, řešila bych to přes realitku. Slušná firma pomůže dohodu zprostředkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
13.5.18 20:40

Jak malý děcko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
13.5.18 20:41

Proč by tam nemohla mit jmeno? 8o nas domaci ho tam taky ma, chodi k nam jeho posta, ma tu i trvaly pobyt a ne, ve smlouve nic napsane taky nemame, vzdyt je to normalni…a jinak nevim, co chcete ve schrance schovavat, vetsina zamku na schrankach se da rozbit pohledem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.18 20:53

Vůbec nejde o poštu. Naopak na začátku jsem jí dokonce psala sms, že má ve schránce doporučený dopis. Jde o to, že i její dopis s modrým pruhem měla otevřený a vrácený do schránky. Dovolat se jí je nemožné a kdo by chtěl dostávat poštu, kterou si může kdokoliv vzít, otevřít. Nehledě na to, že tu den co den zvonila pošťačka s dopisem pro ní. Bydlí 60km daleko, tak nevidím problém v tom, si všude přehlásit TP. :nevim: Kontaktovat jí nejde, aby se člověk mohl rozumně domluvit, tu indukci už má neskutečně dlouho, takže pochybuji, že jí vůbec vrátí, celkově je to jednání dost sprostý. Tak člověk ani nemá chuť, jí vycházet vstříc. :nevim: Přitom by stačilo přeci zvednout telefon a ohledně takových věcí se domluvit. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6534
13.5.18 21:00
@Anonymní píše:
Vůbec nejde o poštu. Naopak na začátku jsem jí dokonce psala sms, že má ve schránce doporučený dopis. Jde o to, že i její dopis s modrým pruhem měla otevřený a vrácený do schránky. Dovolat se jí je nemožné a kdo by chtěl dostávat poštu, kterou si může kdokoliv vzít, otevřít. Nehledě na to, že tu den co den zvonila pošťačka s dopisem pro ní. Bydlí 60km daleko, tak nevidím problém v tom, si všude přehlásit TP. :nevim: Kontaktovat jí nejde, aby se člověk mohl rozumně domluvit, tu indukci už má neskutečně dlouho, takže pochybuji, že jí vůbec vrátí, celkově je to jednání dost sprostý. Tak člověk ani nemá chuť, jí vycházet vstříc. :nevim: Přitom by stačilo přeci zvednout telefon a ohledně takových věcí se domluvit. :nevim:
:nevim: Tak se přestěhuj :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27006
13.5.18 21:03

Bych se hned podívala po jiném bydlení protože tohle chování do budoucna nevesti nic dobrého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
13.5.18 21:06

Povinností majitele je byt udržovat. Pokud něco nemůžete používat, máte nárok na slevu na nájmu. Pokud jí budeš dělat schválnosti s poštou, smlouvu ti stopro neprodlouží. Ono to není jen tak, oběhat všechny instituce a nahlásit změnu adresy. Někde to pochopí až napodruhý. A nájemníky, co by mi zatajovali poštu, bych nechtěla taky.

• Citovat
  • Upravit
74219
13.5.18 21:18

Porid si svuj byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5116
13.5.18 21:22

Pokud to je pres realitku, tak bych problemy resila pres ne, kdyz s ni samotnou neni domluva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15414
13.5.18 21:24
@Anonymní píše:
Vůbec nejde o poštu. Naopak na začátku jsem jí dokonce psala sms, že má ve schránce doporučený dopis. Jde o to, že i její dopis s modrým pruhem měla otevřený a vrácený do schránky. Dovolat se jí je nemožné a kdo by chtěl dostávat poštu, kterou si může kdokoliv vzít, otevřít. Nehledě na to, že tu den co den zvonila pošťačka s dopisem pro ní. Bydlí 60km daleko, tak nevidím problém v tom, si všude přehlásit TP. :nevim: Kontaktovat jí nejde, aby se člověk mohl rozumně domluvit, tu indukci už má neskutečně dlouho, takže pochybuji, že jí vůbec vrátí, celkově je to jednání dost sprostý. Tak člověk ani nemá chuť, jí vycházet vstříc. :nevim: Přitom by stačilo přeci zvednout telefon a ohledně takových věcí se domluvit. :nevim:

Dopis s modrým pruhem jenom tak ve schránce, opravdu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9124
13.5.18 21:29

Taky jsem jadna z tech co nechapou Vasi teakce. Bydleli jsme po podnajmech skoro 8 let a nikdy bych tohle neudelala. Na schrance vzdy bylo nase jmeno i jmeno majitela. To ze tam nebydli jeste neznamena ze si ona musi prehlasit TP. A jestli jste to nekdy zkouseli, tak to neni tak easy a jednoduche, ze by to clovek zvladnul za odpoledne. Bez ohledu na to ze mozna ma duvod proc to tam ma.
Jina vec je nekomunikace. Jestli nekomunikuje a je to na slevu z najmu =vyrazne omezeni moznosti uzivani, reste to pres realitku nebo s ni. Nebo hledejte rovnou jine bydleni. My nastesti tohle nikdy nemuseli slozite resit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68920
13.5.18 21:30

Na schránce je jméno jak moje, tak nájemníků. Ve smlouvě o tom nic není. Dohodla jsem se s nimi, že pokud bude ve schránce něco pro mě, napíšou mi to mailem. Jak já se s tím poperu a jestli pro to poletím druhý den nebo až za měsíc, je už čistě můj problém. A jo, taky jsem si naivně myslela, že když u všech institucí nahlásím změnu korespondenční adresy, taky mi na tu původní už nic nebude chodit. No, skutek utek. S dosílkou mám zkušenost z práce, že často funguje. A občas taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
13.5.18 21:57
Jak můžete s někým uzavřít smlouvu o pronájmu, aniž jste ho viděli? To mě zaujalo asi nejvíc.
Vy jste byt nepřebírali? Součástí nájemní smlouvy bývají i takové věci, jako stav měřičů energie a počty předaných klíčů. Při převzetí máte řešit i schránku.
@Anonymní píše:…Se vším všudy jsme za jednu místnost, koupelnu, záchod vysolili 50 tisíc. Jenže je to v centru města, byt zrekonstruovaný a jenom 12 tisíc dělala provize pro realitku.

Informace o 50.000 je zajímavá, ale poněkud k ničemu. To je včetně 1. nájmu, jistoty a provize? 12.000 +24.000+ 12.000 = 48.000 (zhruba 50 tKč). Pokud je to tak, co je na tom tak „vysolovacího“ - v rámci kontextu? To je běžná a přiměřená částka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27591
13.5.18 22:12

Tak nelíbí se ti jak je byt velký, kolik platíte, jak se chová majitelka, že se něco rozbilo - proč tam vlastně vydliš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný