Poradna duly
Jana Čurdová
@bbetty píše:
A odkud jste? My ze Zlína. A jak vám jdou příkrmy? Nám docela šmakuje, ale mlíko je mlíko-ještě kojím. Já jsem byla taky před porodem jak těžkotonážní stroj.
My jsme z Brna. Příkrmy super. Malá je žrout, takže problém není. My máme spíše problém jíst trošku míň.
Máme zavedený lepek, k obědu míváme maso, navečer banán, jablíčko nebo jogurtek a večer dostává kašičku na dobrou noc. Tak to se máš, že ještě kojíš. Já musela přestat. ![]()
A jak jdou vám příkrmy? Co všechno baštíte?
@Annanis píše:
My jsme z Brna. Příkrmy super. Malá je žrout, takže problém není. My máme spíše problém jíst trošku míň.Máme zavedený lepek, k obědu míváme maso, navečer banán, jablíčko nebo jogurtek a večer dostává kašičku na dobrou noc. Tak to se máš, že ještě kojíš. Já musela přestat.
A proč jsi musela přestat s kojením? Já jsem musela kvůli zdrav. problémům (ty léky co brávám se při kojení nesmí a jiné nejsou) skoro přestat taky, ale naštěstí se to spravilo. My taky jíme všecko přesně jak píšeš…a vaříš denně? nebo dáváš i kupované? Já to střídám. Lepek jsme ještě nezkoušeli, tys ho zkusila v jaké formě? Ale asi ho už taky zkusím ono i při tom kojení to zvládne prcek líp-kdyby jako mělo něco být. Ty se zase máš že si z Brna, rádi tam jezdíme, kdykoli tady nemůžem něco
sehnat, jedem do Brna a tam koupíme hned.
@bbetty píše:
A proč jsi musela přestat s kojením? Já jsem musela kvůli zdrav. problémům (ty léky co brávám se při kojení nesmí a jiné nejsou) skoro přestat taky, ale naštěstí se to spravilo. My taky jíme všecko přesně jak píšeš…a vaříš denně? nebo dáváš i kupované? Já to střídám. Lepek jsme ještě nezkoušeli, tys ho zkusila v jaké formě? Ale asi ho už taky zkusím ono i při tom kojení to zvládne prcek líp-kdyby jako mělo něco být. Ty se zase máš že si z Brna, rádi tam jezdíme, kdykoli tady nemůžem něcosehnat, jedem do Brna a tam koupíme hned.
Malé se ve stolici několikrát objevila krev, tak si doktoři v nemocnici mysleli, že je alergická na kravské mléko. Takže mě jak oni tak i pediatr doporučili přestat kojit. Kupovali jsme HA nutrilon a pak ještě jeden na předpis. A za měsíc přišly výsledky - byly negativní.
Takže jsem přestala asi zbytečně. A to zrovna, když jsem se krásně rozkojila. Byla jsem hodně naštvaná, ale je fakt, že malá je teď hodně spokojená a to u kojení nebyla…
Já si jídlo vždy navařím do zásoby a hodím to do mražáku. Hodně jsem v létě zpracovávala ovoce a zeleniny (ze zahrady) a taky namražovala, takže mám celkem velké zásoby v mražáku. Občas jsem koupila malé skleničku, ale moc mě to baštit nechtěla. ![]()
Ještě jste ho nezkoušeli? My už ho dáváme na pokyn dr. asi od 5. měsíce. Dávám piškotky, kukuř. křupky, rohlík, dětské sušenky,…
No, a to my bychom rádi z Brna vypadli.
Ale je fakt, že když se něco potřebuje, tak se to ve větším městě sežene líp. Akorát ty paneláky… Rádi bychom do domečku. Zrovna dneska manžel nadává jak je to tu hrozný… Zrovna jsem žehlila a 2 místnosti ode mě začne nadávat, že pozná, že žehlím. Pač cítí jak napařuju prádlo… ![]()
@Annanis kvůli údajné alergii na KRAVSKÉ mléko jsi musela přestat kojit? To ti nakecali nějakou blbost copak my jsme nějaký krávy? Vždyť naše mléko nemá s kravským nic společného… ![]()
@petulkas Mysleli si, že je alergická na bílkovinu kravského mléka, které se do ní dostává přeze mě. Takže bych musela buď já přestat jíst cokoli co obsahuje kravské mléko a nebo přejít na UM. A ta varianta, že bych já nejedla nic z kravského mléka se jím nelíbila, pač jsem v těhotenství měla hodně špatný krevní obraz, takže jsem potřebovala mimo jiné vápník…
Ahojky, kamarádka měla to samé…musela přestat takhle jíst cokoli z kravského mléka, malý měl také ve stolici krev, ale testy se také nepotvrdily.
Lepek už jsem zkoušeli, je to o. k., ale myslím, že ty kukuřičné křupky jsou zrovna bezlepkové, takové ty co se lehce rozpouštějí v puse, ale je jich asi více druhů, ale dávali jsme ty sunarka sušenky-ty už lepek mají..
My bychom taky chtěli do domku, no uvidíme. ![]()
Ahoj holky my jsme taky květnový 1.5. ![]()
zkoušeli jste některá dávat už malým tepelně upravené rajčátko??
@lcj3232 píše:
Ahoj holky my jsme taky květnový 1.5.
zkoušeli jste některá dávat už malým tepelně upravené rajčátko??
Jojo, už jsem dávala v kombinaci s masem a rýží nebo brambůrkem…
@bbetty píše:
Jojo, už jsem dávala v kombinaci s masem a rýží nebo brambůrkem…
a neosypala se ti? já dávala zatím jen protlak
@lcj3232 píše:
a neosypala se ti? já dávala zatím jen protlak
Nene úplně v pohodě, malý se mi neosypal zatím z ničeho. ![]()
@Annanis píše:
My jsme z Brna. Příkrmy super. Malá je žrout, takže problém není. My máme spíše problém jíst trošku míň.Máme zavedený lepek, k obědu míváme maso, navečer banán, jablíčko nebo jogurtek a večer dostává kašičku na dobrou noc. Tak to se máš, že ještě kojíš. Já musela přestat.
Ahoj, malý je taky při chuti…má 10 kilo v 8 měsících, ale je dlouhý takže nijak oplácaný není. Baštíme taky všecko..už zkouším dávat na snídani chlebík s lučinou, jinak jak píšeš, banán, jogurtek, jablíčko, maso, zeleninku, brambůrek, kašičky… ![]()
@bbetty píše:
Ahoj, malý je taky při chuti…má 10 kilo v 8 měsících, ale je dlouhý takže nijak oplácaný není. Baštíme taky všecko..už zkouším dávat na snídani chlebík s lučinou, jinak jak píšeš, banán, jogurtek, jablíčko, maso, zeleninku, brambůrek, kašičky…
ten náš lump jablíčko a ani banán nesní, ale je masovej a lučinu také miluje, taky papá jako žrout
máme 9.m a 8kg
@lcj3232 píše:
ten náš lump jablíčko a ani banán nesní, ale je masovej a lučinu také miluje, taky papá jako žroutmáme 9.m a 8kg
To mi připadá jak pírko 8 kg…a odkud jste? ![]()