Mák - kojení

81
16.7.14 19:21

Mák - kojení

Ahoj, chtěla jsem se zeptat proč se nemá jíst mák při kojení? Doktor mi to ho vyjmenoval mezi potravinami, které se při kojení nemají jíst, ale zapomněla jsem se ho zeptat proč? :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2468
16.7.14 19:24

Možná proto, že zelený mák je opium. Co kdyby se dostal do normálního. Jinak si to neumím vysvětlit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
16.7.14 19:30

Alergen? :nevim: Vzhledem k tomu, že mi nikdy žádný doktor neřekl seznam jídel, co nesmím, jedla jsem všechno :P A eliminovala jen jídla, která jsem sama objevila jako problematické ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
16.7.14 19:35

No tak mě dr vyjmenovala tolik věcí, já jako vystrašená prvorodička poslechla, a měsíc jsem žila na jogurtech, a 3 dny starých rohlících a vánočkách, prootže všechno ostatní nadýmá..no pak mi došlo, že občas je lepší poslechnout svůj mozek, než doktorskej. a makový koláček bych si sem tam dala. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
16.7.14 19:38

Našla jsem:
Panenské oleje a semínka (dýňové, slunečnicové, sezamové semínko, zlatý len, mák) jsou důležitou a nepostradatelnou součástí jídelníčku kojící maminky zejména pro vysoký obsah vápníku a nenasycených mastných kyselin.

Kojím 3 měsíce staré dítě. A normálně jím makové koláče a na večeři jsme teď dojedli šišky s mákem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2468
16.7.14 19:42

@bublinek taky jsem jedla mák. Vím ale, že v nemocnici ho kojícím maminkám nedávají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
16.7.14 19:50

@Chechia mě zase v porodnici říkali, že prý mák nadýmá, ale co je na tom pravdy nevím, slyšela jsem to jen od nich :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2068
16.7.14 19:58

Po maku se pry dobre spi - treba ti doktor nepral, aby ses dobre vyspala :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
16.7.14 20:06

Zapomeň na „vyjmenované, co nesmíš“. jez všechno, jen sleduj, po čem má mimčo moc prdíky. A kousek makové buchty určitě neublíží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
16.7.14 20:21

@slavuska1 přesně jak píšeš..já četla co můžu a nemůžu a když jsem zjistila, že bych byla vlastně ohladu, dala jsem na svůj rozum a jen sledovala co malé nedělá dobře..a byla to jen cibule a svíčková s knedlíkem :) po třech měsících jsem pomalu zkoušela a už ji to nevadilo.. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
16.7.14 20:25

@zzzlatuskaaa tak mým klukům nevadila ani ta cibule :lol:..teda u staršího jsem jedla všechno až po měsíci, od mladšího ihned, a prdíky skoro neznám, mladší je neměl nikdy, starší sem tam, pár minut, párkrát do týdne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1654
16.7.14 20:29

To ani nevím, že by se nesměl. Jedla jsem ho normálně. Vykašli se na seznam a zkoušej co ti sedne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14475
16.7.14 20:39

Po máku se dobře nespí :lol: Spí se dobře po opium - když se nařezávají nedozrálé makovice. Hodně maminek se bojí dělat mlíko z máku, protože to považují za drogu :roll: Proč ho ovšem doktor nedoporučil - nevím :think: Mně dali v porodnici ke svačině křenovou pomazánku, tak se už nedivím ničemu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
428
23.10.14 11:53

Mák je největším zdrojem vápníku vůbec, takže by měl patřit do jídelníčku kojící matky. Jenže zároveň se uvádí se mezi nadýmavými potravinami, kterým je lépe se při kojení vyhnout :-( Ale je to o tom, vyzkoušet to, co vaše miminko nadýmá a co ne. To moje nadýmaly pouze houby, jinak jsem mohla vše, na nadýmání vůbec netrpěl. Tady na e-miminu v poradně se píše, že mák a jiná semínka můžou děti bez rodinné alergické zátěže už od 6ti měsíců. No tak brzo bych je nedávala, neumí kousat a hrozí riziko vdechnutí, ale v podobě lžičky oleje do domácího masozeleninového příkrmu určitě ano.

Příspěvek upraven 23.10.14 v 14:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
23.10.14 12:00

Mák je super, akorat v zharanici ho vidi zvracene :zed: pro kojici matku zazrak, nejvice vapniku, kam se hrabou mlecne vyrobky!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová